dimarts, 7 de maig del 2013

JORNADES GASTRONÒMIQUES

Del 16 de març al 12 de maig
Pals (Baix Empordà)

L'arròs de Pals a la cassola és un dels plats més característics de la zona
Shutterstock
·      XX Promoció gastronòmica ‘Pals i la cuina de l’arròs’
Arròs. Aquest serà, novament, el producte protagonista de la vintena promoció gastronòmica de Pals. Des de 1993, Pals ha anat dotant un dels seus aliments estrella d’un reconeixement important. L’arròs de Pals s’ha erigit com a referent turístic, com a producte destacat en la cuina catalana i com a tradició.

I com que a la tradició no s’hi vol faltar, des del 16 de març nou restaurants de Pals ofereixen un menú en el qual destaca l’arròs de Pals a la cassola. Els restaurants participants són Antic Casino, Ca la Teresa, Can Ruben, Golf Platja de Pals, La Vila, Les Dunes, Mont Aspre, Sa Punta i Vicus. Els preus dels menús oscil·len entre els 28 i els 56 € i inclouen el pa, l’aigua, el cafè i vins de Caves Castell de Peralada.

Paral·lelament, fins al 16 d’abril, s’han organitzat diverses activitats, com ara els tallers amb espigues d’arròs, el curs de cuina de l’arròs, el concurs d’arrossos, un tast de vins o rutes culturals. Les places són limitades, així que és convenient fer reserva prèvia tant per a les activitats com en els restaurants. A l’enllaç del programa trobareu els telèfons de reserva i la situació dels restaurants.

Pals (Baix Empordà)
972 63 73 80
info@pals.es
L'ARRÒS DE PALS






Ruta Tapa Roja
De l'1 al 12 de maig
L'Ametlla de Mar (Baix Ebre)

Tonyina amb llavors de sèsam i salsa balsàmica
Margarita Cernei / depositphotos
Una ruta de tapes on la tonyina roja serà l’absoluta protagonista és el pla que l’Ametlla de Mar ens proposa de l’1 al 12 de maig. Al llarg d’aquests dies, 13 restaurants del municipi oferiran una tapa més una beguda per 2,90 euros.

Alguns dels plats que es podran tastar són, entre altres, els encenalls de tonyina roja amb base de Bloody Mary, el caramel cruixent farcit de tàrtar de tonyina amb cremós de cibulet i mango, el vol-au-vent de tonyina en tempura, la mandonguilla de tonyina amb reducció de maduixes naturals o la tonyina picada amb ceba caramel·litzada i pa de motlle.

Aquesta ruta serà la primera de les que es duran a terme amb motiu de la Ruta de Tapes ‘Tapa Mar’.



L'Ametlla de Mar (Baix Ebre)
977 45 60 00

Tonyina amb llavors de sèsam i salsa balsàmica










Firacóc, Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca 2013
De l'11 al 12 de maig
Tàrrega (Urgell)

El Firacóc ofereix un ampli ventall de productes i diverses varietats de cóc
Francesco83 / Shutterstock
Coques d’escalivada, de llonganissa, amb samfaina, de carbassó i ceba o fins i tot coques dolces. Com cada any, Tàrrega convida tant visitants com locals a degustar una de les especialitats gastronòmiques de la zona, el cóc.

Al llarg de dos dies, l’11 i el 12 de maig, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat s’ompliran d’aparadors on es podrà degustar la menja tradicional urgellenca. I no només hi haurà cóc; els flequers i pastissers de la contrada oferiran un ampli ventall de productes com ara bunyols, rosquilles de Quaresma, pa de pessic i melmelades i fruites. Sense oblidar els formatges, l’embotit o el vi.

El millor? Que es podrà fer petits tastos de tot allò exposat.



El Firacóc ofereix un ampli ventall de productes i diverses varietats de cóc
Espai MerCAT i plaça de les Nacions sense Estat

Tàrrega (Urgell)
973 31 16 08
ajuntament@tarrega.cat


































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada