TORRONAT DE PA, ALLS, PEBROTS I OLI D'OLIVA DE L'EMPORDÀ
(MIGAS D'EXTREMADURA, FETES A LA MEVA MANERA)
SABORS RECUPERATS
![]() |
EMPLATAT |
![]() |
EMPLATAT |
RECEPTA
INGREDIENTS
2 RACIONS
1/4 K DE PA SEC DE DIES
4 ALLS PELATS SENSERS
1/2 PEBROT VERD
1/2 PEBROT VERMELL
OLI D'OLIVA VERGE EXTRA DE L'EMPORDÀ
1 GOT D'AIGUA AMB SAL
OLI D'OLIVA VERGE DE L'EMPORDÀ D'EN JORDI I LA MARTA |
PA DEL FORN DE LES AVELLANES, LA NOGUERA LLEIDA REGAL DE LA DOLORS I L'ALBERT |
![]() |
TALLAR PRIM I ANAR MULLANT LLIUGERAMENT AMB AIGUA I SAL |
![]() |
DETALL |
![]() |
FREGIU ELS ALLS AMB OLI |
![]() |
FINS QUEDAR DAURATS |
![]() |
FREGIU LES TIRES DE PEBROT |
![]() |
POSEU EL PA REMULLANT AMB L'OLI, ELS ALLS I ELS PEBROTS |
![]() |
REMENANT TOTA L'ESTONA |
![]() | ||
CERÀMICA JOAN POCH ARTISTA CERÀMICA I PINTURA
c/ Jordi Joan,18
08301 Mataró – Barcelona
mòbil 629973847
mail@joanpoch.info
|
![]() |
COLORS |
![]() |
DETALL PLATS |
![]() |
DETALL |
COSTUMS
Les molles de pastor són un plat típic de pastors amb el que s'aprofiten les sobres de pa dur, típiques del sud-est espanyol. en els territoris cristians es feia amb pa i se li tiraven torreznos de porc.
Són típiques en el centre i sud de la península Ibèrica, principalment a Extremadura.
En la seva versió més senzilla, consisteixen en sofregir amb alls i oli d'oliva els trossos de pa dur, prèviament humits en aigua, fins que es daurin. S'acompanyen d'una gran varietat d'aliments salats o dolços. Entre els salats són típics els ous fregits, rostes, xoriços fregits, pebrots fregits, sardines, cogombre etc Constitueixen un menjar complet, en la qual es prenen generalment amb salat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada