diumenge, 13 de setembre de 2015

UNA TARDA DIFERENT ...

LA
CARME BUFÍ

M'HA PORTAT AMETLLES JA REMULLADES 
PER FER 
LLET D'AMETLLES NATURAL, 
ENS HA QUEDAT BONÍSSIMA  !!!
TAMBÉ HA PORTAT DÀTILS PER DONAR-LI   DOLÇOR 



DETALL









LLET D'AMETLLES NATURAL

RECEPTA

INGREDIENTS



500 gr ametlles (amb o sense pell) al natural (sense torrar ni fregir, sense sal)
1,5 litres aigua
OPCIONAL CANYELLA



La llet d'ametlles pot ser una gran aliada per a les persones que pateixen 
intolerància a la lactosa,
 que han decidit deixar de prendre 
llet de vaca, 
reduir nivells de colesterol 
que volen baixar de pes. A més, la llet d'ametlles té més contingut en calci que la llet de vaca.

Aquesta recepta de llet d'ametlles és molt natural, no porta més que ametlles i aigua. Sense olis, sense edulcorants, sense llet de vaca.






COM ES FA


La nit anterior, fiquem els 500 gr d'ametlla en remull en un recipient amb suficient aigua fins a cobrir totes les ametlles. 
Han d'estar en remull durant 12 hores.

Passades les 12 hores, tirem l'aigua on han estat en remull, amb l'ajuda d'un colador 
ens quedem només amb les ametlles.

Posar les ametlles en Got tancat 
triturar 2 minuts velocitat 10. 

Passat aquest temps, el que ha d'haver al vas ha de ser una pasta de color blanc 
(blanc i marró si has utilitzat les ametlles amb pell).

Ara programem 
3 minuts, velocitat 2, 
anem tirant l'aigua pel broc, amb cura que no es surti l'aigua.

Acabat el temps, farem servir un colador de tela 
Anem tirant el contingut del vas al colador de tela, sota hi haurà òbviament un bol on va caient la llet. Com no ens va a cabre tot al colador, l'hem d'anar fent en diverses vegades.

Posem el contingut en una ampolla tapada
 i 
al frigo!
 Pot durar uns 4 - 5 dies.

I...
FET !

Consell: no llencis la pasta que va quedant al colador, amb ella pots fer galetes d'ametlles o farina d'ametlles (ho posaré en una altra recepta)


CONSELLS
Ideal per a esportistes que prenen batuts de proteïna. 
En lloc d'utilitzar llet de vaca o només aigua, 
usa aquesta llet d'ametlles rebaixada amb una mica d'aigua 
(perquè duri més la llet)



SI LA VOLS DOLÇA
AFEGEIX 2 DÀTILS DELS GRANS
I
RETIRA UNA MICA DE LLET UN COP FETA
I
TRITURAR 
1 MINUT VELOCITAT 10
COLAR
I
AFEGEIX A LA LLET


AMB LA PASTA QUE HA QUEDAT
HE FET GALETES





GALETES D'AMETLLES I CACAU



RECEPTA

INGREDIENTS

50g ametlles,, crues
50g cacao
300 g farina de rebosteria
170 g mantega, a temperatura ambient
1 ou
130 g sucre


COM ÉS FA

          Poseu les ametlles al got 
programem
10 segons, velocitat 5.
Traieu del vas i reservi.
          Sense rentar el got, poseu la farina, la mantega a trossos, l'ou, el sucre, el cacao
i
finalment les ametlles reservades.
Programeu
20 segons, velocitat 6.
          Traieu la massa del vas, formi una bola 
embolicar en film transparent. Deixeu reposar durant 
15 minuts a la nevera.
          Preescalfeu el forn a 160º.
          Amb l'ajuda d'un corró, estiri la massa fins a deixar d'un gruix de ½ cm. Tall les pastes de diferents formes, col·loqui-les en una safata 
enfornar durant 
15 o 20 minuts.
 escapar per sobre de les galetes cacao en pols


FET !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada