dilluns, 28 de juliol del 2014

"LES SANTES" I DINAR DE SANT JULIÁ .



CORRE L'ESTIU QUE TOTA CUCA VIU...
ENS QUEDA TANT PER FER, "TU TRIA I REMENA"...

AL RITME DE "PEPET I MARIETA" HEM FET EL DINAR DE SANT JULIÀ,
TOTS A REMENAR! DINAR! I RIURE!


MEDITERRANIEJANT !



ENTRANS


CARPACCIO DE BACALLÀ AMB CREMA DE TOMÀQUET I VINAGRETA

RECEPTA


 
INGREDIENTS

         500 g de morro de bacallà dessalat
         1 cullerada d’olivada negra
         1 ceba tendra petita
         Oli d’oliva
         Sal
         Pebre
         Porradell i táperas


         Per a la crema de tomàquet:


 250 g de tomàquet madur, 
1 punta d’all (opcional),
 1/2 llesca de pa de motlle sense crosta, 
50 ml d’oli d’oliva,
25 ml d’aigua, 
1 culleradeta de vinagre de Jerez, 
sal

ELABORACIÓ


Deixa el bacallà a sobre de paper de cuina per a què perdi l’excés d’humitat i reserva.
Per a la crema de tomàquet, escalda els tomàquets en aigua, pela’ls, retira’n les llavors i talla’ls a trossos. 
Posa’ls juntament amb la resta d’ingredients a la batedora 
i
 tritura’ls.
 Rectifica de condimentació i tamisa amb el colador xinès.
 Ha de quedar una crema densa però fina. Reserva en fred.
Pela i pica la ceba i táperas  ben fina. Sala-la seva i deixa-la reposar en un colador durant uns 15 o 20 minuts per a què perdi fortor i s’amoroseixi.
 Barreja amb oli d’oliva,
sal i  pebre 
Mentrestant, retira la pell del bacallà i fes-ne llesques ben fines tot tallant-lo a la contra de les vetes. D’aquesta forma et quedarà més tendre a l’hora de mastegar. Reserva les llesques de bacallà en una safata i pinta-les amb oli d’oliva.
 
En el moment de menjar, serveix una base fina de crema de tomàquet en un plat fondo i col·loca-hi a sobre les llesques de bacallà.
Acaba amb una mica de vinagreta de ceba i táperas i un puntet d'olivada per sobre del bacallà. Empolsina per sobre amb una mica de porradell picat.

I...


FET!


 XAMPINYONS FARCITS 


RECEPTA


400 G XAMPINYONS 
1 CEBA TENDRA 
OLI D'OLIVA 
2 ALLS 
PERNIL IBÈRIC 
2 CULLERADES DE VI BLANC 
EMENTAL RALLADO 
JULIVERT 
SAL 


NETEJAR BÉ ELS XAMPINYONS 
DESPRENDE LA TIJA 
FER UN TALL EN FORMA DE CREU A CADA XAMPINYOS 
POSAR EN UNA SAFATA
LES CULLERADES DE VI BLANC I POSAR ELS XAMPINYON CAP AMUNT 
EN UN MORTER 
FER UNA PICADA DE
ALL, JULIVERT I AFEGIR LA CEBA TALLADA  PETITA 
OMPLIR ELS XAMPINYONS AMB LA BARREJA 
SAL PEBRAR I RUIXAR AMB  OLI D'OLIVA 
COURE AL FORNO A 160º DE 15 A 20 MINUTS
AFEGIR EL FORMATGE RATLLAT I GRANTINAR 
EMPLATAR I 
DECORAR AMB PERNIL IBÈRIC 

I...
FET !


DETALL XAMPINYONS I PINXOS ORIGINALS "PAÍS VASC"
AQUEST PINXO ÉS PER AUTONOMASIA EL PINXO MÉS ANTIC DEL PAÍS BASC





ANXOVES MARINADES A CASA AMB
FARIGOLA, PEBRA EN GRA I  VINAGRE DE MODENA, I OLI





DETALL



CREMA DE PATATA I POP A LA GALLEGA




DETALL




DETALL



LLAGOSTINS AMB OLI I  ALL CREMAT 
COM ÉS FA 

 POSAR OLI EN UN CASSÓ  AMB ELS ALLS LAMINATS 
FINS QUE ESTIGUIN AMB UN TO DE CREMAT PER PERFUMAR L'OLI 
POSAR A
FREGIR ELS LLAGOSTINS   2 MINUTS



I...

FET!





LLAGOSTINS BULLITS AMB ROMESCO CRU





RECEPTA

INGREDIENTS

20 LLAGOSTINS
1/4 L OLI D'OLIVA
50 G VINAGRE
50 AMETLLES
50 AVELLANES
50 G NYORES
50 G D.ALLS
SAL

ELABORACIÓ

ESCALIVAR AL FORN ELS ALLS A 180º 12 MINUTS
POSAR ELS LLAGOSTINS A COURE EN UN CASSÓ AMB AIGUA BULLINT 2 MINUTS
PELEU-LOS I TRAIEU-LOS EL NERVI
DESPRES, CLAVEU-LOS A LA PUNTA D'UNA BROQUETA

PER FER EL ROMESCO

PELEU ELS ALLS ESCALIVATS I POSEU-LOS EN UN VOL
INCORPOREU LES AVELLANES, LES AMETLLES, LES NYORES QUE PRÈVIAMENT HAUREU TINGUT EN REMULL, L'OLI I EL VINAGRE.
TRITUREU-HO TOT
JA PER ACABAR POSEU EL ROMESCO EN UN VOL DE VIDRE PETIT
 I 
COL-LOQUEU-HI UNA BROQUETA A DINS 

I...

FET!








DETALL


SEGONS

CASSOLA DE CONILL AMB BUTIFARRA,
  ALT EMPORDÀ

CASSOLA DE POLLASTRE ROSTIT 
RECEPTA IAIA ROSITA

CASSOLA DE BACALLÀ AMB XANFAINA


EN ROBERT FA FOTOS !

DETALL CASSOLA DE BACALLÀ AMB XANFAINA

DETALL
POLLASTRE ROSTIT
I CONILL AMB BUTIFARRES


DETALL TAULA

LA TIETA TERESA HA PORTAT
FULL DE TONYINA
FULL DE FORMATGE
FULL DE ANXOVES
GRÀCIES !

DETALL TAULA


POSTRES

GELAT DE BISCUIT AMB CREMA CATALANA CREMADA AL INSTANT



EL MEU NEBOT


HA PORTAT DE L'OBRADOR 
FET PER ELL

TORTELL DE FULL 
TORTELL DE MASSAPÀ

PASTA DE FULL AMB CREMA CATALANA I FRUITES DE TEMPORADA


GRÀCIES OSCAR!




DINAR DE FESTA MAJOR

UN ALTRE ANY MÉS HEM TINGUT LA SORT DE CELEBRAR 
EL MENJAR DE FESTA MAJOR!
 RECORDAR MENJARS QUE LA IAIA ROSITA ENS CUINAVA .

ALS FOGONS NO LA GUANYAVA NINGÚ, 
CUINAVA AMB  INTUÏCIÓ,  A ULL,
 AMB LA SEVA PETITA CUINA, TENIA PROU 
JO NO SE COM S'HO FEIA LA NEVERA ERA PETITA, PERÒ LA SÍNDRIA SEMPRE LA PORTAVA  A  TAULA FRESQUETA, 
AQUEST DINAR ÉS COSTUM
RECORDAR A L'AVI JULIÁ QUE ERA EL SEU SANT 
CUMPLEANYS 

I
A LA GRAN CUINERA QUE ERA LA IAIA ROSITA.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada