diumenge, 24 d’abril del 2016

A TAULA ! PER SANT JORDI






TINC DOS JORDI'S A CASA,

 FESTA !







BOMBONS

RECEPTA


INGREDIENTS

1/2 PASTILLA DE XOCOLATA BLANCA, POSTRES
1/2 PASTILLA DE CHOCOLATA AMB LLET, POSTRES
AVELLANES
GINGEBRE
 CONFITAT

COM ES FA 

FONDRE AL BANY MARIA ELS DOS XOCOLATES JUNTS
EN UN MOTLLE POSAR  1 AVELLANA A CADA BUIT 
ABOCAR LA BARREJA DELS 2 XOCOLATES FINS OMPLIR EL BUIT, 
DEIXAR SOLIDIFICAR  AL NEVERA

I ...

FET!

Gengibre: 
El seu exòtic gust fort i perfumat el converteix en una delicatessen




A TAULA







PICA-PICA












ALBERGINIES, GRUYÈRE 
LLESQUES DE PARMESÀ



RECEPTA

INGREDIENTS

1 ALBERGÍNIA MITJANA
FORMATGE GRUYÈRE
FORMATGE PARMESÀ
SALSA DE TOMÀQUET CASOLANA


COM ES FA

ES TALLA LA 
ALBERGÍNIA  A LÀMINES FINES AL LLARG
EN UN GOT AMB AIGUA AFEGIR SAL I PINZELLAR  LES DUES CARES DE LA ESBERGÍNIA, POSAR AL COLADOR UNA ESTONETA
I
ES PASSEN A UNA PLANXA DE ROSTIR UN TOMBA I TOMBA
ES TALLEN QUADRADETS DE GRUYÈRE QUE  ES  COL·LOQUEN A  UN EXTREM D'UNA LAMINA D'ALBERGÍNIA , EMBOLICANT  FINS AL FINAL , (SEGONS FOTO)
COL·LOCAR PER SOBRE SALSA DE TOMÀQUET, FORMATGE RATLLAT DE PARMESÀ
 I 
ENFORNAR UNS MINUTS, 
 A L MOMENT DE EMPLATAR  COL·LOCAR SOBRE CADASCUNA UNA LLESCA DE PARMESÀ

I ...
FET

PER ENFORNAR


DETALL

EMPLATAT




 FULL,
AMB
CARBASSÓ, SALSA DE TOMÀQUET CASOLANA,
 FORMATGE DE CABRA, PANSES DE CORINTO TRITURADES 
PEBRE ROSA TRITURADA,
 ORENGA, FARIGOLA, 
SAL I PEBRE

TALL DE FULL




CROQUETES DE POLLASTRE

DEL BULLIT DE L'ESCUDELLA









FRITTATA 
 D'ESPÀRRECS I XAMPINYONS 

RECEPTA


ingredients

40g oli d'oliva
200 xampinyons frescos laminats
1 manat d'espàrrecs verds
a trossets de 2 cm
sal
pebre
4 ous
200 nata liquida
100 de mozzarella ratllada



ESTRIS

thermomix

com es fa

preescalfar forn 190º
col·locar en el got l'oli, els xampinyons, els espàrrecs, 1/2 culleradeta de sal
i
pebre
sofregir
programar 12 minuts, temperatura varona velocitat cullera, fulles gir esquerra
repartir el sofregit en els motlles
tot seguit
posar al vas els ous, la nata liquida, 1/2 culleradeta de sal, pebre
 i 
40 g de mozzarella
i
barrejar 15 segons velocitat 3 gir fulles esquerra
aboqui el contingut del vas en els motlles del sofregit i escampar-la mozzarella restant
posar les puntes d'espàrrecs per damunt 
enfornar 180º 20 minuts


I...

FET !


FRITTATA 






PRIMER 

PASTA 
AMB TROMPETES DE LA MORT ,
 RUSINYOLS, MOIXERNONS, PINYONS 

JULIVERT






RECEPTA

INGREDIENTS

500 g pasta (espaguetis o similar)
20g trompetes deshidratats
20 g moixernons deshidratats
20 g rossinyols deshidratats
pols de cep
pinyons
oli de cep
oli del rostit de pollastre
julivert
1 all

COM ES FA 


posar a bullir  en un pot d'aigua els bolets per deshidratar,
colar i reservar
en una paella amb oli sofregir un all a làmines i afegir els bolets escorreguts, salteu i afegir un grapat de pinyons
 i
reservar
en una olla amb abundant aigua bullint
afegir sal i la pasta, bullir 15 minuts i colar
col·locar la pasta en una font adequada, afegir la fritada de bolets i pinyons, barrejar,
ruixar oli de ceps
 i 
oli del rostit de pollastre amb moderació, 
afegir julivert picat gruix

I ...
FET!







 SEGON



 POLLASTRE ROSTIT



RECEPTA

 INGREDIENTS 

1 pollastre "PIO" de 2,400 k (trossejat per rostir)
oli d'oliva
2 tomàquets de penjar
2 cebes tendres
2 alls
sal i pebre

COM ES FA 

posar en una cassola l'oli, les cebes, el tomàquet i els alls
daurar i afegir el pollastre trossejat salpebrat
daurar a foc mitjà alt
baixar la intensitat de potència i remenar de Tant en Tant
fins que es faci .
(No tapar íntegrament és millor que el vapor surti lliurement

I ...

FET ! 

POLLASTRE ROSTIT



POSTRES


 TIRAMISÚ




 Per a la crema:

3 rovells d'ou
2 clares d'ou
¼ tassa de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 tassa de formatge mascarpone
Per al xarop:
½ tassa de cafè
3 cullerades de rom
1 cullerada de sucre
Per a la decoració:
¾ tassa de nata muntada
1 cullerada de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
24 Bescuits de soletilla
xocolata negra
Cacau en pols


COM ES FA


Per començar, anem a preparar la crema de mascarpone. En un bol, batem els rovells d'ou amb el sucre i una cullerada de vainilla. Posem la barreja a coure al bany maria.

Apartem del foc i incorporem el formatge mascarpone.

Seguit, en un bol, batem les clares d'ou i les afegim a la barreja de formatge. Deixem reposar a la nevera perquè el formatge recuperi la seva fermesa.

D'altra banda, anem a preparar el xarop de cafè. Per a això, barregem el cafè calent amb una cullerada de sucre i el rom.

Finalment, muntarem el tiramisú. Submergim les soletillas al xarop de cafè. Deixem que s'empapin i les traiem.

Emplatem les soletillas mullades i les empolvorem amb una fina capa de xocolata negra ratllada. Cobrim amb una capa de crema, una altra de xocolata ratllada i una mica de nata muntada.

Decorem amb cacau en pols

I...

FET!

TIRAMISU


EMPLATAT

DETALL


I


PASTÍS DE POMA


RECEPTA


INGREDIENTS 

6 persona / es 
3 ous 
200 g sucre (DIET Rádisson) de canya integral
100 g oli d'oliva 
1 iogurt, de llimona 
170 g farina d'espelta
1 pessic sal (opcional) 
1 sobre llevat, Royal 
1 poma, pelada 
i
 tallada en 8 grills 
sus de llimona





ESTRIS

THERMOMIX



PREPARACIÓ 

Poseu els ous al vas, afegiu el sucre i programar 

2 minuts, temperatura 37 º, velocitat 3. 

Afegiu l'oli i el iogurt i barregi 

15 segons a velocitat 3. 

  Incorpori la farina, la sal i el llevat i 

programi 12 segons a velocitat 2 ½. 


Acabi de remenar  la farina amb l'espàtula. 
Seguidament, aboqui la barreja en un motlle.
Introdueixi els grills de poma en la massa
 i
 escampar-hi sucre de canya per damunt
poseu el motlle al forn preescalfat a
 180 º durant uns 30 minuts, aproximadament.



I...

 FET !

EMPLATAT


I...  


FENT UN CAFETO
BOMBONS !
DETALL



PUNTS DE LLIBRE 

ROSES





3 comentaris: