diumenge, 29 de setembre del 2013

ENTRANS DE CUINA VEGETARIANA

CUINA VEGETARIANA

ENTRANS

PASTA AMB VERDURETES, CHAPINYONS I CAMAGROCS

CARBASSONS FARCITS DE CAMAGROCS  I GRATINAT AMB SALSA BEIXAMEL I FORMATGE EMMENTAL.

ALBERGÍNIES FARCIDES DE POLLASTRE ROSTIT I GRATINAT AMB SALSA BEIXAMEL I FORMATGE EMMENTAL

dissabte, 28 de setembre del 2013

couscous


EMPLATAT


AMANIDA DE COUSCOUS

Ingredients
1 ració


Couscous

1 vaset d'aigua
1 culleradeta de postres d'oli
1 vaset de couscous
sal


Resta

enciam
1 pastanaga
1 trosset de pebrot verd italià
1 trosset de pebrot vermell
6 cogombrets en vinagre
  ceba tendra
vinagre balsàmic
oli


Estris

motlle rodó


Elaboració


Es col · loca en un cassó al foc l'aigua amb una mica de sal i se li fa un bull.
Es retira del foc i s'afegeix el couscous i la culleradeta d'oli
Es tapa i deixem en repòs 5 minuts
Transcorregut el temps, amb l'ajuda d'una forquilla es separen els grans
Es talla en daus, el pebrot verd i vermell la ceboya els cogombres
S'amaneix amb oli, sal, oli i vinagre balsàmic i es col · loca a la nevera

Per emplatar, es col · loca al centre del plat el motlle rodó, s'omple del couscous preparat i s'envolta de l'enciam trossejada, es decora amb pastanaga ratllada i es rega amb un raig d'oli


i....


FET 1

tardor, MERCAT AL CISTELL



CARBASSA
A PUNT PER FER PASTÍS DE CARBASSA I PASTANAGA
CONSELL
UNA ESTONETA DE  FORN I ES PELA I TROSSEJA  AMB FACILITAT

SORPRESA!
JA TORNEN ELS CAMAGROCS, CUINARÉ UNA CREMA

divendres, 27 de setembre del 2013

CUINA VEGETARIANA

CUINA VEGETARIANA
QUADRAT DE LASANYA D'ALBERGÍNIES I FORMATGE EMMENTAL 



EMPLATAT



Ingredients
1 ració

2 albergínies
salsa de tomàquet feta a casa
formatge ratllat, emmental 
salsa beixamel
sal i pebre
oli d'oliva

Estris
motlle quadrat
forn

Elaboració

Tallar al llarg les albergínies pelades prèviament en un cortafiambres.
Col · locar en una safata de forn sobre paper de forn i salpebrar.
Regar amb oli d'oliva (poquet)
Cobrir en paper d'alumini i coure uns 10 minuts, segons forn.
Deixar refredar.
Col · locar el motlle sobre plat especial forn.
Col · locar una capa d'albergínies afegir la salsa de tomàquet i escampar-hi formatge ratllat.
Repetir l'operació fins arribar a l'alçada del motlle.
Salseu amb la beixamel, formatge ratllat i gratinar.

I...

FET

ES POT SUBSTITUIR PER FORMATGE GRUYÈRE, LI DONARÀ UN GUST MÉS INTENS

TAST DE UNA TRUITA A LA MEVA MANERA

CORONA DE CARBASSÓ Y FORMATGE EMMENTAL



 PRESENTACIÓ A TAULA



 PRESENTACIÓ PER RACIÓ



Ingredients

2 carabassons grans
3 ous
1 grapadet de pinyons
1/2 gotet de llet
1 ceba tendra
1 all sense grill
sal
pebre
oli
formatge ratllat emmental

Estris

vaporeta
motlle de silicona
forn

Elaboració

Tallar amb el cortafiabres els carbassons a rodanxes no molt gruixudes
Col · locar en olla de vapor en vertical perquè tingui sortida  el vapor.
Col · locar aigua i sal i deixar-ho 10 minuts + -
En una paella col · locar l'oli i afegir la ceba tendra tallada a quadradets, els pinyons i l'all picat petitet.
 Sofregir uns minuts, colar i reservar.
Retirar les rodanxes de carbassó de la vaporeta i col · locar amb un cert ordre alternant capes de carbassó i la ceba i l'all.
Entre capa i capa, escampar formatge ratllat.
Deixar lliure els costats.
Batre els ous i afegir-li la sal, el pebre, la llet i formatge ratllat.
abocar sobre el preparat tenint cura també en els costats reservats, escampar de nou amb formatge ratllat i posar al forn.
cocció de 20 a 25 minuts segons forn, perquè qualli.
desemmotllar, servir a taula,
I. ...

FET!

diumenge, 22 de setembre del 2013

DINAR AMB ELS FILLS

LA PANXETA DE LA MARTA VA CREIXENT, JA FALTA MENYS, EN JAN AVIAT EL TINDREM A TAULA TAMBÉ.
POLLASTRE ROSTIT AMB PATATETES
LA CUINA REUNEIX A LA FAMÍLIA
AMANIDA DE PASTA
EN JORDI TOT UN CUINER


PICA-PICA
LES CROQUETES SON DE LA MEVA AMIGA MARTA B.

POSTRES

CAFETONS
TOT UN LUXE, EL MEU FILL REPARTINT L'AMANIDA A TAULA

PARLAN  FENT LA SOBRETAULA


TOT HA ESTAT PERFECTE

divendres, 13 de setembre del 2013

SOPARET, "CUINAR PINTAR"

TOT SEGUIT DE VEURE L'EXPOSICIÓ DE LA COL · LECTIVA DE SANT LLUC,  SOPARET!
DESTINACIÓ: AVUI  A CASA DE LA SUSANA B. AMB VISTES AL MAR, EL MARESME M'ENCANTA.



A TAULA





EL MAR DE FONS 

MATARÓ, MARESME
EMBOTITS, FORMATGES VARIATS, CROQUETES DE BACALLÀ, GASPATXO DE POMA, TRUITA DE ALBERGÍNIES AMB BOTIFARRA DE PEROL, PASTETES, I... NO VA PODER FALTAR EL PASTÍS DEL VICENTE G.

SORPRESA MARTA B.

SORPRESA !
REGAL DE LA MEVA AMIGA MARTA B., M'HA REGALAT CROQUETES, LI QUEDEN DE MERAVELLA. GRÀCIES MARTA!
LES CROQUETES DE LA MARTA
RIALLES, XERRADES I FENT DE "CUINETES" ENS HO PASSEM D'ALLÒ MÉS BÉ
EMPLATAT

DESPRÉS DE GAIREBÉ 40 ANYS, LA MARTA I JO TENIM UNA GRAN AMISTAT!

diumenge, 1 de setembre del 2013

QUE FAREM AL SETEMBRE


6 de setembre

obrir el rètol clicant
Josep Pla, cuina i paisatge a Llofriu



Descobrirem Llofriu i la seva gastronomia

©Fundació Josep Pla



7 de setembre
TÀRREGA

obrir el rètol clicant
Bona Taula 2013


Mercat

Shutterstock



Del 6 al 8 de setembre
ALELLA

obrir el rètol clicant
39a Festa de la Verema d'Alella


Nens i nenes vestits d'hereu i pubilla trepitgen raïm a la Festa de la Verema

Ajuntament d'Alella



8 de setembre
SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA

obrir el rètol clicant
Què mengen els animals del bosc?

Aranya menjant



14 de setembre
PALAFRUGELL, TAMARIU I LLAFRANC

obrir el rètol clicant
Josep Pla, cuina i paisatge a Tamariu


Descobrirem Tamariu i els seus encants culinaris
Fundació Josep Pla, col. M. Lluïsa Mascort 



De l'1 de juliol al 15 de setembre
CASTELLDEFELS

obrir el rètol clicant
6a Ruta de la Tapa


6a Ruta de la Tapa

Shutterstock



Del 3 al 15 de setembre
DIVERSES

obrir el rètol clicant
III Jornades Gastronòmiques del Tomàquet Montgrí

Tomàquet montgrí del vallès



15 de setembre
SANTA PAU

obrir el rètol clicant
Coneix els fesols de Santa Pau


Cultius de fesols a Santa Pau

Joan Brosa




21 de setembre
ULLDECONA

obrir el rètol clicant
Mercat agrobiològic


Mercat ecològic

Shutterstock



Del 23 de juliol al 22 de setembre
TIANA

obrir el rètol clicant
Tast d'altura

Tastos al celler Alta Alella

Del 20 al 22 de setembre
SANT CUGAT DEL VALLÈS

obrir el rètol clicant
El vi i la vinya al Patrimoni Viu de Sant Cugat

Plaça Barcelona de Sant Cugat

Del 21 al 22 de setembre
ALGUAIRE

obrir el rètol clicant
Fira de la Figa 2013

Figues



Del 19 de juliol al 29 de setembre
VILANOVA I LA GELTRÚ

obrir el rètol clicant
Campanya gastronòmica de la Gamba de Vilanova


Podreu tastar mil i una receptes amb gambes durant aquesta campanya





De l'1 al 30 de setembre
TOSSA DE MAR

obrir el rètol clicant
10a Campanya gastronòmica de La Cuina del Cim i Tomba

Guisat de peix


La campanya gastronòmica de La Cuina del Cim i Tomba se celebra cada any a Tossa durant tot el mes de setembre. Els restaurants de la vila que hi participen són membres del col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca i ofereixen un menú especial amb un primer plat, el cim i tomba de segon i unes postres.

L’origen del cim i tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa. Abans, quan anar a pescar a la vela o a rem significava haver de ser fora de casa moltes hores, els pescadors de Tossa s’emportaven a la barca un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell també hi carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies (sal, pebre, safrà, etc.) i el pujaven a bord. Quan arribava l’hora de dinar, dins l’olla hi posaven la ceba i les patates a rodanxes, el pebrot i la tomata trinxats i uns grans d’alls. Llavors hi afegien el peix de la pescada, que sortia trencat de la xarxa i sabien que no podrien vendre (bastina, lluerna, aranya, rata, rap, gat, etc.), hi tiraven un bon raig d’oli, ho cobrien d’aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. Mentrestant, agafaven un morter i feien un allioli negat ben abundant, que posaven per sobre del peix quan aquest ja era cuit, i ho deixaven bullir tot junt de 2 a 5 minuts més. Tot seguit ho treien del foc i ho tenien llest per menjar. Era un plat de peix i vegetals molt primari, però molt bo.

Els peixos que s’utilitzen actualment per preparar el cim i tomba són el rap, el rèmol o turbot, el bacallà i la bastina (rajada o escrita).
Els restaurants que participen a la campanya 2013 són: Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, Cuina de l’Àvia, El Portal, l’Àncora, Madrugada, Marítim, Minerva, Sa Proa, Santa Marta, Taverna de l’Abat, Túrsia, Victòria i Víctor.
A totes les persones que consumeixin el menú de La Cuina del Cim i Tomba durant aquest setembre, se’ls lliurarà una entrada gratuïta per visitar el Museu Municipal de Tossa.

Del 9 al 30 de setembre
SANT CARLES DE LA RÀPITA

obrir el rètol clicant
1es Jornades del Pop i l'Arròs

Pop al plat


Del 5 al 6 d'octubre
BALAGUER

obrir el rètol clicant
Fira Alimentació i Salut

Mercat ecològic




VISITES,  SETEMBRE


Del 12 al 14 d'octubre
AGRAMUNT / LLEIDA

obrir el rètol clicant 
25a Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt

Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra
Fira del Torró



27 d'octubre
MONTSENY

obrir el rètol clicant
El món dels bolets


El món dels bolets