ANIT, SOPAR DE DIJOUS GRAS
TRADICIÓ QUE VE DELS AVIS
UN ASSORTIMENT DE TRUITES VARIADES
DE TRUITA DE CARXOFES
DE TRUITA DE PATATAS I CEBA TENDRA
DE TRUITA DE XAMPINYONS
DE TRUITA D'ALBERGÍNIES
DE TRUITA BOTIFARRA NEGRA I CEBA TENDRA
BOTIFARRA D'OU, BOTIFARRA NEGRA, BOTIFARRA BLANCA, BOTIFARRA DE PEROL
I
AMANIDA
DE CANONGES
TOMÀQUETS CHERRY I FORMATGE "FETA" A DADETS
AMB VINAGRETA
I
EN JORDI I LA MARTA HAN PORTAT UNA BOTIFARRA DE "truita de patata" ESTAVA BONISSIMA
I
la meva llimonada feta a casa
![]() |
TORRE DE TRUITES |
EMPLATAT |
DETALL |
POSTRES COCA DE LLARDONS I PASTISSETS DE NATA I CREMA |
I NO POR FALTAR EL TROC DE XOCOLATA |
DETALL COCA DE LLARDONS TRADICIÓ
Tradicionalment el dijous gras o dijous llarder és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes,[1][2] tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s'ha ampliat en el nombre de dies de celebració. És tradició prendre la botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres de semblants com la blanca o la negra. També és costum prendre truita de botifarra. A l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la coca de llardons.[3]
El dijous de les comares és el dijous anterior al dijous llarder i dos dijous anteriors al dijous gras és el dijous dels compares. Actualment es llancen ous, a vegades confrontant actes vandàlics, introduint així l'arribada de carnaval.
El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, Jarder o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen els ous amb la carn
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada