dilluns, 31 d’agost del 2015

COCA I ARRÒS DE XIRINGUITO




ARRÒS
I
FULL TORRAT
AMB VERDURETES, 
TOMÀQUETS "cherry"




RECEPTA
coca


INGREDIENTS


ANXOVES
CARBASSÓ
PEBROT VERD
PEBROT VERMELL
TOMÀQUET
CEBA
ORENGA
SAL
PEBROT
TOMÀQUETS CHERRY
VINAGRE DE MÒDENA
OLI OLIVA
JULIVERT




COM ES FA

ROSTIR TOTES LES VERDURES EN UNA SAFATA MENYS ELS TOMÀQUETS CHERRY I RESERVAR
COL·LOCAR EN UN CASSÓ AMB OLI ELS TOMÀQUETS CHERRY
SALTAR
 I 
AFEGIR VINAGRE DE MÒDENA 
I
 UNA CULLERADETA DE SUCRE, 
REDUIR 
RESERVAR

EL FULL  ES COL-LOCA SOBRE LA REIXA DEL FORN PRÈVIAMENT 
ESCALFAT  A 190 º 
SOBRE EL FULL  ES COL-LOCA LA  SAFATA DE FORN, EL FULL
QUEDARÀ  PLA
 I 
CRUIXENT
COURE 10 MINUTS
TREURE DEL FORN I DEIXAR REFREDAR

SOBRE EL FULL ES COL·LOQUEN LES VERDURES TROSSEJADES I BARREJADES 
 I 
SE LI AFEGEIX ELS TOMÀQUETS CHERRY ESCORREGUTS ,
I
 LES ANXOVES
I
OLIVES NEGRES


I ...


FET!


A TAULA





DETALL





A TAULA






TIMBAL DÀRRÒS AMB SEPIA I LLAGOSTINS




RECETA ORIGINAL 
DEL
CHEF I CUINER 
JOAN ESCRIBA

Xiringuito Escriba

Platja del Bogatell
Av. Litoral, 42
Barcelona
Tf. 93 221 07 29
http://xiringuitoescriba.com/

PAELLA A LA MEVA MANERA

RECEPTA
ingredients


Oli d'oliva (4 cullerades soperes)
30 g d'all picat
Sal al gust
400 g Arròs bomba
2 litres de caldo de Peix
500 G gambes
1 sípia de 1Kg aproximadament, neta però amb els seus vísceres
2 cebes grans
1 pebrot verd
6 salsitxes mini de por 
3 costelles de porc  trossejada
1 kg de peix de roca 
conyac
vi blanc sec

COM ES FA


PER AL CALDO DE PEIX
AMB UNA SAFATA DE FORN COL·LOCAR EL PEIX DE ROCA NET
 I 
ESCORREGUT, AFEGIR 
CEBA TENDRA TALLADA EN 6 TROSSOS, 
TOMÀQUET DE BRANCA TALLAT  AMB TROSSOS. 
 2 ALLS
 I
 SAL I PEBRE AL GUST
DAURAR UNA  MITJA HORA,  EL PEIX, ELS ALLS LA CEBA 
EL TOMÀQUET 



TREURA DEL FORN 
I
POSAR




A L'OLLA RAPIDA POSAR  EL PEIX SORTIT DEL FORN
 I 
AFEGIR ELS CAPS DELS LLAGOSTINS, 
(2L) D'AIGUA DEIXAR BULLIR UNS 20 MINUTS, COLAR 
RESERVAR 
SALTAR A LA PAELLA LA SÍPIA  NOMÉS UNS MINUTS,  
RESERVAR,
ELS LLAGOSTINS PELATS  SE SALTEN  UN MINUT PER CADA COSTAT 
RESERVAR
ROSTIR LES MINI SALSITXES I LA COSTELLA DE PORC FINS QUE QUEDIN  DAURADES, 
RUIXAR UN RAJOLÍ DE CONYAC 
RESERVAR


COL·LOCAR EN UN CASSÓ AMB OLI, 
CEBA TENDRA GRAN TROSSEJADA 
2 ALLS PETITS TROSSEJATS PETITS  QUAN COMENCIN A PRENDRE UN COLOR DAURAT AFEGIR EL TOMÀQUET RATLLAT 
SOFREGIR LENTAMENT FINS QUE EL COLOR PRENGUI UN TO FOSC
A UNA CASSOLA COL·LOCAR EL SOFREGIT 
I
 L'ARRÒS I SOFREIXIR SENSE PARA DE REMENAR 
 QUAN L'ARRÒS 
EL SOFREGIT 
ESTIGUIN INTEGRATS

TOT SEGUIT 
POSAR A LA CASSOLA 
  LES COSTELLES 
LES SALSITXES, 
EL FUMET
 I 
  PROGRAMAR 17 MINUTS FOC FORT, A MITJA COCCIÒ FER 
UNA PICADA DE JULIVERT PINYONS
 I 
UN ALL PETITÒ 
MULLAR AMB VI BLANC SEC 
A LA CASSOLA 
EN ACABAR EL TEMPS DE COCCIÓ COL·LOCAR SOBRE L'ARRÒS ELS LLAGOSTINS 
I
TAPAR 
reposar 5 minuts

I...

FET !

DETALL




EL CHEF 

Gerhard Schwaiger 
MALLORCA

RECOMANA 
QUE EL PEIX DE ROCA ABANS DE BULLIR, ENFORNAR 

DAURAR-LO PER MILLORAR EL SABOR 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada