diumenge, 31 de març del 2013

dissabte, 30 de març del 2013

GASTRONOMIA CATALANA

DEL 16 DE MARÇ AL 12 DE MAIG

DE L' 1 DE FEBRER AL 7 DE JUNY

DEL 22 DE FEBRER AL 21 D'ABRIL DE 2013

dimecres, 27 de març del 2013

ABRIL, 2013

Festa de la Cassola
28 de maigGolmés (Pla d'Urgell)


festa cassola


La cassola típica de Golmés
Carns i verdures amb els cargols com a convidats estrella són els ingredients que configuren un dels plats més arrelats a les comarques lleidatanes, la cassola.

A Golmés aquesta menja és motiu de festa i centenars de persones s’hi apleguen per tastar-hi les cassoles de tot aquell disposat a preparar-ne.

La festa de la cassola es fa cada any des del 1986, i se celebrarà l’últim diumenge d’abril a les 10 h, seguint la tradició. Serà un dia per gaudir de la cuina d¡aprofitament, la de la terra, la que cada cuiner prepara al seu gust.

Pavelló poliesportiu


Golmés (Pla d'Urgell) 973 60 15 01ajuntament@golmes.cat



Fira Dolça

Del 27 al 28 d'abrilArenys de Mar (Maresme)



fira dolça


Una fira dolça per a grans i petits
Olyina / Shutterstock
Què millor que passejar sota el sol d’abril entre pastissos, xocolata, brioixeria artesana, fruits secs i melmelades casolanes? Aquests són només alguns exemples de tot el que es podrà degustar a la Fira Dolça que Arenys de Mar ha organitzat els dies 27 i 28 d’abril.

Es tracta d’una fira dedicada a l’exposició i la venda de productes de rebosteria, pastisseria, llaminadures... així com els estris necessaris per elaborar-los. Un altre dels objectius és donar a conèixer les postres artesanes dels restaurants de la zona.

Al llarg de dos dies, Arenys de Mar oferirà un cap de setmana d’allò més dolç acompanyat de tallers d’elaboració de dolços, un concurs de pastissos, degustacions de postres artesanes i altres activitats tant per als més menuts com per als grans. Perquè... qui deia que les llaminadures són cosa de nens?





XVI Jornades Gastronòmiques del Plat
Del 14 de març al 30 d'abrilMataró (Maresme)


jornades gastronomiques plat mataró


Pèsols amb sípia i patates és el plat més típic d'aquestes jornades
Marco mayer / Shuttestock
Pèsols amb sípia i patates. Des del 14 de març fins al 30 d’abril, el Maresme torna a homenatjar el plat típic mataroní, un guisat mediterrani que té unes jornades pròpies. Enguany, se celebra la setzena edició.

El pèsol del Maresme té una fama que el precedeix, i al llarg d’un mes i mig més de 20 restaurants de la comarca oferiran aquest plat de temporada, entre altres propostes. Tot i que l’oferta serà àmplia, en aquestes jornades del mar i de l’hort organitzades pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, el punt comú de tots els plats tindrà forma de pèsol.






dimarts, 26 de març del 2013

MONBOLET - BERGA

BON REGAL FILLS - RISOTTOS, TALLARINES, I OLI DE TÒFONA


100% ARTESANAL
SENSE COLORANTS NI CONSERVANTS
www.monbolet.com
info@monbolet.com

PASTÍS `EMPERATRIZ EUGENIA´

PASTÍS   ` EMPERATRIZ EUGENIA ´
EMPLATAT




ingredients

200 g de nous pelades i picades
3 ous
3 cullerades de farina
150 g de xocolata negra
150 g de mantega
150 g de sucre moreno




estris

motlle rodó o quadrat de silicona



elaboració

Posar el forn a escalfar 180 º
Trossejar la xocolata i fondre amb la mantega al bany Maria.
Afegeix el sucre, barrejar bé i retirar del foc.
Bat els ous fins que comencin a escumar i incorpora a la barreja amb delicadesa juntament amb les nous i la farina tamisada.
Temps de cocció aproximat de 20 a 25 minuts, segons forn.


opcional

Si s'utilitza un motlle quadrat gran, quedarà més fi i una mica cruixent.
Si en el moment de servir, s'escalfa sol tebi,  `deliciós´.
Es pot aromatitzar amb canyella, ( un pulsim), amb clau molt, un pulsim petit  (EL SEU AROMA DOMINA MOLT)  fin i tot tot una mica de WHISKY

SI VOLEU UN SABOR DE CONTRASTOS, ACOMPANYAR AMB MELMELADA DE LIMA


FET !


divendres, 22 de març del 2013

ABRIL, 2013



MERCAT / AL CISTELL
Pasta fil·lo



Làmines de blat embolcallants
A la cuina es fa servit molt en la preparació de farcellets, amb productes diversos, per als aperitius.




MERCAT / AL CISTELL
Borregos


Els dolços de Cardedeu




MERCAT / AL CISTELL
Maduixot


Se sol menjar cru, com a molt, amb nata, xocolata o algun altre ingredient dolç, tot i que una mica de suc de llimona o, fins i tot, de vinagre en potencia el sabor.



divendres, 15 de març del 2013

CREMA CATALANA





RECEPTA:  CREMA CATALANA PER A INTOLERANTS A LA LACTOSA


Ingredients

 per a 4 persones:
500 ml de llet de civada
1 canonet de canyella
la pela d’1 llimona (només la part groguenca)
4 rovells d’ou
100 g de sucre
20 g de midó de blat de moro


Preparació:

Poseu a bullir la llet amb el canonet de canyella i la pela de llimona. Quan arrenqui el bull, pareu el foc i deixeu-ho infusionar uns minuts perquè els sabors de la canyella i la pela de llimona es barregin.
Mentrestant, barregeu en un bol els rovells, el sucre i el midó fins que quedi una pasta ben fina, sense grumolls.
Torneu a arrencar el bull a la llet i, quan bulli, afegiu-la a poc a poc a la barreja de rovells, sucre i midó, abaixant el foc al mínim i sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta.
Quan s’hagi espesseït, passeu-ho per un colador per evitar que hi quedi algun grumoll i també per treure el canonet de canyella i la pela de llimona.
Poseu la crema en cassoletes de terrissa i deixeu-la refredar. A l'hora de servir-la, poseu-hi un grapat de sucre al damunt i cremeu-lo amb una pala de cremar.








dimarts, 5 de març del 2013

LLIBRE RECOMANAT-PALOL DE REVARDIT

restaurant "CAN MIÀ"

MUSIC
LLIBRE
PAGESIA I GASTRONOMIA


SORTIDA A GIRONA-LLAC DE BANYOLES AMB "L'Associació Sant Lluc per l'Art",
a l'hora de dinar, directes a Palol de Revardit en PERE MIÀ i DOMÈNEC MOLI en el seu llibre, fan una barreja d'història sobre les nostres masies, amb la nostra terra, amb la nostra cuina, és molt enriquidor, ens facilita receptes d'allò més interessants, estan triades per mesos, i encapçalant en dites a tots els mesos

GENER
L'aigua de gener, posa oli a l'Olier
El vaig veure al celler
i el gra al graner

i així fins arribar a desembre

DESEMBRE
Per santa Llúcia, un pas de puça.
Per Nadal un pas de pardal.

LLIBRE RECOMANAT-MANRESA

PORTADA ANTIGA

LLIBRE
la Teca
La veritable cuina casolana de Catalunya
Ignasi Domènech, MANRESA
19 ª edició

aquest llibre està en moltes cases catalanes, si no és així, s'ha de tenir, és com un tresor culinari, que recull moltes de les nostres RECEPTES !





LLIBRES RECOMANATS-MATARO


LLIBRE

7 receptes de cuina i una carta d'amor
Lita Palomera
AMB il · lustracions de, Manel Morral

aquest llibre és dolç, és un poemari, amb històries Curtes, acompanyades de 7 receptes.

a la contraportada Podem Gaudir de aquestes paraules:

La vida ens dóna sucre i también sal,
trobar l'equilibri és un treball que s'organitza
amb tems i mesura, sense pressa i amb amor.
Semblant a un experiment de ciència,
és possible que quan tinguem la recepte a punt
tinguim Els cabells blancs i arrugues al front
                                                      
                                                                   Lita Palomera

LLIBRES RECOMANATS-LLEIDA


Restaurante "Casa Mercè"
25611 Fontdepou
Tel. 973.292.032


LLIBRE

La cuina del Montsec
Receptes tradicionals
Mercè Camins


MONTSEC

Serra oblidada i desconeguda, terra feréstega i generosa.
T'aixeques majestuós damunt la Noguera i el Pallars
contemplant l'hermosura de les Seves valls i la joia dels seus rius.
Estimes la seva gent i Els Regales una natura medicinal,
una fauna abundant i un cel guaridor.
Els teus pobles guarden la hitoria que els hi ha fet diferents,
lluitadors i Valents, orgullosos de pertànyer al Montsec

                          Mercè Camins


(Tinc la sort de conèixer a la Mercè "cuinera" i a la Mercè persona, i les dues son especials)
La Mercè a Fondepou, té un restaurant, no és un restaurant qualsevol, "Casa Mercè" envoltat pel Monsec, comarca de la Noguera, és un restaurant ple de història, ple de costums i saviesa popular i la seva ànima és la Mercè.
                                                María
                                        "cuinar i pintar"




diumenge, 3 de març del 2013

PUNTS DE LLIBRE

DIADA, GENT, ROSES

ROSA-1

ROSA-2

ROSA-3

ROSA-4, JORDI I CARME

DRAC

FESTA DE L'AIGUA, ÍNDIA

PERSONES

HOMENATGE A AGUILAR MORE

HOMENATGE A AGUILAR MORE

ASFALT

RVF-1






JVF

RVF-2
COLAGE, RECORDS TRENCANTS