dimarts, 31 de desembre del 2013

COL-LECTIVA SOBRE PAPER



ASSOCIACIÓ SANT LLUC DE MATARO

ORGANITZA: 



  "Col·lectiva 15X15", obres de diferents tècniques sobre paper. Sala La Presó, Mataró.
 Inauguració el divendres 10 de gener de 2014, a les 19:30.






EL MEU TREBALL
COLAGE, RECORDS TRENCATS
 RECOMANO





ALTRES PLATS





ALTRES PLATS



ENTRANS

FUMET DE LLUÇ I LLAGOSTINS
MIG TALLS DE LLUÇ AMB "SALSA ROMESCO"

SALSA ROMESCO

RECEPTA

INGREDIENTS


3 NYORES
3 TOMÀQUETS DE PENJAR
ALL
LLESCA DE PA FREGIT
GRAPAT D'AVELLANES I AMETLLES TORRADES
OLI

ELABORACIÓ
PIQUEU TOTS ELS INGREDIENTS DEL ROMESCO EN EL MORTER
FINS QUE QUEDI UNA PASTA HOMOGÈNIA.
DEIXATEU-LA AMB FUMET  DE PEIX.
COURE UNS MINUTS A FOC MIG

I...

FET




divendres, 27 de desembre del 2013

LA MEVA COSINETA "ROSI"






DINAR DE NADAL
A CASA DE LA MEVA COSINETA




DIES ABANS DE LES FESTES HA ESTAT MOLT DIVERTIT, LA MEVA COSINETA I JO    CONSULTÀVEM I INTERCANVIÀVEM RECEPTES,  ELLA FA LES COSES AMB SENSIBILITAT I BON GUST LI AGRADA FER BÉ TOT EL QUE ES PROPOSA, ÉS INQUIETA I VOL INNOVAR, SENTO TENDRESA QUAN VEIG AMB L'AFECTE QUE REP ELS SEUS, I  AMB  LA IL · LUSIÓ QUE TOT QUEDI PERFECTE EN EL MENJAR DE NADAL.


PARAR TAULA


DETALLS




SANT ESTEVE A CASA





SANT ESTEVE, 2013
AMB LA FAMILIA



MENÚ SANT ESTEVE
DINAR I SOPAR



ENTRANS VARIATS




TERRINA AL ARMAGNAC
RECEPTA

INGREDIENTS

2 FILETS D'ÀNEC FILETEJATS (4 FILETS)
2 CUIXES D'ÀNEC
1 BOTIFARRA CRUA
3 OUS
1 GOT DE NATA LÍQUIDA
1/2 GOTET D' ARMAGNAC
SAL
PEBRE

ELABORACIÓ

PREESCALFAR  FORN 160º
TRITURAR LES CUIXES D'ÀNEC I LA CARN DE LA BOTIFARRA,
AFEGIR ELS OUS, SALPEBRAR I AFEGIR EL LICOR, I LA NATA, BARREJAR TOT.
EN UN MOTLLE DE TERRINA, COL · LOCAR UNA CAPA  DE FARCIT DE LA BUTIFARRA I LES CUIXES D'ÀNEC A CONTINUACIÓ 2 PECES DE PIT D'ÀNEC FILETEJADA.
REPETIR L'OPERACION I ACABAR AMB LA BARREJA DE FARCIT .
PRESIONAR BÉ I COURE AL BANY MARIA AL FORN 2 HORES
 REFREDAR EM LA NEVERA 10 HORES.

 SALSA DE GARNATXA

AMB UN CASSÓ AMB OLI SOFREGIR LA CEBA PICOLADA QUAN ESTIGUI ROSA, TIREU ELS XAMPINYONS, DONAR UNES VOLTETES I AFEGIR 1 CULLERETA DE MAICENA, TOT SEGUIT TIREU
UN RAJOLÍ DE GARNATXA
COURE 2 O 3 MINUTS PERQUÈ L'ALCOHOL S'EVAPORI I COL-LOCAR  SOBRE LA TERRINA.

CONSELL 
MILLOR TALLAR EN FRED, ES SERVEIX FRED O CALENT

I. ..

FET !




