divendres, 22 de gener del 2016

INFUSIÓ D'API, CEBA TENDRA I JULIVERT AMB EL SUC DE 1/2 LLIMONA

BO I SA 


RECEPTA
1 TASSA



INGREDIENTS

1 BRANCA D'API, 
1 CEBA TENDRA MIDA PETITA 
JULIVERT 
I
 EL SUS DE MITJA  LLIMONA
(PEBRA OPCIONAL) 




COM ES FA

POSAR AIGUA EN UN CASSÓ A BULLIR
AFEGIR L'API LA CEBA TENDRA I EL JULIVERT
BULLIR  DE 10 A 15 MINUTS
COLAR
AFEGIR EL SUC DE 1/2 LLIMONA 
DECORAR AMB UNES FULLES DE JULIVERT


I...

FET !


BROU DE VERDURES, BAIX EN GREIXOS









BROU DE VERDURES, NATURAL !
FET A CASA



CALÇOTS, PORRO, COLS DE BRUSELES,
CARBASSO, ALLS TENDRES I CEBA

API

MONGETES VERDES

BRÒQUIL


FONOLL

CARBASSA I PASTANAGAS


REMOLATXA
BULLIDA A CASA
OPCIONAL


 L'OLLA




A BULLIR



PURE AMB LA POLPA DEL BROU
I
AFEIXINT
 LA REMOLATXA
BULLIDA A CASA



BROU DE VERDURES
AFEIXINT POLPA DE LES VERDURES BULLIDES




RECEPTA


INGREDIENTS

BROU DE POLLASTRE
(AMB ELS OSSOS DEL POLLASTRE)

(POTS FER LA COMBINACIÓ DE VERDURES QUE VULGUIS)

PORROS
XIRIVIA
NAP
JULIVERT
CARBASSÓ
CARBASSA
GINGEBRE
BULB DE FONOLL
CEBA TENDRA
PASTANAGUES
MONGETES VERDES
ESPÀRRECS
REMOLATXA (OPCIONAL)
COL
BRÒQUIL.... etc.


COM ES FA


COL·LOCAR EN UNA OLLA RÀPIDA 
LES VERDURES TROSSEJADES
I
NETES  
AMB SUC  DE POLLASTRE SUAU, 
BULLIR 15 MINUTS.
COLAR TOTES LES VERDURES 
TRITURAR AL THERMOMIX
 O
TURMIX
TEXTURA CREMA

1 MINUT VELOCITAT 10.

(QUEDA TEXTURA PURE O CREMA).

2/3 PARTS  D'AQUEST TRITURAT ES RESERVA  PER PURE
I
1/3 PART ES BARREJA AMB EL BROU DE VERDURES 
POLLASTRE, 
EL RESULTAT ÉS UN BROU DE TEXTURA SUAU.
ES POT SERVIR AMENIT AMB PEBRE 
SE LI AFEGEIX PASTA: PISTONS O QUALSEVOL PASTA PETITA



I ... 


FET !!!



EMPLATAT

diumenge, 3 de gener del 2016

CELEBRACIÓ NADAL 2015, DIA 26 SANT ESTEVE, AMB ELS FILLS


HOLA FAMILIA, AMICS I SEGUIDORS
AQUEST MES DE DESEMBRE HO HE TINGUT MOLT COMPLICAT PER CUINAR
I
PER AIXÒ LES RECEPTES QUE VOLIA CUINAR
NO LES HE FET.

PERÒ EL 26 DE DESEMBRE
SANT ESTEVE
VAREN VENIR ELS FILLS
VAIG FER
POQUET
NOMES LA VEDELLA
I
LA TIETA TERESA ENS VA SORPRENDRE
 VA PORTAR UNA BANDEJA DE
CANELONS

PER TANT

LA PRIMERA FOTO

ES EN HONOR

A LA TIETA TERESA


CANELONS FETS PER LA TIETA TERESA
INSUPERABLES!!!


I FET PER MI...


ROTLLO DE VEDELLA FARCIT SALAT
I
ROTLLO DE VEDELLA FARCIT DOLÇ


CUINAT AL FORN

RECEPTA

COM ES FA 

COL·LOCAR EN UNA SAFATA ELS DOS ROTLLOS DE VEDELLA,
( ES COMPRAN JA PREPARATS).

(A LA PLAÇA DE CUBA DE MATARO, A LA  CARNISSERIA GALAN, 
TÉ UNA GRAN VARIETAT EN AQUESTES FESTES) 

JO VAIG TRIAR   FARCIT SALAT DE: 

CARN PICADA, PEBROT VERMELL, OLIVES  I  OU DUR


 I 
EL DOLÇ :

PRUNES  I ORELLONS. 




COMENÇAR 

AFEIXIR A LA  SAFATA L'OLI 
LA CEBA TENDRA PICADA (1 KILO)
SAL I PEBRA 
UN RAIG DE VI RANCI  (1/2 GOTET)


COURA  AL  FORN A  160 GRAUS 1 HORA

 PASSAT L'HORA
AL DONAR-LI LA VOLTA ALS ROTLLOS 

COURA AL FORN 190 GRAUS 15 MINUTS MES 

RETIRAR DE LA SAFATA  ELS  ROTLLOS 
I
PASSAR-LOS A  ALTRA SAFATA, 
ESPERAR UNS MINUTS QUE ES REFREDI UNA MICA.
COL·LOCAR SOBRE ELS ROTLLOS UN PES PERQUÈ EL FARCIT QUEDI BEN PRES  A LA VEDELLA.

 PER LA SALSA DE CEBA TENDRA:

 TRITURAR TOT EL SUC  DE COCCIÓ I LA CEBA TENDRA AL THERMOMIX , 
TEXTURA SALSA, 
ESCALFAR EN EL MOMENT D'EMPLATAR 


I ...
FET!




EMPLATAR AL VOSTRE GUST
JA ESTAN CUITS



A TAULA...


I
D'ENTRANS....

ENCARREGAT A PASTISSERIA UÑO
MATARO


MINI QUICHE D'ESPINACS, PATE, ENCENALLS DE IBÈRIC
I
AL FONS MINI CROUSSANTS FARCIT SALAT


CANAPÈS

TROSSETS DE COCA I ANXOVES


TAULA AUXILIAR



DETALL TAULA
TORRONS
POQUETS I BONS





INFORMACIÓ
RECOLLIDA DE



http://www.pastisseriauño.com




Torró 2015 - Pastisseria Uñó
Celebrem el vintè torró artístic, aquesta vegada amb una obra de Miquel Ortega, artista avesat a treballar el mosaic. Com cada any, Claudi Uñó ha creat el torró a partir de l'obra artística i les preferències de l'artista i el resultat és un cruixent amb xocolata negre, neules i cafè amb trufat d'avellanes i taronja. El torró ja és a la venda, al costat de tot el catàleg especial de Nadal amb edicions dels altres anys i gustos especials de Pastisseria Uñó. "Hem volgut fer un mosaic a la nostra manera, combinant diferents sabors i fent que sigui un torró que a mesura que te'l menges li vas descobrint nous gustos".

MOSTRA TORRO, 2015

PRESENTACIÓ TURRÓ
AUTOR I PASTISSER

NOTA, L'ESCRIT I LES FOTOS S'HAN TRET DE:
http://www.pastisseriauño.com