divendres, 31 de març del 2017

ROSCOS, SABORS RECUPERATS !


MENTRE ASSABOREIXO 
 UN ROSCO
 EN VÉNEN MOLTS RECORDS ... 



LA MEVA COSINA  ENCARNA M'HA FET UNA 
"MASTER CLASS" 
DE COM ÉS FA LA RECEPTA DELS ROSCOS.
FEIA TEMPS QUE VOLIEM QUEDAR
 I
 PER FI AQUEST DIJOUS HA POGUT SER.

LA RECEPTA  ÉS L'ORIGINAL QUE FEIA LA MEVA 
"TIETA ROSALINA"
PADRINA DE LA MEVA GERMANA! 
TÍTOL QUE ENS HO VAREM FER NOSTRE TOTS ELS GERMANS,
 LA PADRINA DE TOTS!
 PERSONA MOLT ACTIVA,
 ERA PLENA DE POSITIVISME,  
 I 
QUAN CUINAVA ROSCOS, SEMPRE EM GUARDAVA !







ROSCOS DE LA PADRINA


RECEPTA



INGREDIENTS

1 KILO DE FARINA
3 OUS
21 CULLERA SOPERA DE SUCRE
21 CULLERA SOPERA DE LLET
21 CULLERA SOPERA D'OLI OLIVA VERGE
1 SOBRE LLEVAT "ROYAL"
1 PELA DE DE LLIMONA GRAN RATLLADA
1 PELA DE TARONJA  PER POSAR A L'OLI
2 LTS D'OLI D'OLIVA VERGE




COM ES FA 

 COMENÇAR ESCALFANT ELS 2 LITRES D'OLI AMB LA PELL DE TARONJA
TOT SEGUIT
POSAR A LA BATEDORA, 
L'OLI 
LA LLET 
EL SUCRE 
 BATRE LLEUGERAMENT FINS INTEGRAR ELS INGREDIENTS
AFEGIR LA FARINA TAMISADA, EL LLEVAT
 I
 LA PELL DE LA  LLIMONA RATLLAT
AMASSAR
FER BOLETES I FORMAR EL ROSCO
FREGIR
POSAR SOBRE PAPER CUINA
EN UN PLAT BARREJAR EL SUCRE 
LA CANYELLA POLS
PASAR ELS ROSCOS PER AQUESTA BARREJA 


I ...

FET! 

FETA!

TOMBA I TOMBA 



GRÀCIES !



ENCARNA ! 
ENTRANYABLE MATÍ ! 
A ARGENTONA
TORNAREM A CUINAR PLEGADES !

GRÀCIES !

diumenge, 12 de març del 2017

VULL UNA MAGDALENA!

MAGDALENES SENSE GLUTEN


INGREDIENTS
12 UNITATS


1 TARONJA PETITA
2 OUS
60 G SUCRE INTEGRAL DE CANYA DIET
60 G OLI OLIVA VERGE
60 G FARINA BLAT SERRACENO
40 G FARINA D'ARRÒS
20 G CACAU EN POLS VALOR, SENSE GLUTTEN
PESSIC SAL
CULLERADA DE POSTRES LLEVAT (Agricultura Biològica)
CULLERADA DE POSTRES  DE BICARBONAT
AMETLLA PICADA I SUCRE PER DECORAR

ESTRIS

THERMOMIX
FORN
MOTLLES DE SILICONA

COM ES FA

Preescalfar el forn a 250 º C

RATLLAR LA PELL  DE LA TARONJA 
I
 RESERVAR
PELAR BÉ LA TARONJA
COL·LOCAR AL GOT DE THERMOMIX
LA TARONJA EL SUCRE 
ELS OUS
PROGRAMAR 3 MINUTS, TEMPERATURA 37 º VELOCITAT 5
A CONTINUACIÓ
PROGRAMAR 3 MINUTS, SENSE TEMPERATURA, VELOCITAT 5
AFEGIR L'OLI 
I
BARREJAR 15 SEGONS, VELOCITAT 5
AFEGIR LA PELA DE TARONJA, LA FARINA, EL LLEVAT 
LA SAL
PROGRAMAR  8 SEGONS, VELOCITAT 6
ABOCAR LA BARREJA EN ELS MOTLLES
Abans d'enfornar Escampar 
PER DAMUNT DE LES MAGDALENES AMB L'AMETLLA PICADA 
SUCRE MORÉ INTEGRAL DE CANYA


BAIXAR LA TEMPERATURA DEL FORN A 220º C 
COURE DURANT 15 MINUTS

I...

FET !







dimecres, 8 de març del 2017

CIGRONS AMB GAMBES I BROQUETES DE CUIXA DE POLLASTRE AL CURRY





PLAT DE CULLERA

CIGRONS AMB GAMBES 
BROQUETES DE CUIXA DE POLLASTRE AL CURRY





EMPLATAT


INGREDIENTS

250 grams de cigrons
2 rodanxes de sobrassada picant
6 cullerades de tomàquet fregit casolà (ceba de figueres, all i tomàquet)
200 g cues de gambes congelades
4 broquetes de cuixa de pollastre al curry
500 g brou de pollastre casolà
sal i pebre
oli d'oliva verge extra

ESTRIS

OLLA RAPIDA MFW


COM ES FA

La nit abans
POSAR ELS CIGRONS EN REMULL AMB FORÇA AIGUA
al matí
COL·LOCAR ELS CIGRONS A L'OLLA RAPIDA MFW,
QUAN VISUALITZA LES 2 LÍNIES VERMELLES, 
baixar al minim el foc 
I
COURE 20 MINUTS
UN COP FINALITZAT EL TEMPS, COLAR I RESERVAR
A LA  PAELLA POSAR L' OLI 
AFEGIR LES RODANXES DE SOBRASSADA
TREURE LES BROQUETES D'ELS TROSSETS  DE POLLASTRE AL CURRY 
 I 
AFEGIR TAMBÉ A LA PAELLA
Ofegar uns minuts
A CONTINUACIÓ AFEGIR LES GAMBES DESCONGELADES PRÈVIAMENT
SALTAR-HO TOT UNS MINUTS MES
AFEGIR EL TOMÀQUET FREGIT CASOLÀ 
I
 EL BROU DE POLLASTRE
COURE UNS 5 MINUTS 
AFEGIR ELS CIGRONS BULLITS 
COURE A FOC LENT UNS 5 MINUTS MES

I

FET!