ENCENALLS DE PERNIL IBÈRIC I PARMESÀ


MICUIT DE FOIE D'ÀNEC











A TAULA

FOIE GRAS D'ÀNEC , PAIS BASC


RECEPTA

INGREDIENTS 

FOIE GRAS CRU I SENSE VENES
AIGUA
SAL

PER A LA VINAGRETA

OLI OLIVA VERGE
VINAGRE DE JEREZ
FARIGOLA
LLORER
PEBRE EN GRA

ELABORACIÓ


POSAR UNA OLLA AL FOC AMB ABUNDANT AIGUA I SAL.
QUAN BULLI AFEGIR EL FETGE I BULLIR 20 MINUTS.
FINALITZAT EL TEMPS, COLAR EL FOIE I DEIXAR REFREDAR EL JUST PER MANIPULAR.
COL · LOCAR PAPER FILM SOBRE EL TAULELL I COL · LOCAR LA MEITAT DEL FOIE QUE S'HA TALLAT AL LLARG, ENROTLLAR AMB EL FILM I DONEU-LI VOLTES ALS EXTREMS DEL  FILM, COM SI EMBULIQUÉS UN CARAMEL, EL RESULTAT:  UN CILINDRE, COL · LOCAR A LA  NEVERA FINS UNS 15 MINUTS
ABANS DE EMPLATAR PER SERVIR.
EN UN CASSÓ, COL · LOCAR EL OLI, EL VINAGRE I LES HERVES, DEXEU-HO INFUSIONAR AL FOC UNS MINUTS, RESERVAR.
PER EMPLATAR  TALLAR A RODANXES EL FOIE, DECORAR AMB LES HERVES I RUIXAR AMB LA VINAGRETA SOBRE EL FOIE,
 ES SERVEIX AMB TORRADETES  DE PA FETES A CASA.

I...

FET !




MINI QUICHE AMB XAMPINYONS

LA RECEPTA LA TROBAREU A L'ENTRADA DE: RECOMANATS "PETITES DELICIES"
VARIANT, EN LLOC DE SALMÓ ELS HI FET AMB XAMPINYONS 


VOL-AU-VENT DE GAMBETES I CRANC

LA RECEPTA LA TROBAREU A L'ENTRADA DE: RECOMANATS "PETITES DELICIES"


OUS FACITS AMB PERNIL IBÈRIC
FETS PER LA "TIETA TERESA"

PRIMER

CANALONS DE "LA TIETA TERESA"


EMPLATAT 




SEGON

ÀNEC AMB MOIXERNONS I REGAT AMB VI RANCI

"JO"

CUIXA D'ÀNEC

RECEPTA


INGREDIENTS

ÀNEC
OLI
LLARD
TOMÀQUETS MADURS DE MENJAR
2 ALLS
CANSALADA VIADA
VI RANCI 1 GOTET
BROU
1 GRAPAT DE FARINA
MOIXERNONS SECS

PICADA
ALLS
AMETLLES
AVELLANES
PA TORRAT
VI RANCI


ELABORACIÓ

POSEU UNA CASSOLA AL FOC AMB MEITAT D'OLI I MEITAD DE LLARD
SOFREGIU-HI ELLS TALLS D'ÀNEC.
QUAN ESTIGUIN ROSSOS TRAIEU-LOS DEL FOC
SI HI HA MASSA GREIX, EN TREIEU.
A CONTINUACIÓ HI POSEU ELS BOCINS DE CANSALADA VIADA I LA CEBA PICOLADA
AL CAP D'UN MOMENT HI POSEU 2 GRANS D'ALLS TRINXATS,
FONEU-HI UNS QUANS TOMBS,
I QUAN LA CEBA SIGUI ROSSA, AFEGIU-HI EL TOMÀQUET, PELAT I RATLLAT.
HA CONTINUACIÓ HI TIREU ELS MOIXERNONS, QUE HAUREU TINGUT EN REMULL.
DESPRÉS D'UNS MINUTS HI AFEGIU L'ÀNEC.
TIREU-HI 1/2 GOTET DE VI  RANCI I DEIXEU REDUIR,
TOT SEGUIT HI FEU ROSSEJAR UNA MICA DE FARINA I HO MULLEU AMB BROU O AIGUA.
POSEU-HI LA SAL I DEIXEU-HO COURE FINS QUE ESTIGUI TENDRE
TENIN CURA D'ANAR ESCUMANT LA SALSA I TRAIENT-NE EL GREIX DEL DAMUNT.
FEU LA PICADA AMB ALL, AMETLLES, AVELLANES, PA TORRAT, DEIXATEU-LA AMB EL VI RESTANT.
TIREU-LA A LA CASSOLA, PROVEU SI ESTÀ BÉ DE SAL.

I...

FET !

POSTRES




TORRONS, NEULES ....
DE LA PANERA



PARAR TAULA 

NADAL A CASA, SENZILL I BO,

NADAL, 2013




ESCUDELLA AMB GALETS

POLLASTRE DE PAGÈS
PANERA




 ÉS TRADICIÓ EN AQUESTA CASA, COL · LOCAR LA PANERA, TORRONS NEULES, GARRAPINYADES, POLVORONS, EL TÍPIC...
CONSERVO LA TRADICIÓ DE LA IAIA ROSITA, ANYS I ANYS, LA GAUDIA A CASA SEVA.

