diumenge, 15 de juny de 2014

ARRÒS NEGRE



MÚSCULS - PICADA
I
MÚSCULS - VINAGRETA 


DETALL




A TAULA





DETALL





DETALL




DETALL




RECEPTA

ORIGINAL

NANDU JUBANY


INGREDIENTS

1 K MÚSCULS
1 GRA D'ALL
1 RODANXA DE LLIMONA
1 FULLA DE LLORER
AIGUA MINERAL

PER A LA VINAGRETA

1 GRA D'ALL
2 BRANQUES  DE JULIVERT
15 AMETLLES
VINAGRE DE VI
OLI VERGE
SAL I PEBRE

COM ÉS FA

PRIMER DE TOT, FAREM ELS MÚSCULS AL VAPOR
PER FER-LOS, UN COP NETS, ELS POSAREM A UN CAÇÓ AMB UN DIT D'AIGUA I SAL,
1 GRA D'ALL, UNA FULLA DE LLORER I UNA RODANXA DE LLIMONA.
ELS TAPAREM I AMB UNS 2-3 MINUTS JA ESTAN OBERTS


PICADA

1 GRA D'ALL
2 BRANQUES DE JULIVERT
15 AMETLLES
VINAGRE DE VI
OLI VERGE
SAL I PEBRE

COM ÉS FA

POSAREM EN UN MORTE L'ALL I EL PICAREM PRIMER
DESPRÉS HI AFEIGIREM EL JULIVERT, LA SAL I EL PEBRE
I
PER ÚLTIM LES AMETLLES (NO HAN DE QUEDAR GAIRE PICADES)
HI TIRAREM UN RAJOLÍ DE VINAGRE
I
A POC A POC HI ANIREM AFEIGINT L'OLI
POSAR UNA MICA DE PICADA PER SOBRE
POSAR LLIMONA PER QUI HO VULGUI

I...


FET !









MÚSCULS VINAGRETA




DETALL





DETALL

RECEPTA

INGREDIENTS

1 TOMÀQUET VERD
1/ PEBROT VERD
1/2 CEBA TENDRA
SAL
PEBRA
OLI D'OLIVA
VINAGRE DE MÒDENA

COM ÉS FA

POSAR AMB UN POT DE VIDRE (TIPUS CONSEVA) AMB TAPA TOTS ELS INGREDIENTS
TAPAR
REMENAR
I

AFEGIM PER SOBRA DELS MUSCLOS

I...

FET!


PAELLA ARRÒS NEGRE



RECEPTA


INGREDIENTS 

1 PEBROT  VERD 
1 CEBA TENDRE 
1 ALL RATLLAT
2 TOMÀQUETS (TIPUS "PERA") RATLLATS 
SAL I PEBRE 
OLI 
1 K CALAMARS 
1/2 K MUSCLOS
3 TASSES DE ÀRROS

PICADA

ALL 
JUIVERT 
OLI 
AIGUA DE TINTA DE CALAMAR 


COM ÉS FA 

SOFREGIR EL PEBROT, LA CEBA AL ALL I EL TOMÀQUET RATLLAT
SALPEBRAR 
QUAN EL SOFREGIT ESTIGUI DAURADET AFEGIR ELS CALAMARS I SALTAR  
AFEGIR L'ARRÒS I SALTAR UNS MINUTS  AMB ELS CALAMARS I EL SOFREGIT PERQUÈ S'INTEGRIN ELS SABORS, 
AFEGIR L'AIGUA CALENTA DE TINTA COLADA 
PROGRAMAR 18 MINUTS COCCIÓ 
AL FINALITZAR EL TEMPS 
AFEGIR LA PICADA 
COL · LOCAR AL FORN PREESCALFAT  4 MINUTS MES A  POSICIÓ FORN: GRILL 

I. .. 

FET! 





DETALL




EMPLATAT




POSTRES


TIRAMISU A LA MEVA MANERA
FÀCIL



RECEPTA

TIRAMISU

COM ÉS FA 
ESMICOLAR COCA DE PA DE PESSIC A FONS LA COPA 
MULLAR AMB CAFE 
BARREJAR FORMATGE  MASCARPONE I LA NATA MUNTADA 
COL · LOCAR 2 CULLERADES SOBRE LA COCA 
ESCAMPAR AMB UN COLADOR FI LA POLS DE CACAU 
DECORAR AMB UNA LLENGUA DE GAT 

I...

FET !




LLENGUES DE GAT FETAS A CASA





RECEPTA

INGREDIENTS

125 G DE FARINA
100 G DE MANTEGA
100 G DE SUCRE DE LUSTRE
3 OUS
UNA PUNTETA DE VAINILLA AMB POLS


COM ES FA

EN UN BOL BARREGEU MOLT BÉ LA MANTEGA, LA POLS DE VAINILLA, ELS OUS I EL SUCRE
AFEGIU-HI LA FARINA A POC A POC
FINS QUE LA PASTA QUEDI LLIGADA I SENSE GRUMOLLS
POSEU LA PASTA EN UNA MÀNEGA I ANEU FENT LLENGUES
SOBRE UN PAPER VEGETAL, DE MANERA QUE QUEDIN SEPARADES
COURE AL FORN 180º POCA ESTONA
I
REFREDEU-LES SOBRE EL MARBRE

I...

FET !


VARIACIONS

S'HI POT AFEGIR AMETLLA TRINXADA
EN LLOC DE POSAR-HI L'OU SENCER ES PODEN SEPARAR ELS ROVELLS DE LES CLARES
I
AFEGIR A L'ÚLTIM MOMENT LES CLARES  MUNTADES A PUNT DE NEU


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada