dissabte, 30 d’agost del 2014

TORRONAT DE PA AMB ALL, PEBROTS I OLI D'OLIVA DE L'EMPORDÀ



TORRONAT DE PA, ALLS, PEBROTS I OLI D'OLIVA DE L'EMPORDÀ
(MIGAS D'EXTREMADURA, FETES A LA MEVA MANERA)

SABORS RECUPERATS

EMPLATAT




EMPLATAT


RECEPTA


INGREDIENTS
2 RACIONS



1/4 K DE PA SEC DE DIES
4 ALLS PELATS SENSERS
1/2 PEBROT VERD
1/2 PEBROT VERMELL
OLI D'OLIVA VERGE EXTRA DE L'EMPORDÀ
1 GOT D'AIGUA AMB SAL

OLI D'OLIVA VERGE DE L'EMPORDÀ
D'EN  JORDI I LA MARTA



PA DEL FORN DE LES AVELLANES, LA NOGUERA
LLEIDA
REGAL DE LA DOLORS I L'ALBERT

TALLAR PRIM I ANAR MULLANT LLIUGERAMENT AMB AIGUA I SAL

DETALL

FREGIU ELS ALLS AMB OLI

FINS QUEDAR DAURATS

FREGIU LES TIRES DE PEBROT

POSEU EL PA REMULLANT AMB L'OLI, ELS ALLS I ELS PEBROTS

REMENANT TOTA L'ESTONA




CERÀMICA

JOAN POCH
ARTISTA
CERÀMICA I PINTURA



c/ Jordi Joan,18
08301 Mataró – Barcelona

mòbil 629973847
mail@joanpoch.info

DETALL



COLORS 

DETALL PLATS

DETALL


COSTUMS


Les molles de pastor són un plat típic de pastors amb el que s'aprofiten les sobres de pa dur, típiques del sud-est espanyol. en els territoris cristians es feia amb pa i se li tiraven torreznos de porc. 
Són típiques en el centre i sud de la península Ibèrica, principalment a Extremadura. 


En la seva versió més senzilla, consisteixen en sofregir amb alls i oli d'oliva els trossos de pa dur, prèviament humits en aigua, fins que es daurin. S'acompanyen d'una gran varietat d'aliments salats o dolços. Entre els salats són típics els ous fregits, rostes, xoriços fregits, pebrots fregits, sardines, cogombre etc Constitueixen un menjar complet, en la qual es prenen generalment amb salat.



dimecres, 27 d’agost del 2014

DINARET AMB AMICS



DINARET AMB AMICS




VISITA DELS MEUS AMICS DE LLEIDA

LA DOLORS EM VA TRUCAR I EM
VA PREGUNTAR:
.-  ¿QUE VOLS QUE ET PORTI?
RES,  LI VAIG DIR
I
ELLA DIU QUE  "RES"  NO HO TE A LLEIDA.

I...

M'HA PORTAT
GARAPINYADES
MEL  
PA
I
COCA DE RECAPTA AMB AREGANDES 
QUE BO!!!


I LA MERCÈ I EN JOSEP,  MEL ELABORADA A FONTDEPOU


A TOTS GRÀCIES!!!




EL DINAR

AMANIDA DE LA CASA I PAELLA
RESTAURANT L'ARMONIA




ALBERT I DOLORS,
M'ENCANTA QUE EM VISITEU  

PA DEL FORNER DE LES AVELLANES
EL MONTSEC
LA NOGUERA

COCA DE RECAPTA
DEL FORNER DE
LES AVELLANES
EL MONTSEC
LA NOGUERA


MIL FLORS
LLEIDA


ÀGER
MONSEC
LA NOGUERA






I.... SORPRESA!!!
A LA TARDA
S'HAN AFEGIT LA MERÇÈ, EN JOSEP I LA MONTSE





HA PASSAT ELS ANYS, PERÒ TOTS SOM COM ÉREM 
AMICS 
I
SENTATS A TAULA EM VISCUTS MOMENTS INOBLIDABLES



A TAULA
A TAULA







LA MERÇE

ÉS L'ÀNIMA DEL RESTAURANT

LA MERCÈ

RESTAURANT FONTDEPOU
EL MONTSEC
LA NOGUERA



Únic, s/n
25611 · Fontdepou (Lleida)
Teléfono: 973 292 032
E-mail: mercemerce@eresmas.com


El territori del Montsec, terra de romaní i altres plantes aromàtiques, ha estat durant segles un marc excepcional per a la producció de mel, això ha provocat que la mel sempre hagi estat molt present a la seva cuina. Si afegim a aquesta tradició l’estil dels nous i innovadors cuiners arribem a un punt d’equilibri perfecte entre experiència i innovació a la cuina de la mel, una cuina feta amb dolçor i afecte, una cuina natural inspirada en la tradició, però ara creada amb un toc de modernitat.

Mels autòctones del Montsec 






REGAL D'EN JOSEP I LA MERCÈ







diumenge, 24 d’agost del 2014

6 PER DINAR D'ESTIU...






A TAULA







AGENDA, SETEMBRE

INFORMACIÓ
Copa de vi negre
2 de setembre
BARCELONA
Un tast dels vins més selectes d'arreu del món maridat amb les històries més sorprenents. Mites fundacionals de Catalunya, anècdotes desconegudes de personatges que han passat a la història...
El Born Centre Cultural
4 de setembre
BARCELONA
Saps com es menjava a la Barcelona del segle XVIII? Amb el cicle 'Cuina 1714', organitzat per CUINA amb la col·laboració de Moritz, podràs assistir a un seguit de xerrades explicatives sobre aquest...
Parada de fruites i hortalisses
6 de setembre
SITGES
Cada primer dissabte de mes, a les 17.30 h, els jardins d’El Retiro de Sitges acullen el Mercat de la Terra Slow Food, on productors vendran directament a consumidors un seguit de productes de...
Vinyes d'Alella
6 de setembre
ALELLA I VILASSAR DE DALT
Dir Maresme equival a pensar en vi, gastronomia i paisatges de vinya que miren al mar. Ara pots descobrir-los amb una de les activitats de la iniciativa Parc a Taula, de la Diputació de Barcelona...
Una de les parades del mercat
6 de setembre
MARESME
Arenys de Mar, Argentona, Montgat i Tiana són els quatre municipis de la comarca que comptaran amb un mercat on es comercialitzaran exclusivament Productes de la Terra del Maresme. El mercat...
Mercat de Sant Martí Vell
13 de setembre
SANT MARTÍ VELL
Cada segon dissabte de mes, a la plaça de l’Església de Sant Martí Vell se celebra un mercat de productes ecològics. S’hi reuneixen productors de fruites, verdures, pa, formatges, mels i...
Resistents
Del 13 al 14 de setembre
CASTELLBELL I EL VILAR
Durant el cap de setmana del 13 al 14 de setembre, a Castellbell i el Vilar faran un viatge al passat fins al segle XVIII per tal de commemorar els episodis històrics que va viure el municipi en la...
Una de les caravanes del mercat
19 de setembre
BARCELONA
Durant els dies 19, 20, 21, 23 i 24 de setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè, el Parc de la Ciutadella rebrà la primera edició de Van Van. Mercat Gastronòmada, una iniciativa que portarà a...
Tast de vins
Del 20 al 24 de setembre
BARCELONA
La 34a Mostra de Vins i Caves de Catalunya tindrà lloc del 20 al 24 de setembre en el marc de les Festes de la Mercè 2014 al passeig de Lluís Companys. Els cellers que hi participen, que pertanyen...
Cartell de l'exposició 'Menús de Guerra'
Del 4 de juliol al 28 de setembre
BARCELONA
Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig i Nandu Jubany, entre altres xefs catalans, formen part de l’elit gastronòmica...
Formatge feta
Del 29 al 30 de setembre
SANT FELIU DE LLOBREGAT
El dilluns 29 i el dimarts 30 de setembre tindran lloc les jornades de portes obertes a la seu de Tot Formatge, a Sant Feliu de Llobregat. Durant els dos dies es presentaran i es podran degustar els...
Girona
4 d'octubre
GIRONA
El 4 d'octubre el Mercat del Lleó de Girona celebra el 70è aniversari amb una jornada festiva. A partir de les 17.30 h començarà la festa amb la tamborinada, amb la Banda d'en Pere Botero. Hi haurà...
Cartell de La cuina del Tricentenari a la Selva
Del 23 d'abril al 9 de novembre
SANTA COLOMA DE FARNERS
Històricament, la comarca de la Selva va tenir un paper destacat durant la guerra de Successió, especialment per la seva complicada orografia i pel fet de ser lloc de pas obligat. Molta gent va patir...
Restaurants contra la fam
Del 15 de setembre al 15 de novembre
DIVERSOS MUNICIPIS DELS PAÏSOS CATALANS
Per cinquè any consecutiu torna la campanya Restaurants contra la fam, en la qual els establiments que ho desitgin poden convertir o afegir a la seva carta un plat o un menú solidaris. Com a clients...
Una de les sessions de cuina en directe que es van oferir durant la passada edició
Del 15 al 16 de novembre
OLOT
La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat és un esdeveniment enogastronòmic on els productors i els productes de qualitat són els principals protagonistes. Enguany arriba a la tercera edició...
L'any passat el festival va comptar amb la presència de Joan Roca, entre altres xefs
Del 22 al 23 de novembre
BARCELONA
Film & Cook és el festival de cita obligada per als amants del cinema i la gastronomia. Enguany, en la seva quarta edició, se seleccionaran produccions nacionals i internacionals relacionades amb la...
Anxova de l'Escala
De l'1 de setembre al 15 de desembre
L'ESCALA
En aquesta ruta podreu conèixer de primera mà les famoses anxoves de l’Escala i la seva manera de salar-les. Visitareu el Museu de l’Anxova i de la Sal, on anireu temps enrere per...
Suquet de peix
Del 6 d'abril al 31 de desembre
ROSES
Pescar el peix, acompanyar-lo de patates i a bullir. Aquesta és la base del suquet de peix, un plat que ha experimentat una gran evolució i és típic dels pobles costaners com Roses. La campanya...
La versió tradicional del blanc i negre de botifarres
De l'11 de juliol de 2014 al 31 de maig de 2015
CABRILS
La Ruta Gastronòmica de Cabrils celebra la segona edició, enguany amb el plat típic del municipi com a menja estrella. Es tracta del blanc i negre de botifarres, que 15 establiments del municipi...
Visitants al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
Permanent
VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Quant de temps guarda un glop de vi? Quan es va començar a produir aquest producte? Quines són les claus per obtenir una bona collita de raïm? I quin és el punt ideal en el qual el vi pot abandonar...
Celler Sant Josep
Permanent
BOT
El celler agrícola Sant Josep ens obre les seves portes per fer un recorregut guiat pel celler. De fet, a més d’un recorregut guiat, la visita inclou un tast comentat de vins i la possibilitat...
Les vinyes de Capçanes a l'hivern
Permanent
CAPÇANES
El celler cooperatiu de Capçanes, fundat l'any 1933, ofereix un recorregut pels seus vuitanta anys d'història, tot recordant com s'elaborava el vi als diversos masos de la zona. A l'excursió, d'una...
Bótes als cellers Scala Dei
Permanent
ESCALADEI
"Hem callat i hem escoltat. Hem trencat el temps. Hem enfonsat les mans a la terra i hem sentit el seu batec. Ens hem impregnat de les veus del vent i del silenci." Són les primeres línies de...
Hortalisses fresques
Permanent
CALDES DE MONTBUI
El pròxim dissabte 9 de novembre arrenca un nou mercat a Caldes de Montbui, caracteritzat pel seu caràcter ecològic i artesà. Aquest mercat tindrà lloc cada segon dissabte de mes al nucli antic de la...
Ramon Berengueras a la formatgeria Betara
Permanent
OLOST
El Lluçanès, comarca situada entre la plana de Vic, el Berguedà i el Bages, és conegut per ser un indret de costums, tradició i artesania. En aquest context neix Betara, una formatgeria que elabora...
Calçots
Permanent
TORTOSA
Us agraden els calçots? Llavors no us podeu perdre aquesta proposta. Encara que els calçots són típicament de Valls, aquesta tradició s’ha estès arreu de Catalunya. Una bona excusa per a un cap...
Melmelada de préssec i mango
Permanent
Passeja entre vinyes, tasta melmelades de tots els sabors possibles i dina a un dels restaurants amb més tradició del Baix Empordà. Tasting Girona us ofereix aquesta ruta: visitareu el Museu de la...
Muralla del Conjunt Monumental d'Olèrdola
Permanent
OLÈRDOLA
Situat a ponent dels contraforts del massís del Garraf trobem el Parc d'Olèrdola, terra de coves i cingleres blanques, que combina pinedes i terres de conreu. T'agradaria conèixer-ne el patrimoni...
Gourmet Bus
Permanent
BARCELONA
De la fusió de dos serveis, un recorregut panoràmic per la Ciutat Comtal i un dinar o sopar d’alta cuina, neix un nou concepte de turisme que es concentra en aquesta proposta: el Gourmet...
Esmorzar amb Anna de Codorniu
Permanent
SANT SADURNÍ D'ANOIA
El celler penedesenc aposta per una nova experiència enoturística basada en nous espais i un circuit de visites més vivencial i interactiu. Caves Codorniu us ofereix diversos tastos més...
La terrassa d'Alta Alella
Permanent
TIANA
L'enoturisme al celler Alta Alella es diversifica i ara també s'ofereix des d'un helicòpter. Aquesta és una de les activitats que proposa l'empresa maresmenca, que s'inicia amb un vol per la costa i...
Destil·lació d'aiguardents a la Fassina Balanyà
Permanent
L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ
L’aiguardent s’obté destil·lant pell, rama i pinyol del raïm, conegut com brisa fermentada. Actualment, el procés per obtenir aiguardents destil·lats s’ha modernitzat molt, però...
Rutes amb bicicleta
Permanent
GIRONA
La Xarxa Transfronterera de Vies Verdes a Catalunya ha associat entitats de Catalunya i dels Pirineus Orientals per desevolupar de manera conjunta una xarxa cicloturista contínua entre els dos...
Ruta amb Burricleta pel Penedès
Permanent
VILAFRANCA DEL PENEDÈS
La influència del sol i del mar Mediterrani fan que el Penedès sigui un territori privilegiat per al cultiu de la vinya. Descobrir els grans vins i caves dels seus cellers i passejar pels seus pobles...
Elaboració d'un cava propi
Permanent
SUBIRATS
Heu somiat mai en poder elaborar el vostre propi cava? Doncs ara podeu viure aquesta experiència. Vinimundus, especialistes en activitats enoturístiques, proposa una vivència de 9 mesos amb un total...
Tractaments amb raïm
Permanent
PERALADA
Ets amant del vi? L'hotel Peralada Wine Spa és un centre de benestar i bellesa que neix de la tradició vinícola de Peralada i que ofereix al visitant una gran varietat de tractaments facials i...
Aventura als arbres
Permanent
PORRERA
El Parc d'Aventura Vies Altes de Porrera ens proposa una forma diferent de descobrir en família els paisatges d'aquest municipi del Priorat. Es tracta d'un recorregut aeri per a nens i els pares més...
Caves Freixenet
Permanent
SITGES
Voleu submergir-vos en el magnífic món del cava? Julià Travel proposa una excursió per conèixer un dels grans productors de cava del país, les Caves Freixenet. L'activitat comença amb un audiovisual...
La Vinyeta es troba al peu de la serra de l'Albera
Permanent
MOLLET DE PERALADA
L'any 2002, Josep Serra va comprar un terreny a Mollet de Peralada que tenia dues vinyes de 50 i 80 anys de garnatxa i carinyena i unes quantes oliveres. "Estàs boig, no hi creixerà 
res", li van dir...



INFORMACIÓ RECOLLIDA DE "CUINA.CAT "