dijous, 31 d’octubre del 2013

REPOSTERIA TRADICIÓ A CATALUNYA

CASTANYADA






Els panellets de sempre, fets a casa!

Bona castanyada a tots, en família, amb amics ....


PANELLETS DE SEMPRE






RECEPTA

INGREDIENTS

250 g d'ametlla crua mòlta FRIT RAVICH
200 g de sucre
150 g de patata bullida o moniato
la pell de 1/2 llimona


PREPARACIÓ

Bulliu les patates amb pell, un cop toves, escorreu-les, peleu-les i prepareu un puré mentre encara són calentes.
Deixeu refredar
POLVORITZAR EL SUCRE I LA PELL DE LA LLIMONA
Afegiu-hi el sucre amb la llimona, l'ametlla mòlta, el puré de patata
Amb un forquilla barregeu la massa sense remoure-la excessivament perquè no s'estovi.
Dividir la massa segons la varietat
Aqui hi ha 4 varietats
1 part de pinyons, fer boletes i decorar amb pinyons
1 part d'ametlles, fer barretes i decorar amb granet d'ametlles
1 part amb coco, possar la mateixa quantitat de massa que de coco
1 part farcit de codony
Pinzellar amb rovell d'ou els panellets


COCCIÓ

SEGONS  FORN, 10 MINUTS A TEMPERATURA FORTA DE 225 A 250 GRAUS

I...


FET 1



dimarts, 29 d’octubre del 2013

PASTA AMB ESPINACS, FRESCA I FETA A CASA


PASTA AMB ESPINACS, FRESCA I FETA A CASA


DETALL

EMPLATAT


RECEPTA

INGREDIENTS
4 RACIONS

PER LA PASTA

50 G D'ESPINACS
300 G FARINA
3 OUS
10 G. OLI OLIVA TRUFAT
1  PESSIC DE  SAL

ESTRIS

TALLANT DE PIZZA
THERMOMIX


CONTACTE
Dolors Santaana
Telf: 659 792 797
thermomix@lleida.org


PER LA SALSA

1 ALL
40 g  D'OLI
24 TOMÀQUETS CHERRY TALLATS PER LA MEITAT
3 TOMÀQUETS DE PEJAR RATLLATS
 8  OLIVES NEGRES SENSE PINYOL D'ARAGÓ 
3 PESSICS  DE SAL
PEBRE NEGRE

COCCIÓ DE LA PASTA FRESCA

AIGUA
SAL


PREPARACIÓ


POSI AL GOT DEL THERMOMIX  ELS  ESPINACS I LA FARINA I POLVORITZAR 
 10 SEGONS VELOCITAT 8
AFEGIR ELS OUS,  L'OLI DE TÒFONA I LA SAL I PASTAR
 2 MINUTS , GOT TANCAT I POSICIÓ ESPIGA .
DEIXI REPOSAR LA MASSA AL FRIGORÍFIC DURANT 15 MINUTS ,
 EMBOLICADA EN PAPER FILM TRANSPARENT .

ESTENGUI LA MASSA EN UNA LÀMINA FINA AMB L'AJUDA DEL RODET O AMB MÀQUINA DE PASTA I TALLAR, ( TALLANT DE PIZZA)  LA PASTA A TIRES O QUADRATS I DEIXI SECAR EN UNA SUPERFÍCIE ENFARINADA. 


 SALSA  TOMÀQUETS CHERRY I OLIVES NEGRES

TROSSEGI L'ALL 
5 SEGONS VELOCITAT 5 .
 SOFREGEIXI L'ALL
 3 MINUTS POSICIÓ VAROMAVELOCITAT  1.
AFEGIR ELS TOMÀQUETS I COGUI 
10 MINUTS 100 º C (FULLES INVERTIDES) I VELOCITAT 1
INCORPORI LES OLIVES , LA SAL I PEBRE I  COGUI
 2 MINUTS 100 º C (FULLES INVERTIDES) VELOCITAT 1


COCCIÓ DE LA PASTA FRESCA

MENTRE ES FA LA SALSA , POSI  L'AIGUA I LA SAL EN UNA OLLA GRAN I QUAN AQUESTA ESTIGUI BULLINT , AFEGIR LA PASTA , DEIXI COURE FINS QUE ESTIGUI AL "DENTE",  APROXIMADAMENT (SEGONS GRUIX ) 10 MINUTS.


EMPLATAT

ESCÓRRER LA PASTA I DISTRIBUIR IMMEDIATAMENT EN ELS PLATS.
BOLQUI LA SALSA I RATLLAR AMB  FORMATGE PARMESÀ I PEBRE.
 BOLQUI TAMBÉ A  LES VORES DEL PLAT PER DECORAR EL FORMATGE I EL PEBRA  SERVEIXI , 

I...

FET


divendres, 25 d’octubre del 2013

"REBOJOS ZAMORANOS" PER DESDEJUNI O BERENAR

REBOJOS ZAMORANOS


A TAULA




A TAULA





RECEPTA


INGREDIENTS
PER 24 UNITATS


4 OUS
220 G SUCRE
250 G FARINA DE REBOSTERIA
1/2 SOBRE DE LLEVAT ROYAL



ESTRIS

THERMOMIX

CONTACTE
Dolors Santaana
Telf: 659 792 797
thermomix@lleida.org



ELABORACIÓ

PREESCALFAR FORN
COL · LOQUI LA PAPALLONA A LES FULLES DE LA THERMOMIX
 ABOQUI ELS OUS I EL SUCRE
PROGRAMAR 4 MIN VELOCITAT 4
AFEGIR LA FARINA I EL LLEVAT
  I BARREJAR 10 SEGONS A VELOCITAT 3
OMPLI 3/4 PARTS DEL MOTLLE SELECCIONAT
FORNEJAR 15 MINUTS APROXIMAT SEGONS FORN.
RETIRI DEL FORN I DEIXI REFREDAR

I. ...


FET!



CONSERVAR EN UN RECIPIENT HERMÈTIC I  SERVEIXI AL
 DESDEJUNI O  BERENAR


CONTACTE
Dolors Santaana
Telf: 659 792 797
thermomix@lleida.org



divendres, 18 d’octubre del 2013

SOPARET CUINAR-PINTAR, GRUPET D'ARTISTES

  GRUPET D'ARTISTES


A TAULA

SUSANA B. ARTISTA


VICENTE GARRIDO DISENYADOR DE JOIES
www.vicentegallego.com

MARTA DURAN QUINTANA
ARTISTA
http://ca.wikipedia.org/wiki/Marta_Duran_Quintana


Cafetons dels bons per thotom


CARME BOFI,
ARTISTA AMB MOLTA CREATIVITAT

El sopar amb la Carme ha estat com un viatge a la cultura literaría d'aquests llibres tan interessants que té, també un viatge culinari, però sobretot un viatge de compartir, em va semblar tot genial!


FENT LA XERRADA


AL MIG, JO, AFICIONADA CUINAR-PINTAR








A LA CUINA DE L'AMFITRIONA




QUICHE "MINI"


RECEPTA

INGREDIENTS

1 CEBA TENDRA PETITA O MITJANA
1 ALL RATLLAT
2 PASTANAGUES
4 PATATES MITJANES
1 RAJOLÍ DE CERVESA
1 RAJOLÍ  DE LLET
4 OUS
OLI
SAL
PEBRE

ELABORACIÓ

ES TROSSEJA PETITÓ TOTS ELS INGREDIENTS EXCEPTE L'ALL QUE ÉS RATLLA.
ES COL · LOCA UNA PAELLA AL FOC I S'AFEGEIXEN LES VERDURETES TALLADETES I L'ALL RATLLAT
S'HA DE FER A FOC LENT FINS QUE ESTIGUI CUIT.
ES COL · LOCA TOT EN UN COLADOR PERQUÈ DESPRENGUI L'EXCÉS D'OLI.
BATRE ELS OUS FINS ESPUMARLOS, AFEGIR LA CERVESA I LA LLET I BATRE UNA MICA MÉS.
ES COL · LOCA DE NOU LA VERDURETA  A LA PAELLA I SE LI AFEGEIX ELS OUS BATUTS.
ES MESCLA TOT I BARREJAR  TOT FINS QUE LI FALTI POC PER QUALLAR.
ES COL · LOCA A LAS TARTALETES INDIVIDUALS, FINS QUE ESTIGUIN PLENES.
ES COL · LOCA AL FORN, GRILL I SOLERA FINS QUE DORE UNA MICA DE DALT, 
I. ...

FET

VARIANT

SI VOLS UNA TRUITA , AL PUNT QUE LI FALTA UNA MICA PER QUALLAR , ES MANTÉ EN LA PAELLA FINS QUE ESTIGUI  FETA , CAPGIRANT  COM LA TRUITA CLÀSSICA , SI ES SERVEIX TÈBIA ÉS DE MOLT BON MENJAR .
AQUESTA RECEPTA LA VAIG APENDRE  A CASA DELS MEUS AMICS , MANEL I NURIA , DES DE LLAVORS LI DIEM "LA TRUITA DEL MANEL I LA NURIA".



TIMBAL DE PATATA BULLIDA, A LA FORQUILLA, BUTIFARRA DE PEROL
I CAMAGROCS


RECEPTA

INGREDIENTS 1 RACIÓ

2 PATATES MITJANES
1 TROS DE BOTIFARRA DE PEROL
1 CEBA PETITA
ALL RATLLAT
SAL
PEBRE
OLI
CAMAGROCS O BOLETS VARIATS

ELABORACIÓ

CUINAR AL VAPOR LES PATATES
UN COP CUITES
TRINXAR AMB LA FORQUILLA
I AMENIRLA AMB OLI, SAL I PEBRA
ES SALTEJA LA BOTIFARRA DE PEROL I LA CEBA TENDRA, EL ALL  I BARREJA AMB LA PATATA AMENIDA
COL · LOCAR EN EL MOTLLE RODÓ O QUADRAT LA BARREJA
SALTEJAR CAMAGROCS O CUANSEVOL TIPUS DE BOLETS, I  COLO-CAR PER SOBRE LA PATATA.
UN RAIG D'OLI

I. ..

FET




LES MEVES CROQUETES


EXQUISITES LES CROQUETES DE LA "GRANJA CARALT"

TAULA PARADA, GRÀCIES CARME, HI HA DE TOT I MÉS

TALLS
EL MEU PASTÍS "EMPERATRIZ EUGENIA"

PA DE PESSIC DE VIC DE LA SUSANA B

VICENTE HA SORPRÈS AMB ELS PANETS ESPECIATS
FETS AMB LA SEVA  "THERMOMIX"


UN SOPAR DIVERTIT, UN MENJAR VARIAT "POTI POTI" DE SABORS...
CREMA DE CARBASSA, EMBOTIT I PERNIL IBÈRIC, FORMATGE " LA TORTA DEL CASAR " (D'ORIGEN EXTREMEÑO)
PATATES XIPS, MINI QUICHE DE VERDURETES, COCA FULL FARCIDA DE BOTIFARRA DE PEROL, PINYONS I PERA, TIMBAL DE PATATA BULLIDA I CAMAGROCS,  CROQUETES "RECEPTA CENTERIA DE "LA GRANJA CARALT" DE MATARO,
 HEM PARLAT, I HEM SOPAT , LA CUINA UNEIX
_________________________________________________________________________________



 DIGUES PER VANITAT O PERQUÈ ELS MOTS M'HAN ARRIBAT AL COR LES HE REFLECTIT AQUI PER RECORDAR.


Tu blog es una cucada... y yo te admiro profundamente.



Conocerte ha sido una lección de vida, una fuente de agua clara y bendita.
Tus ganas de vivir, tu generosidad, tu cuidado en tu persona, en el combinar los colores --una máquina de fotografiar naranja!!!!-- tu pericia en la cocina, tu amor por tu familia... todo eso es algo maravilloso de poder compartir. Tus pinturas sinceras, directas y encima, bien hechas, con mimo...

Te das cuenta de todos los pequeños detalles, estás atenta a lo mejor de la VIDA...

Eres un angelito... y triunfarás de todo lo que te pasa... todo te será propicio, lo verás,
porque Dios te lleva de Su mano. También tú personificas la alegría...

¡Estoy orgulloso de ser tu amigo!


GRÀCIES VICENTE



María! hermosas las fotos de la reunión como hermosa la velada compartida! Poco puedo agregar a las palabras de Vicente que describen tal cual es tu personalidad. Sos una excelente cocinera, sensitiva artista...sos una persona "querible"!
Gracias por compartir momentos, Susana.

GRÀCIES SUSANA

diumenge, 13 d’octubre del 2013

FILETE DE TERNERA - CUINAR AMB BOLETS




FILET DE VEDELLA A LA CREMA DE BOLETS


EMPLATAT



RECEPTA

INGREDIENTS

FILET DE VEDELLA
SAL PEBRE

SALSA

LLET SENSE LACTOSA
FARINA
CAMAGROCS I POLS DE CEP
SAL
PEBRE


ESTRIS

BARBACOA WEBER
THERMOMIX


ELABORACIÓ

SALSA

COL · LOCAR EN EL THERMOMIX LA LLET, MANTEGA, SAL PEBRE I FARINA, CUINAR A 90 º VELOCITAT CULLERA I PROGRAMAR 7 MINUTS.
QUAN EL TEMPS FINALITZI PASSAR  PROGRESSIVAMENT A VELOCITAT 10  PER ACONSEGUIR TEXTURA CREMA


FILET

ROSTIR ELS FILETS A LA BARBACOA, DONANT-LI  LA VOLTA SOVINT PERQUÈ QUEDI SEGELLAMENTS I NO PERDI LÍQUIDS.
COL · LOCAR AL PLAT, SALSEU, I...

FET!


VARIANT

ABANS DE RETIRAR EL FILET DE LA BARBACOA ES POT INTESIFICAR EL SEU GUST COL · LOCANT  UNES BRANQUETES DE FARIGOLA I TANCAR LA TAPA UN MINUT. QUEDARÀ AROMATITZAT I SUAUMENT FUMAT

CUINA VEGETARIANA - CROQUETES DE CAMAGROCS

EMPLATAT

Ingredients: 




-1 ceba gran
-1 carbassó
-un bon grapat de camagrocs
-un grapat de formatge ratllat
-2 cullerades de farina
-1/2l. de llet aprox.
-ou batut
-pa ratllat


Preparació: 

Sofregir en oli d'oliva la ceba i el carbassó picats a la picadora. Afegir els camagrocs picats petits i salar. Quan estigui tot ben sofregit, posar dues cullerades de farina ben plenes, remoure perquè la farina no tingui gust a cru. Anar afegint la llet i a mesura que vagi espessant, afegir el formatge ratllat. Deixar refredar en un plat gran i pla. Finalment formar les croquetes, passar-les per ou batut i pa ratllat i fregir en abundant oli. I...

FET !

dissabte, 12 d’octubre del 2013

MERCAT SETMANAL-ÓRRIUS

Órrius


PARADETA DE FRUITAS I VERDURES

PARADETA CONSERVES  I PESCA SALADA

FRUITS SECS

PARADETA D'HORTALISSES ECOLÒGIQUES

CIGRONS D'ÒRRIUS


Pots fer la teva comanda,  hortaorrius@gmail.com o bé per telèfon al
617 42 32 88 (Xavi)
 fruita i verdura ecològica  i aprofita per visitar l' hort, si et ve de gust, collir tu  la verdura 
  divendres de 4 a 2/4 de 9 del vespre i qualsevol dia amb previ avís.

Els dissabtes  de 9 a 2 del migdia estem al Mercat d’Òrrius.
I els diumenges de 9 a 2 del migdia ens trobareu al Mercat del Maresme (Vilassar de Mar). www.mercatdelmaresme.com
 
ALBERGÍNIES BLANQUES

ROVELLONS


EL MERCAT 

dimarts, 8 d’octubre del 2013

CUINA VEGETARIANA, SOPA DE VERDURES

SOPA DE VERDURES


EMPLATAT


RECEPTA


INGREDIENTS
4 RACIONS



2 CARBASSONS SENSE PELAR
3 PASTANAGUES
1 CEBA TENDRA PETITA
1 PORRO
1 BRANCA D' API
1 LITRE DE BROU DE POLLASTRE
1 TROSSET DE PERNIL 
12 CULLERADES  DE FIDEUS NOMBRE 0
SAL

PEBRA


ESTRIS

THERMOMIX
OLLA A VAPOR RAPIDA


ELABORACIÓ

ES COL · LOQUEN TOTES LES VERDURES MENYS L'API AL THERMOMIX I ES TRITUREN VELOCITAT 4-5 UNS SEGONS.
UNA VEGADA TROSSEJADES ES COL · LOQUEN A L'OLLA RAPIDA, JUNTAMENT AMB EL API, EL PERNIL I EL BROU DE POLLASTRE.
2 ANELLA I PROGRAMAR 6 MINUTS.
UNA VEGADA CUINAT LES VERDURES,  PASSAR-LES A UN CASSÓ I AL FOC, AFEGIR-HI ELS  FIDEUS I COURE 2 MINUTS,  RETIRAR EL PERNIL I L'API.
I. ...

FET

dissabte, 5 d’octubre del 2013

AMANIDA DE LLENTIES AMB VERDURETES

 AMANIDA DE LLENTIES



EMPLATAT

RECEPTA
per 2 persones

INGREDIENTS

300 G DE LLENTIES BULLIDES
CEBA TENDRA
PEBROT VERMELL
PEBROT VERD
COGOMBRE
COGOMBRETS ENVINAGRATS
OLIVES FARCIDES
OLIVES D'ARAGÓ NEGRES
TOMÀQUETS
AMANIDA DE FULLA DE ROURE
SAL
OLI
PEBRA
BLAT DOLÇ "Bonduelle"


ELABORACIÓ

TROSSEJAR A QUADRADETS LES VERDURETES I LES OLIVES
AMANIR-LO AMB  OLI, VINAGRE DE MÒDENA, SAL I PEBRE
BARREJAR AMB LES LLENTIES
COL · LOCAR EN UN PLAT L'AMANIDA DE FULLA DE ROURE
POSAR PER SOBRE LA AMANIDA DE  LLENTIES
REGAR AMB OLI I. .....

FET!

divendres, 4 d’octubre del 2013

SOPAR AMENITZAT AMB GRAN DOSIS D'HUMOR

BARREJEM AMICS, MENJAR, HUMOR

 I...  FET !








AMANIDA DE CRUIXENT DE FORMATGE DE CABRA
 AMB VINAGRETA DE MEL

VOLCÀ DE MIL FULLS AMB GAMBES I VERDURES

FUTOMAKI DE SALMÓ, CREMA DE DE FORMATGE I ALVOCAT

MEDALLONS DE VEDELLA AMB SALSA OPORTO

DELICIES DE TONYINA AMB SALSA DE SOJA

TILT       RESTAURANT
RESERVES 93 741 49 54
C/Via sèrgia 20, 08302 de MATARÓ


POSTRES

SALVATORE D'ITALIA I EN PEP DE MATARÓ

ACUDITS I MONÒLEGS

CONTACTAR

PEP FOLQUE 607 75 38 57
SALVATORE 630 98 82 72

RIURE, RIURE I MÉS RIURE.....