dissabte, 30 d’agost de 2014

TORRONAT DE PA AMB ALL, PEBROTS I OLI D'OLIVA DE L'EMPORDÀ



TORRONAT DE PA, ALLS, PEBROTS I OLI D'OLIVA DE L'EMPORDÀ
(MIGAS D'EXTREMADURA, FETES A LA MEVA MANERA)

SABORS RECUPERATS

EMPLATAT




EMPLATAT


RECEPTA


INGREDIENTS
2 RACIONS



1/4 K DE PA SEC DE DIES
4 ALLS PELATS SENSERS
1/2 PEBROT VERD
1/2 PEBROT VERMELL
OLI D'OLIVA VERGE EXTRA DE L'EMPORDÀ
1 GOT D'AIGUA AMB SAL

OLI D'OLIVA VERGE DE L'EMPORDÀ
D'EN  JORDI I LA MARTA



PA DEL FORN DE LES AVELLANES, LA NOGUERA
LLEIDA
REGAL DE LA DOLORS I L'ALBERT

TALLAR PRIM I ANAR MULLANT LLIUGERAMENT AMB AIGUA I SAL

DETALL

FREGIU ELS ALLS AMB OLI

FINS QUEDAR DAURATS

FREGIU LES TIRES DE PEBROT

POSEU EL PA REMULLANT AMB L'OLI, ELS ALLS I ELS PEBROTS

REMENANT TOTA L'ESTONA




CERÀMICA

JOAN POCH
ARTISTA
CERÀMICA I PINTURA



c/ Jordi Joan,18
08301 Mataró – Barcelona

mòbil 629973847
mail@joanpoch.info

DETALL



COLORS 

DETALL PLATS

DETALL


COSTUMS


Les molles de pastor són un plat típic de pastors amb el que s'aprofiten les sobres de pa dur, típiques del sud-est espanyol. en els territoris cristians es feia amb pa i se li tiraven torreznos de porc. 
Són típiques en el centre i sud de la península Ibèrica, principalment a Extremadura. 


En la seva versió més senzilla, consisteixen en sofregir amb alls i oli d'oliva els trossos de pa dur, prèviament humits en aigua, fins que es daurin. S'acompanyen d'una gran varietat d'aliments salats o dolços. Entre els salats són típics els ous fregits, rostes, xoriços fregits, pebrots fregits, sardines, cogombre etc Constitueixen un menjar complet, en la qual es prenen generalment amb salat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada