dijous, 28 de maig del 2015

BROWNIE DE XOCOLATA




Brownie de xocolata

EMPLATAT


Ingredients 

 Per les nous:

 1 cullerada de mantega sense sal
 1 tassa de nous tallades a la meitat
 ½ culleradeta de sal marina


 Per als brownies:

 113 g de xocolata amarga trossejat
 1 ¼ tassa de mantega sense sal a trossos
 1 tassa de sucre granulat
 ¾ tassa de sucre moreno
 3 Ous a temperatura ambient
 2 culleradetes d'extracte de vainilla
 1 tassa de farina
 ¼ tassa de cacau en pols procés holandès

Com es fa 


Preescalfem el forn a una temperatura de 180ºC.
En primer lloc, anem a preparar les nous. Per a això, en una paella, fonem la cullerada de mantega a foc mitjà.
Afegim a la paella les nous pacanes i la sal sense parar de remenar, durant 8 minuts, perquè es torrin totes per igual. Reservem.
Mentre les nous es refreden, anem a preparar la massa per als brownies. En una cassola al foc, afegim la xocolata i la mantega i deixem que es fonguin.
Quan la mantega i la xocolata s'hagin fos, separem del foc i afegim el sucre normal, el sucre moreno i els ous. Barregem la massa a mà i incorporem la vainilla i la farina.
Per realçar el sabor de la xocolata vam a la massa el cacau en pols tamisat i barregem tot bé.
Piquem les nous torrades, reservant 12 meitats per a la decoració. Tirem les nous picades en la barreja i repartim aquesta en una font greixada.
Posem al forn el brownie a una temperatura de 180ºC durant 20 minuts. Deixem refredar.
Trossegem el brownie en quadradets i decorem cada un amb un tros de nou de les que havíem reservat.
Servim.

I...

FET !

El drapet m'ho ha confeccionat la meva germaneta, 
cus super bé, 
té mans d'or



dijous, 21 de maig del 2015

SUC PLE DE VITAMINES





SUC
 BO, SA
 I 
PLE DE VITAMINES




RECETA


INGREDIENTS
1 RACIÓ

1/2 GOT D'AIGUA
1 TARONJA
1/2 LLIMONA
3 PASTANAGUES
MEL

COM ES FA

COL·LOCAR AL THERMOMIX 1/2 GOT D'AIGUA "FONT VELLA"
AFEGIR LES PASTANAGUES

TRITURAR VELOCITAT PROGUESIVA DEL 5 AL MÀXIM

COLAR I SEPARAR LA POLPA DEL LÍQUID
I
POSAR EL CONTINGUT A UNA GERRA
 I 

AFEGIR A LA GERRA EL SUC DE LA TARONJA
 I 
EL SUC DE  1/2 LLIMONA
 I 
UNA CULLERADA DE POSTRES DE MEL "MIL FLORS"

I ...

FET!

dimecres, 20 de maig del 2015

TRUFES DE XOCOLATA NEGRE INTENS I CANYELLA





TRUFES DE XOCOLATA NEGRE INTENS
I
CANYELLA


DETALL

DETALL

200 G NATA PER MUNTAR
150 G DE XOCOLATA NEGRA
CACAU EN POLS PER ARREBOSSAR 
UN RAIG DE  WHISKY (OPCIONAL)


LES QUANTITATS, SEMPRE QUE ES FACIN PROPORCIONALMENT, ES POT REDUIR O AMPLIAR

RATLLAR LA XOCOLATA I POSSAR EN UN BOL
POSSAR LA NATA A BULLIR
TAN PUNT BULLI
AFEIGIR AL XOCOLATA RATLLAT
REMENAR
FINS QUE QUEDI BARREGAT
REMENAR FINS QUE ES REFREDI

AMB DUES CULLARADETES DE CAFE
FER PILONETS
I AREBOSSAR AMB CACAO 
I AL CONGELADOR 

SI LA MASSA SURT CLARA AFEGIR CACAO EN POLS 
DETALL

DETALL

Nyoquis de patata, safrà i salsa de tomàquet




Nyoquis de patata, safrà i salsa de tomàquet



EMPLATAT



INGREDIENTS 


200 g de patates cuites
20 g de farina de blat
20 g de formatge parmesà ratllat
1 Ou
1 g de safrà pols
Per a la salsa de tomàquet:
130 g de tomàquet madur
Oli d'oliva extra verge
Sal
Pebre


COM ES FA


Per preparar la recepta de Nyoquis de patata, safrà i salsa de tomàquet
En primer lloc, preparem la salsa de tomàquet. Per a això, disposem els tomàquets tallats a quarts en un bol amb un raig d'aigua. Cobrim amb paper film i cuinem al microones durant 15 minuts.

Mentrestant, passem les patates pel passapurés i les barregem amb la farina, el safrà, el formatge i un ou.

Treballem la massa sobre una superfície plana i enfarinada. Formem rulitos i els tallem a trossets per aconseguir la forma dels nyoquis.

Seguidament, coem els nyoquis en aigua bullint fins que comencin a surar.

Quan els tomàquets estiguin ben cuinats, els passem pel passapuré, salpebrem i emulsionem amb oli per obtenir una salsa.

Escorrem els nyoquis i els emplatem.

Reguem amb la salsa de tomàquet, espolsem una mica de parmesà per sobre i servim.


I...

FET !


DETALL

SA I BO





AMANIDA DE "NAVO-APIO"


DETALL




AMANIDA


RECEPTA



EMPLATAT

AMANIDA


RECEPTA


Ratllar "TIPUS PALLA"
AFEIXIR JULIVERT PICAT
OLI
SAL
PEBRE
SUC DE LLIMONA

VARIANT

SE LI POT AFEGIR POMA I PASTANAGA RATLLAT IGUAL 


I...

FET !
NAVO-APIO


TERRINA DE VERDURES





TERRINA DE VERDURES



Ingredients

· 1 porro · 3 pastanagues mitjanes · 1 carbassó · 1 pebrot vermell · 1 pebrot verd · 100 gr. mongetes tendres ·  aigua · 30 ml oli · mig got,de llet · 5 ous · Sal i pebre


Preparació

1. Col·loca el processador d'aliments. 
Amb la fulla de tallar juliana,
 talla el porro . 
A continuació, talla la pastanaga, el carbassó i els pebrots. Les mongetes verdes si són tipus perona, talla a mà en 3 parts. 
Si són rodones, deixa-tal qual.
2. Aboca una mica d'aigua a l'olla rapida i a la cistella vapor les verdures  , posa les pastanagues, el carbassó i les mongetes verdes. pebrots Introdueix la cistella a l'olla , tapa
 i
 programa 3 minuts .
 Quan el temps hagi acabat, retira les verdures.  .


3. Col·loca a la paella el porro , afegeix oli  
 i
 cuinar uns minuts 
4. Incorpora una mica de llet , els ous, la sal i el pebre i barreja
5. En el motlle, col·loca al gust les verdures i la barreja del pas anterior.
6. Per acabar, introdueix el motlle al forn al bany maria durant 
70 minuts a 180o.


I...
FET !



TERRINA DE VERDURES

EMPLATAT


diumenge, 17 de maig del 2015

DE LA BARCA ALS FOGONS





DIA DE PESCA A LLANÇA, 
PEIX DE ROCA DE LA ZONA.
LA FAMÍLIA!
 M'HA FET ARRIBAR AQUESTS PEIXOS ,
 CUINARÉ  SUQUET DE PEIX , 
POTENT DE GUST !!!


PEIX "SARD"

PEIX  "VACA"

PEIX "SERRANO"

DETALL 



FIDEUA 

A TAULA 




RECEPTA

PER AL SUQUET

EN LA  OLLA RÀPIDA COL·LOCAR EL PEIX, 
1 FULL DE LLORER, 
2 TOMÀQUETS DE PENJAR
2 ALLS PELATS
1 CEBA TENDRA
SAL

COCCIÓ 30 MINUTS


PER AL SOFREGIT

3 TOMÀQUETS DE PENJAR RATLLATS
1 CEBA TENDRA MITJANA TROSSEJADA 
1 ALL RATLLAT
SAL
PEBRE
OLI


LLAGOSTINS

PASSAR PER LA PAELLA AMB OLI UNS MINUTS
PELAR
I
 RESERVAR

CALAMARS

TROSSEJAR ELS CALAMARS
 FREGIR A LA PAELLA FINS DAURAR-LOS 
I
 RESERVAR

AFEGIR EL SOFREGIT AL SUQUET
I
COLAR

RESERVAR


 A LA PAELLA AMB OLI D'OLIVA DAURAR  2 ALLS TROSSEJATS 
I
AFEGIR ELS FIDEUS,

 SOCARRAR

AFEGIR ELS CALAMARS
 I 
EL SUQUET

DEIXAR BULLIR 8 MINUTS

COL·LOCAR ELS LLAGOSTINS PELATS


AMB EL FORN A POSICIÓ GRILL DEIXAR-LOS

 UNS 3 MINUTS

I ...

FET!

LA LLIMONADA FETA A CASA

DETALL

DETALL


PEIXET  FREGIT

SARDINETES

ANXOVES

GRÀCIES  FAMILÍA !

divendres, 8 de maig del 2015

DOLÇA MERENGUE






FA TEMPS QUE VOLIA FER AQUEST PASTÍS,
M'ENCANTA EL MERENGE
 I
 BARREJAT AMB LES FRUITES DELS BOSC
ÉS UNA EXQUISIDESA 

PAVLOVA

EMPLATAT




BONÍSSIM
UN PASTÍS QUE ENAMORA PER LA SEVA TEXTURA


DETALL




TARTA




INGREDIENTS

4 clares d'ou
200 g sucre
1 pessic sal
4 gotasvinagre o suc de llimona


PREPARACIÓ
  
Col·loqui la papallona a les ganivetes. 
Aboqui tots els ingredients al vas 
programem 4 minuts, 50º, velocitat 3 1/2.

Quan acabi el temps programat, torni a 

programar 4 minuts, velocitat 3 1/2 sense programar temperatura.



PER FER LA TARTA PAVLOVA

COL-LOCAR SOBRE PAPER D'ENFORNAR

FEU UN NIU AL CENTRE
I
AMB UNA SAFATA DE FORN

COURE AL FORN 15 MINUTS A 150º
I
BAIXAR A 100 º 
I
COURE 60 MINUTS

REFREDAR AL FORN

AMB LA PORTA OBERTA


UN COP FRED
COL-LOCAR AL CENTRE
FORMATGE MASCARPONE
DECORAR AMB FRUITS VERMELLS DEL BOSC
JO HE AFEGIT POMA BULLIDA AMB VI DE MISTELA
CLAUS, CANYELLA, PEBRA
I
SUCRE


I...

FET!

DETALL


dijous, 7 de maig del 2015

ART A MATARÓ


ART A MATARÓ




 EXPOSICIONS QUE NO US PODEU PERDRE:


.  PUNTS DE LLIBRE 2015, MOSTRA COL-LECTIVA, 



EL MEU TREBALL
BLAU-VERD

COL-LECCIÓ PEIXOS
ESPÀTULA I ACRÍLIC

ESTÀ EXPOSAT:
Carrer bonaire 25
MATARÓ
18 ABRIL / 17 MAIG

















ORGANITZA ASSOCIACIÓ SANT LLUC PER L'ART





. MUSEU OBERT 2015,
 MOSTRA D'ART ALS APARADORS  DE MATARÓ



EL MEU TREBALL

IL-LUSTRACIÓ SOBRE TELA
AMB ACRÍLIC, ESPÀTULA I PINZELL
està exposat:

PERRUQUERIA JOAQUIM
Muralla de Sant Llorenç, 12, MATARÓ

ESTIC MOLT AGRAÏDA PER LA IL·LUSIÓ I BON GUST QUE HAN DEMOSTRAT EL PERSONAL DE LA PERRUQUERIA.
GRÀCIES

11 ABRIL / 24 MAIG




ORGANITZA  






CULTURA


4a edició del MUSEU OBERT: més de 60 comerços de Mataró 
mostraran obres d'art als seus aparadors
 Els artistes de l'Associació Sant Lluc per l'Art i el Centre Formació Prevenció amb el programa AlteArte cediran les seves obres a 60 comerços de la ciutat perquè les tinguin exposades durant dues setmanes, convertint Mataró en un "Museu Obert"
Durant aquesta edició, 60 botigues de la ciutat, decoraran els seus aparadors amb pintures i dibuixos dels membres de l'Associació Sant Lluc per l'Art i del programa AlteArte amb l'objectiu de convertir, de l’11 al 24 de maig, la ciutat de Mataró en un Museu Obert i acostar el món de l'art al públic en general.
Aprofitant l'avinentesa, els museus de Mataró faran horari especial allargant l'horari del migdia i la tarda.
El Museu Obert és una iniciativa de la UBM, de l'Associació Sant Lluc per l'Art i el Centre Formació Prevenció amb la col·laboració del Museu de Mataró i de la Col·lecció Bassat d'Art Contemporani, la Nau Gaudí i la Fundació Iluro.
(INFORMACIÓ DE LA WEB)










FOTOS BOTIGA
ASSOCIACIÓ SANT LLUC PER L'ART