FENT FAMÍLIA
RECEPTA
RISOTTO DE VERDURETES
ingredients
arròs bomba
1 carbassó
3 pastanagues
1 safata de chapiñones
1/2 pebrot verd
1/4 pebrot vermell
1 ceba tendra
pèsols
1 all ratllat
tomàquet natural conserva feta a casa
sal
pebre
rajolí de vi sec
formatge emmental
formatge de parmesà per decorar
com es fa
posar oli a la cassola
en aquest ordre
afegir la ceba tendra a trossets sofregir
1 all ratllat sofregir
la pastanaga sofregir
el pebrot vermell i verd sofregir
tomàquet natural sofregir
sal i pebre
tot seguit
sofregir tot junt amb l'arròs uns 5 minuts a foc fort
afegir el vi i evaporar l'alcohol i afegir els xampinyons i els pèsols
tot seguit
anar afegint aigua en diverses vegades
quan quedi uns minuts, afegir el formatge emmental i remoure
col·locar al plat amb ajuda d'un motlle rodó i decorar amb parmesà ratllat
I ...
FET !!!
![]() |
EMPLATAT |
![]() |
DETALL |
LLUÇ AL FORN
AMB LLAGOSTINS
1 Lluç net i obert
500 g de gambes o llagostins
3 grans d'all
1 Ceba tendra
1 Bitxo caiena
Oli d'oliva verge
Sal
Preparació de la recepta
El primer que farem és posar el lluç
en
una safata del forn amb oli i sal.
Posem al forn durant
9-10 minuts a 180oC.
D'altra banda, pelem les gambes reservant per una banda les closques
i
el cos per un altre.
En una cassola amb oli, daurem els caps
i
les closques amb sal perquè deixin anar tot el seu sabor.
i
les closques amb sal perquè deixin anar tot el seu sabor.
Retirem les closques i els caps. Lliguem la reducció resultant amb moviments circulars i una mica més oli.
Piquem l'all, la ceba tendra i el bitxo.
En una altra paella amb un rajolí d'oli,
daurem.
Incorporem les gambes i donem un saltat ràpid. Cobrim el lluç amb les gambes amb allada
i
salsegem amb la reducció de caps.
Empolvorem una mica de julivert picat fresc (OPCIONAL )
i
servim.
I...
FET!!!
![]() |
EMPLATAT |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada