dijous, 16 d’octubre del 2014

GALETS FARCITS





GALETS FARCITS DE CARN, CEBA TENDRA 
I
 FORMATGE


SAFATA DE FORN

DETALL SAFATA DE FORN


RECEPTA ORIGINAL DE:
SANTA CRISTINA D'ARO 
  De la  comarca del Baix Empordà, situat al sud d'aquesta, en el límit amb el Gironès








RECEPTA


Ingredients 

250 gr. galets de "EL PAVO" 
3 l. aigua 
500 gr. de carn picada de vedella i porc 
3 cebes tendres 
100 gr. formatge emmental 
parmesà ratllat per emplatar
sal 
pebre 



Picada 

pinyons 
oli d'oliva 
rovell d'ou 
alfàbrega (opcional) 
all 

Com es fa 

es sofregeix la ceba tallada ben petita 
se li afegeix la carn picada (prèviament salpebrar) i es va fent tot remenant, 
barrejar amb el formatge ratllat, (reservant una part per gratinar) 
no s'ha de coure del tot, 
afegir un rajolí de conyac,
 donar voltes fins que elimini el alcohol i  reservar. 

Es col · loca en una olla gran 3 litres d'aigua i sal, quan bulli afegir els galets 
i coure a foc fort 18 minuts. quan estigui es cola amb cura i es deixa refredar en una safata, 
a continuació s'omplen els galets de la farsa de carn i ceba 
es van col · locant en una safata de forn, 
abans de posar al forn se li afegeix la picada composta amb tots els ingredients de la picada,
 ha de quedar com un all i oli negat, 
es ruixa sobre els galets i s'empolvora amb el formatge restant. 
es col · loca al forn posició "aire" a temperatura 160 º uns 10 minuts
i
S'EMPOLVORA AMB PARMESÀ
 servir calents. 


I ... 

FET!



EMPLATAT

DETALL

DETALL

DETALL




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada