dilluns, 24 de juny del 2013

ALTRES CELEBRACIONS

 L'ALT I BAIX EMPORDÀ
BOJOS PER LA TRAMUNTANA

Esmorzar i tast de vins ecològics al Celler LA VINYETA (Mollet de Peralada). 


BONA PESCA, LLANÇA

Tramuntana Republik 

Port lligat. Casa de Salvador Dalí

Arròs al Cap de Creus








 FESTA CUMPLEANYS IVYS



LA MEVA NEBODA CLAUDIA, JA APUNTA MANERES A LA CUINA




DINAR DE SANT JOAN, 2013

 GRÀCIES TERESA, LA TEVA CUINA NO ÉS MÀGIA, ÉS AUTÈNTICA PLENA DE DEDICACIÓ, DE BON GUST I UNA PRESENTACIÓ IMMILLORABLE
 ETS SENSE DUBTE UNA CUINERA DE PRIMERA,
¡EL MENJAR DE SANT JOAN, L'ESPEREM TOT L'ANY! 

PASTA DE FULL AMB TONYINA, AMB ANXOVES I AMB PERNIL

A PUNT DE COMENÇAR A  MENJAR

A PUNT D'ACOMPANYAR CAVA I COCA DE SANT JOAN

LA MEVA  PETITA APORTACIÓ




ROTLLOS DE PERNIL DOLÇ I ENSALADILLA RUSSA, OUS FARCITS DE PERNIL

I DE SEGON HI HA PER TRIAR, PEUS DE PORC AMB CARGOLS, VEDELLA AMB SALSA I POLLASTRE ROSTIT AMB PRUNES


I ALBERGÍNIES FARCIDES DE POLLASTRE A PUNT DE GRATINAR

LA TERESA I JO

diumenge, 23 de juny del 2013

SOPARET DE LA NIT DE SANT JOAN

Un soparet lleuger per gaudir de la coca de Sant Joan

 LLAMÀNTOL GRATINAT I AMANIDA CLÀSSICA

INGREDIENTS PER A DUES PERSONES

2 BOGABANTES
OLI D'OLIVA
SAL I PEBRE

ELABORACIÓ

TALLAR ELS  LLAMÀNTOLS  A LLARG
POSAR SAL I PEBRE I UN RAIG D'OLI  
COL · LOCAR EN EL FORN I GRATINAR FINS QUE ESTIGUIN DAURATS
A TAULA UN RAIG D'OLI  DE OLIVA I. ...

FET!
COCA DE SANT JOAN

BONA REVETLLA

RECEPTES AMB ARRÒS


ARRÒS DE CEPS I TÒFONA  AMB TOCS DEL MAR 

www.monbolet.com
BERGA


INGREDIENTS


3 TASSES DE  ARRÒS AMB CEPS I TÒFONA
10 LLAGOSTINS
1 K DE MÚSCULS AL VAPOR I SENSE CLOSCA, DE ROCA
1 CEBA TENDRA PETITA
 1 ALL
1  NYORA SECA
10 TASSES DE CALDO VEGETAL (RESTO DE UNA BULLIDA DE VEGETALS)
10 G DE MANTEGA
10 G DE FORMATGE EMMENTAL
50 G ENCENALLS PERNIL IBÈRIC
OLI D'OLIVA VERGE
OLI DE  TÒFONA


ELABORACIÓ


  Escalfeu la cassola a foc suau, amb un Rajolí d'oli.
  Afegiu-hi a els Llagostins, daureu-els i retireu-les.
  Afegiu-hi l'all i, Després, la seba tendra, i daureu-ho lleugerament.
Afegiu-hi oli de tófona al oli de la cassola
  Incorporeu-hi nyora a trossos grans
Afegiu-hi l'arròs de ceps, i remeneu-ho, 1 min.
  Remulleu-ho amb el fumet vegetal
Afegiu-hi  el  músculs sense closca
El brou vegetal s'afegirà en 4 vegades i s`ha de remenar amb  cura,  gairebé tota la estona 
Passats uns 15 min, Poseu-hi la mantega, el formatge ratllat i La meitat del pernil picadet petit
 i remeneu-ho.
Coura 5 minuts més
retirar els trossos de nyora
Poseu l'arròs en un plat, amb els
Llagostins a sobre i encenalls de pernil ibèric


EMPLATAT

I....


FET !


dissabte, 22 de juny del 2013

SEGUIR LA RECEPTA AMB IMATGES



 VERDURETES AL VAPOR



POSAR LES MONGETES VERDES I LA PASTANAGA TROSSEJAT PETIT AL CISTELL DE COCCIÓ AL VAPOR DE L'OLLA RAPIDA

TANCAR L'OLLA I  COL.LOCAR AL FOGÓ 


CONTROLAR, PUJARÀ  LA 2a ANELLA, COURE 3 MINUTS, RESERVAR

VERDURETA CRUA

VERDURETA CUITA
REPETIR LA MATEIXA OPERACIÓ AMB ELS PÈSOLS  I LES PATATES, PERÒ LA COCCIÓ  SERA DE 5 MINUTS

TOT CUIT, DEIXAR REFREDAR UNS MINUTS 

PRESENTACIÓ A TAULA
EN UN BOL COL · LOCAR, OLIVES A TROSSETS,  LLAUNA DE TONYINA,  CEBA A TROSSETS, TOMÀQUET PELAT I SENSE LLAVORS A TROSSETS, UNA MICA DE PEBROT VERMELL, COGOMBRETS AMB VINAGRE, FER UNA VINAGRETA AMB VINAGRE SAL I PEBRE I BARREJAR-HO TOT

I......


FET !

                            REGAL DELS MEUS AMICS, DOLORS I ALBERT DE LLEIDA

COCA DE RECAPTA, GARRAPINYADES, ESPÀRRECS I MEL


divendres, 21 de juny del 2013

TOT AMANIDES



ENTRANS I AMENIDES

SALMON FUMAT, ENCENALLS DE FOIE AMB  TRES TIPUS DE VINAGRETA

AMANIDA DE FAVETES

ENDÍVIES AL ROQUEFORT,  TOMÀQUETS MINI DE PERA I AMANIDA DE RUCULA

dilluns, 17 de juny del 2013

MELMELADA DE PRUNES NEGRES,ALBERCOCS I CAIENA.


MELMELADA DE PRUNES NEGRES ALBERCOCS I CAIENA.

INGREDIENTS

800 g PRUNES NEGRES, PELATS I SENSE OS
800 g  ALBERCOCS  PELATS I SENSE OS
500 G DE SUCRE
12 CAIENA
1/2 LLIMONA EN SUC



ELABORACIÓ

COL · LOCAR EN UN VOL DE VIDRE, LA FRUITA, LA CAIENA, EL SUCRE I EL SUC DE LLIMONA, DEIXAR MACERAR TOTA LA NIT A LA NEVERA.

RETIRAR TOTA LA CAIENA (12) JA NO S'UTILITZESSIN, TIRAR.

INTRODUIR AL THERMOMIX TOTS ELS INGREDIENTS.
TRITURAR 3 SEGONS VELOCITAT 4.
PROGRAMAR COCCIÓ, 30 MINUTOS- VELOCITAT 2 - TEMPERATURA 100º
COL · LOCAR EN POTS DE VIDRE AMB TANCAMENT HERMÈTIC
GUARDAR A LA NEVERA
ES PODEN CONSERVAR

ESTRIS

THERMOMIX

I...
FET !

EMPLATAT AMB TORRADETES DE PA

aquesta recepta té un sabor agredolç
se li pot afegir mes sucre, però, a mi m'agrada així, ja que la puc utilitzar per acompanyar també en entrants salats, exemple; llesques de pa posar a sobre un trosset de formatge de cabra (rulo) i es gratina uns minuts al grill, ja a taula es rega amb la melmelada, els 2 sabors són exquisits!


diumenge, 16 de juny del 2013

TAST TIANA

TOT UN ÈXIT
TAST TIANA,
BON MENJAR, SENSE OBLIDAR EL  TAST DE VI,
 D.O. MARFIL I BOUQUET D'ALELLA

AIXÒ DE MENJAR, ENS AGRADA A TOTHOM, OI?

BARBACOA WEBER, FANTÀSTICA !!!!

VERDURETES

ESTRIS

CARN
I


FET....

MERCAT DE VILASSAR DE MAR, OBERT TOTS ELS DIUMENGES



OLIVES, ABANS DE COMPRAR PROVES I DECIDEIXES


DE TOT I FORÇA






FORMATGES DE FABRICACION ARTESANAL, DE VILASSAR DE DALT, PRODUÏT AMB LLET DE CABRA I LLET DE OVELLA
PRESENTACIÓ

EL MERCAT ESTÀ SITUAT A L'APARCAMENT DEL MERCAT DE LA FLOR DE VILASSAR DE MAR