 DURANT LES FESTES LA PANERA VA BUIDANT , TOT I EL QUE QUEDA S'ACABA EL DIA DE REIS! 



dimarts, 24 de desembre del 2013

NIT DE PAU, A CASA, ES NADAL !

ES NADAL...


NIT DE PAU


PETITA NADALA, REGAL DEL PETITÓ JAN
 LA NADALA MES BONICA QUE HE VIST MAI






ES NADAL...

CANAPÈS VARIATS, PATÉS NADALENCS

TORRONS I NEULES


NIT DE FAMILIA

PARAR TAULA

LLUÇ AMB SUQUET DE PICADA



RECEPTA
4 RACIONS


800 G DE LLUÇ
2 LLESQUES DE PA
1 GRAPAT D'AMETLLES
1 ALL
1/2 CEBA TENDRA
3 TOMÀQUETS DE PENJAR
1/2 NYORA
1 RAJOLÍ DE  VERMUT



PICADA FINAL

1 ALL
JULIVERT
SAL
PEBRA
1 /2 GOTET  DE VI BLANC


ELABORACIÓ

COL · LOCAR EN UNA CASSOLA PLANA,  L'OLI.
SOFREGIR LA CEBA, L'ALL, LES AMETLLES I LES LLESQUES DE PA. A FOC FORT
PASSAT UNS MINUTS AFEGIR ELS TOMÀQUETS I AFEGIR UN RAJOLÍ DE  VERMUT.
RECTIFICAR AMB SAL, TRITURAR, COLAR.
INTRODUIR  DE NOU A LA CASSOLA I RESERVA.

FREGIR A LA PAELLA ELS TALLS  DE LLUC ENFARINAT
TOT SEGUIT  S'INTRODUEIX ELS TALLS DE LLUÇ A LA CASSSOLA AMB  LA SALSA I COURE UNS 10 MINUTS A FOC LENT.

PICAR EN UN MORTER L'ALL, EL JUIVERT, SAL I PEBRE.
UN COP FETA  LA PICADA, AFEGIR EL VI BLANC I REPARTIR A LA CASSOLA,
 2 MINUTS MES DE COCCIÓ 


I. ..


FET

divendres, 20 de desembre del 2013

BON NADAL... ALUMNES, MARTA DURAN


L'ESTUDI DE: "MARTA DURAN"


MARTA DURAN
www.martaduran.com
http://ca.wikipedia.org/wiki/Marta_Duran_Quintana



L'ESTUDI DE MARTA DURAN


RECONS,
 L'ESTUDI , MARTA DURAN



 MARTA DURÁN   CREA, I ACONSEGUEIX UNA GAMMA DE COLORS QUE IMPRESSIONEN
T'ABSORBEIXEN I  T'ARROSSEGUEN PER PODER GAUDIR D'AQUESTS CAMINS QUE VAN A INFINIT, O PROP DE LES ONES, RESPIRANT LA BRISA MARINA.


EL GRUIX DE LA PALETA, ANY DARRERA D'ANY, ACUMULA CAPES DE PINTURA, MARCANT EL RITME CREATIU DE L'ARTISTA




PUNTS DE LLIBRE

ELS SEUS QUADRES
 

BON NADAL
ACOMIADANT L'ANY  
DETALLS
L'ESTUDI, MARTA DURAN 


 CUINAR PINTAR
ENTRANS

GALETES SALADES
FET PER LA MARÍA

PA AMB TOMÀQUET , FORMATGES, PATÉS 




CUINAR PINTAR


PASTÍS, UNA ROSA, VICENTE GALLEGO

VICENTE GALLEGO DISENYADOR DE JOIES
PA DE PESSIC DE VIC, 
FET PER LA MARISA

VARIANT DEL PASTÍS "EMPERATRIZ EUGENIA"
AMB PISTATXOS 
FET PER LA MARIA









XERRADES


QUINA FELICITAT ESTAR ENVOLTADA D'ART




GRUPETS 
 POETA, "LITA PALOMERA"


“LA POETA MATARONINA, LITA PALOMERA, AUTORA DEL LLIBRE:
"SET RECEPTES DE CUINA I UNA CARTA DE AMOR"
ca.litapalomera.com



MARTA DURAN, L'AMFITRIONA





CARLOS SORIANO, RECITA I EMOCIONA

PODER DE CONVOCATÒRIA

 NADAL, 2013