dijous, 12 de novembre de 2015

TALLER DE TARDOR




TALLER DE:
 CUINA DE TARDOR
ORGANITZAT PER THERMOMIX

PRESENTACIÓ DEL TALLER


INGREDIENTS
FOCACCIA

INGREDIENTS
DOLÇ DE POMA
I CODONY

RECEPTA

Codonyat I reinetes

INGREDIENTS:

• 300 gr de codony rentat amb pell i sense llavors
• 300 gr de Pomes reinetes rentades amb pell i sense llavors
• 1 llimona sense pell ni llavors
• 500 gr de sucre
• 1 cullerada de canyella


PREPARACIÓ:

• Poseu en el got el codony, la poma i el sucre. Trossegi 10 seg vel 5
• Deixeu oxidar durant una hora, així quedarà el color característic.
• Afegiu la llimona i la canyella i tritureu 30 segons vel progressiva del 5 al 10
• Baixeu els ingredients al fons del vas i Programeu 25 min 100 graus vel 4
• Col·loqueu el cistellet a la tapa i programem 5 minuts temp varoma velocitat 5
Poseu en un motlle de vidre o en un motlle fabricat per vostè mateix amb mig bric de llet, podrà utilitzar-lo per moltes receptes amb el seu thermomix: Panellets, pizzes, croquetes ...


INGREDIENTS
RISSOTO

INGREDIENTS
PANELLETS

INGREDIENTS
CROQUETES

CROQUETES



RECEPTA

CROQUETES DE TARDOR.


INGREDIENTS:

• 200 gr de bolets frescos o hidratades o una bossa de bolets congelades
• 50gr d'oli d'oliva
• 100 g de mantega
• 30gr de ceba
• 170gr de farina de rebosteria
• 40gr de maicena
• 800gr de Llet sencera a temperatura ambient
• 1 pessic de nou moscada
• 2 pessics de sal
• 2-3 ous batuts i pa ratllat per arrebossar.


PREPARACIÓ  


• Poseu els bolets al vas i 20gr d'oli, feu-2seg vel 4
• Sofregeixi 3 minuts / temp 120 (Varoma en TM31) gir invers, velocitat cullera. Traieu del vas i
reservi escorrent en el cistellet.
• Aboqui en el vas els altres 30 gr d'oli, la mantega i la ceba. Trossegi 4 seg a vel5
• Afegiu la farina i ofegar 3 minuts a 120 (varoma en TM31) o fins que aquest daurada
• Afegir la maizena, la Llet, la nou moscada i la sal. Barregi 10 seg a vel 6
• Afegiu els bolets reservades i programi 8min 100 graus vel 4
• Bolqui la massa en una mànega pastissera i passades unes hores formi les croquetes i
rebocelas en pa ratllat i ou.




 EQUIP DE LA ROSER




 LA ROSER






FOCACCIA

RECEPTA


INGREDIENTS

 400 g d'aigua 40 g d'oli 2 ct de sucre 2 ct de sal
600 g de farina
1 pastilla de llevat
75 g d'oli
sal maldom
Bolets, tomàquets secs, romaní

PREPARACIÓ

Posar al vas l'aigua, l'oli, la sal i el sucre. Barrejar 10 sg al 4.
Afegir 300 g de farina, barrejar 30 sg al 4.
Afegir el llevat i barrejar 10 sg al 4.
Afegir els 300 g de farina restants i barrejar 10 sg al 6.
Pastar 5 minuts, espiga.
Escampar 25 g d'oli a la safata del forn i posar la massa a sobre, pinzellar amb oli i deixar fermentar 1 hora.
Estirar la massa que cobreixi tota la safata. pintar amb oli i deixar fermentar de nou 30min.
Ara pressionar la massa amb els dits per formar els forats característics, decorar al gust. (Sal maldom, tomàquet sec, romaní i camagrocs) pintar amb l'oli .dejar de portar, de nou 30 min.
Mentrestant preescalfar el forn a 200 ° dalt i baix.
Enfornar 20 min,


DETALL






 PANELLETS

RECEPTA


INGREDIENTS

250 g de sucre
300 g d'ametlla
Un trosset de pell de llimona 50 g de patata cuita Pinyons, ametlla, coco, xocolata, cafè, etc .. Un ou.

PREPARACIÓ:

Posar el sucre en el got, i polvoritzar en vel, 5-10 fins que surti fum per
el vocal. Afegir la pell de llimona i tornar a polvoritzar. Afegir l'ametlla i tritrar 20 sg al 8.
Afegiu-hi la patata i barrejar 8 sg al 8.
Ara podem fer dues coses. Posar la massa en
una bossa i guardar-la en la nevera unes 12h. O; formar petites volitas de la mida d'una cirera grossa. Si els has guardat a la nevera, passat el temps treus la massa i fas la mateixa operació de format.
DE PINYONS
Batre un rovell ou, i afegir-hi els pinyons, barrejar bé. Agafar un grapat de pinyons i una boleta i fer-la rodar per la mà com si fos una mandonguilla. (Veuràs que fàcil és enganxar, i no cal pintar-).
DE COCO.
Bat una clara d'ou. Agafa una boleta i fes-li forma de bolet. Passa-la per clara i després per coco ratllat.
DE CAFÈ O XOCOLATA Agafa una porció de massa i li afegeixes cafè soluble o xocolata i barreja-ho en vel, 8. Forma petits grans de cafè i adórnalos amb un gra de cafè sobre.
D'AMETLLA
Forma una croqueta i rebózala amb ametlla granet, de la mateixa manera que els de pinyons.
DE TARONJA MADUIXA O LLIMONA
Agafa una porció de massa, afegeix el saboritzant i colorant del sabor escollit. Barreja-ho en el got a vel, 8. Forma boletes aixafa-una mica, arrebossa en azúcarglass. S'enforna els panellets, a 200o amunt i avall. A la reixa del medi. Fins que estiguin dauradets: uns 8-10 min.






RISOTTO INTEGRAL DE CARBASSA I BACALLÀ

RECEPTA


ingredients:

· 500 gr. de carbassa tallada a trossos · 1 ceba fresca
· Gra d'all
· 50 gr. d'oli d'oliva extra
· 350 gr. d'arròs integral SOS · 50 gr. de vi blanc
· 1000 gr. d'aigua
· 1 pastilla de brou vegetal o 1
cullera de concentrat de brou vegetal Thermomix
· 400 gr. de bacallà dessalat i esqueixat · 30 gr. de mantega o margarina o llet
Vaporada (opcional)
· 1 cullerada de julivert picat · sal i pebre negre (al gust)

Preparació:


1- Preparar el brou posant en l'got 1000 gr. d'aigua juntament amb una cullerada de concentrat de brou vegetal thermomix o 1 pastilla de brou vegetal, 10 min. / 120 ° / vel. 2. Reservar.
2- Posar els trossos de carbassa juntament amb la ceba, l'all i l'oli al vas i picar 5 seg. / Vel. 5.
3- Amb l'ajuda de l'espàtula baixar les verdures cap a les fulles i sofregir 5 minuts. / 120 ° / vel. 1.
4- Posar l'arròs i sofregir altres 3 min. / 120 ° / gir a l'esquerra / vel. 1.
5- Abocar el vi 3 min. / 120 ° / gir a l'esquerra / vel. 1, i treure el cubilet perquè s'evapori.
6- Abocar 900 gr de brou reservat afegir 1 culleradeta de sal i pebre negre al gust; 16 min / 120 ° / gir a l'esquerra / vel. 1. Abans que s'acabi el temps (quan quedin els últims 6 minuts) afegir el bacallà.
7- Acabat el temps afegir la mantega barrejant bé amb l'ajuda de l'espàtula i deixar descansar el Risotto un parell de minuts. Servir en els plats amb una mica de julivert picat per decorar.




EMPLATAT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada