dijous, 18 de juliol del 2013

AGENDA

QUE FEM AQUEST CAP DE SETMANA


Aplec del romesco colomí
20 de juliol
Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà)

A Santa Coloma de Queralt, l’ingredient principal del romesco és el bacallà. Amb el temps, la recepta ha passat de pares i fills, i ara ja no se sap on es troba el principi d’aquesta tradició; el que sí que se sap, però, és que el tercer dissabte de juliol se celebra l’aplec d’aquest plat tan arrelat al municipi. 

Temps ençà, el cuinaven els homes, però avui dia tothom es posa a preparar el romesco colomí, tot ajuntant una picada d’avellana, bitxo, ametlla, carquinyoli i, és clar, bacallà esqueixat. Una cita gastronòmica perfecta per a aquells que vulguin descobrir que el romesco no només serveix per acompanyar calçots.



Plaça Major
43420 Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà)
977881320+%2F+977881






‘Brewtast’, gastrofira d’estiu de la cervesa artesana
Del 19 al 21 de juliol
Ripoll (Ripollès)

Brewtast
Darrere el nom de ‘Brewtast’ s’amaguen dos dies d’una gastrofira en la qual la cervesa artesana tindrà un paper predominant; però no estarà sola, l’acompanyarà la cuina de la cervesa, la que casa amb aquest producte.

Per primer any, el restaurant La Barricona, al Ripollès, ha organitzat aquest esdeveniment, els dies 20 i 21 de juliol. Serà un cap de setmana al llarg del qual es reuniran elaboradors i ‘homebrewers’ al restaurant, on oferiran menús, platillos i degustacions de la cuina que millor marida amb la cervesa.

Hi haurà, a més, altres actes, com per exemple un ‘showcooking’ de brases; ‘Esmorzars a la cervesa’ a base de dolços i salats maridats amb cervesa; una activitat anomenada ‘sinergies’, que consisteix a combinar cerveses de cabra amb formatges de blat; un ‘homebrewing’, o ‘El sopar del llúpol’, el divendres de 20 a 21 h, i pel qual és necessari fer reserva prèvia.


La Barricona
Ctra. de Sant Joan, km 3,6
17500 Ripoll (Ripollès)
972+70+23+52




Mercat agrobiològic
20 de juliol
Ulldecona (Montsià)

Mercat ecològic
Cada tercer dissabte de mes, Ulldecona esdevé el centre de productes locals i de temporada de les Terres de l’Ebre. Com moltes altres poblacions, petits elaboradors i artesans alimentaris ocupen la plaça de l’Església amb una peculiaritat: els aliments que s’hi troben són ecològics, tractats sense productes químics i respectant el medi ambient i el treball del pagès i del ramader. Si us cal omplir el rebost amb productes d’hivern, feu una escapada a Ulldecona i tasteu el que us pot oferir.


Ulldecona

Ulldecona (Montsià)
977573034




Bona Taula 2013
20 de juliol

Mercat
La cavalcada dels Reis d’Orient escurça la primera edició del 2013 del mercat Bona Taula, que, des de fa uns mesos, se celebra cada primer dissabte de mes a Tàrrega. Aquest cop el trobareu a la plaça del Carme, com sempre, des de les 10 h i fins a les 14 h, però amb la mateixa intensitat que de costum. Productors i elaboradors artesans i de proximitat ompliran l’espai amb ingredients bons i de temporada, com fruita, verdura, formatge, vi, mel, torró, xocolata, melmelada, hortalisses, embotits, fruita seca, galetes, especialitats de fleca, carn de conill, llet de cabra i de vaca, patates, cítrics, carn de vedella i vinagre de mel, entre d’altres.



 Tàrrega


973311608





1a Ruta de Combinats Day Night
Del 20 de juny al 21 de juliol
Terrassa (Vallès Occidental)

!a Ruta de Combinats
“No et quedis glaçat, surt i trenca el gel”. Sota aquest lema es presenta la primera Ruta de Combinats de Terrassa, una iniciativa on 42 locals nocturns de la ciutat oferiran diverses propostes de còctels exclusius, tant de nit com de dia.

Del 21 de juny al 21 de juliol es podrà gaudir d’aquesta campanya, que pretén ser un mecanisme de socialització, incentivar el consum responsable i donar suport als establiments de la zona. Durant la primera quinzena, la campanya anirà acompanyada d’animacions, i al llarg de tot el mes es podrà gaudir de regals directes per consum. Per cada consumició, se segellarà una casella de la targeta de consumicions, i com més se’n tinguin, més possibilitat de guanyar premis.

Els locals que participaran en aquesta campanya on el gel és el denominador comú de tots els combinats són els següents: El Porró, Restaurant Granada, Bau House, Cafè Teatre, Frankfurt Rambla, Punt i Àpat, Granja Sant Pere, Llumí, Belle Epoque, Kaixo, Tocats Per La Tramuntana, La Torreta, Ristol de Viladecavalls, Refugi, Cafè de l’Aula, Gastrobar Sòfora, Vermouth, John’s Italian, Al Panino, l’Alegria del Teatre, La Terrassa del Museu, Zurito, Syrah, Subit, Cal Quim, Sa Illa, Crossroads, Nova Jazz Cava, Amics de les Arts, Bizarre Restaurant&Cocktails, La Carbassa, Faktoria d’Arts, Cafè Dolç, Àgora, Xitos, Dues Portes, Grinzing, Xirimiri, Que Pum Que Pam, Velcro Club, Can Vinyers i La Picoteca.



 Terrassa

Terrassa (Vallès Occidental)
937801359





Fira de Sant Jaume
Del 19 al 21 de juliol
Reus (Baix Camp)

Fira de Sant Jaume
A Reus saben com fer una fira que es mantingui en el temps; concretament, la de Sant Jaume se celebra des de 1343. Temps ençà, la fira era un punt de trobada entre comerciants, ramaders, mercaders, pagesos i públic; actualment, amb el pas dels anys, ha anat evolucionant fins a convertir-se en l’aparador de la vida lúdica de la ciutat, però sempre mantenint la tradició.

Enguany, la fira se celebra a les instal·lacions de la Fira de Mostres, el 20 i 21 de juliol, de 19 a 24 h, aproximadament. Es podrà gaudir d’actes com ara exhibicions eqüestres, mostra de carruatges, curses de portadors de sacs d’avellanes o la venda i la degustació dels productes més típics de la zona, com el menjar blanc.

Seran dos dies plens d’activitats per a totes les edats, on els sopars a la fresca són un dels moments estel·lars de la nit.



Fira de Mostres

Reus (Baix Camp)
977+01+00+10




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada