dimecres, 31 de maig del 2017

PUNTS DE LLIBRE... ANY PUIG I CADAFALCH. PRIMAVERA 2017

















PUNTS DE LLIBRE, 2017


MATARÓ








La Casa Coll i Regàs és la joia del modernisme a Mataró i la visita més interessant que es pot fer a la capital del Maresme.

Aquest preciós edifici del carrer Argentona és obra del geni de Josep Puig i Cadafalch, un dels millors arquitectes modernistes de finals de segle XIX que era, precisament, fill de la ciutat de Mataró. L’edifici es pot visitar en el si d’una visita audioguiada gratuïta o en el transcurs d’un recorregut pel que és coneguda com Ruta Modernista de Mataró, que recorre alguns dels monuments modernistes més interessants de la ciutat, com la botiga La Confianza, el Mercat del Rengle o la casa natal de Puig i Cadafalch. Aquesta visita és igualment gratuïta.

VISITA A LA CASA COLL I REGÀS

Casa Coll i Regàs
La Casa Coll i Regàs va ser un encàrrec del empresari tèxtil mataroní Joaquim Coll i Regàs al que era el seu cosí, l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, que va ser portada a terme el 1896. L’edifici es realitzat en el marc d’un gran floriment del corrent modernista a tota Europa i en concret, a Catalunya. Puig i Cadafalch és un dels grans noms del moment. Del seu enginy son algunes de les millors obres del modernisme a Catalunya com la Casta Amatller de la que es pot gaudir durant una Ruta Modernista pel centre de Barcelona.













"LA CONFIANZA"

La Botiga La Confianza (carrer de Sant Cristòfor, 10) fou projectada per Puig i Cadafalch l'any 1894 i inaugurada el 1896. Les parets, el sostre i el mobiliari interior de la botiga combinen els trets decoratius típics de l'arquitecte amb elements simbòlics representatius de l'activitat comercial. Els relleus neogòtics i l'ornamentació floral amb sanefes aporten l'atmosfera modernista que hi va voler donar l'arquitecte. 




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada