CONILL AMB BOTIFARRA, ALT EMPORDÀ.
Ingredients
Per
a 4 persones:
1
conill
2
botifarres
1
tomàquet
1
ceba
2
grans d’all
50
ml d’anís dolç
100
ml de garnatxa de l'Empordà
oli,
sal, pebre
4
cullerades de farina
2
gots d’aigua
Elaboració
Per començar,
salpebreu el conill tallat a quarts, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb
oli ben calent. Quan comenci a estar ros, afegiu-hi les botifarres tallades en
3 trossos, el tomàquet tallat per la meitat, la ceba tallada per la meitat, els
alls sencers i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns 7, 10 minuts fins que la
carn quedi ben enrossida. Després, retireu el conill i les botifarres i
reserveu-ho a una altra cassola. Seguidament, poseu el tomàquet, la ceba i els
alls en un bol, tritureu-ho amb el pímer i reserveu-ho.
A continuació, a la
cassola on havíeu enrossit el conill, afegiu-hi una mica d’oli i dues
cullerades de farina, remeneu-ho bé i deixeu que s’enrosseixi una mica. Quan la
farina estigui dauradeta, poseu-hi l’anís i la garnatxa i deixeu-ho reduir un
parell de minuts.
Tot seguit, a la cassola on teníeu reservat el conill i les
botifarres, incorporeu-hi la reducció de garnatxa i anís juntament amb el
sofregit triturat i els dos gots d’aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts a
foc fort. Passat aquest temps, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu la cassola
i deixeu-ho coure 45 minuts més a foc suau.
I ja per acabar, ja podeu emplatar
el conill amb la botifarra.
![]() |
EMPLATAT |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada