dijous, 28 de juliol de 2016

27 i 28 de JULIOL, DINARETS AMB LA FAMILÍA


TRADICIÓ !

 27 JULIOL

DINAR
 DE
 "FESTA MAJOR" 
AMB
 LA FAMÍLIA
DETALL TAULA
MELMELADA DE PRUNA MORADA
I
MELMELADA DE CEBA TENDRA

SÓC FELIÇ AMB LA FAMÍLIA !













BONÍSSIM
L'OSCAR
ENS HA FET AQUESTA TARTA TAN BONA
CONFITERIA LA GARRIGA
MATARO

I...
L'ENDEMÀ



28 DE JULIOL

DINAR AMB EL MEU NEBOTS

LA

 MARNE 
I
EN

 CARLES

I
AQUESTS SON ELS PLATS QUE EM POSAT A TAULA!



PIQUILLOS
AMB
BRANDADA


PIQUILLOS AMB BRANDADA
RECEPTA

INGREDIENTS

1 POT DE PIQUILLOS EN CONSERVA
200 grams d'oli d'oliva
3 grans d'all
500 grams de bacallà dessalat, sense pell ni espines
pebre blanc
Sal al gust



COM ES FA


1. Escorri bé el bacallà i reservi.
A continuació, poseu l'oli i els alls al vas
 i
 programem 6 minuts, temperatura Varoma velocitat 3 1/2. 
Quan acabi, pari la màquina
 i
 baixi els residus que hagin quedat en les parets
 i
 la tapa.
Seguidament
 programi un minut, temperatura Varoma, velocitat 4,
 incorpori el bacallà
 i
 tritureu a velocitat 6
 fins que vegi que la barreja ha quedat homogènia.
 Rectifiqui el punt de sal.
COL·LOCAR EN UNA MÀNIGA PASTISSERA
I
OMPLIR ELS PEBROTS DEL PIQUILLO
Enfornar 10 MINUTS A 200 GRAUS 
I...

FET !




DEL MERCAT A TAULA 
AL MERCAT VAIG TROBAR CARBASSONS PETITS
CANALONS DE CARBASSÓ
 FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ, 
 FORMATGE DE CABRA
 I 
FULLES RUCA





RECEPTA
original 
 NANDU JUBANY
(he modificat ingredients, no he posat l'all negre, maionesa
 i
 crema de llet)

INGREDIENTS


Ingredients per a 4 persones:
Per a la brandada:
220 g bacallà esqueixat a punt de sal
1 all (sense el germen)
180 g d'oli d'oliva verge
Per a l'embolcall del caneló:
2 carbassons (d'uns 11 cm de llargada aprox.)
30 g de brandada per carbassó
paper de carnisser de 10 cm x 10 cm
Per a la ceba saltada:
2 cebes tendres fines
20 ml de mel
10 ml de vinagre Chardonay
oli d'oliva verge extra
Per al guarniment:
1 poma

FORMATGE DE CABRA
RUCA
oli d'oliva
pa de pagès torrat i esmicolat (opcional)


PREPARACIÓ

Comencem fent la brandada.
 Primer posem oli en una paella
 i fregim 
l'all laminat a foc lent fins que quedi daurat durant 2 minuts.

Hi afegim el bacallà esqueixat.
 Ho remenem amb l'ajuda d'una llengua
 durant 30 segons
. Ho colem. Reservem l'oli 

el bacallà amb els alls per separat.

Posem el bacallà en el vas del túrmix  (jo, thermomix)
 i 
hi anem afegint oli,
 a poc a poc, 
fins aconseguir que ens quedi una massa homogènia. 
La reservem en una màniga pastissera.

Fem l'embolcall del caneló:
 Posem aigua amb sal a bullir en un cassó. 
Netegem bé el carbassó 

el tallem a làmines ben fines amb mandolina.
(jo, tallant d'embotits)

Escaldem les làmines amb aigua bullint amb sal durant uns 10 segons. 
Tot seguit,
 ho refredem amb aigua freda
 i 
sal. 
Ho reservem en una safata amb paper absorbent.

Untem el paper de carnisser amb oli,
 per evitar que s'enganxi el carbassó.
 Col·loquem les làmines en posició paral·lela, 
sobreposant-les unes amb les altres fins que el conjunt no superi els 8 cm de llargada. 
Repartim la massa a sobre de les làmines de carbassó.

Emboliquem el carbassó fins a aconseguir la forma de caneló.
 Els reservem.

Tallem la ceba. En una paella antiadherent hi posem una mica d'oli. 
Quan l'oli està calent, 
hi posem la ceba fins a aconseguir que quedi daurada
 durant 1 minut.
 Hi afegim la mel, el vinagre de Chardonay. Uns segons. 
Ho reservem. 
Tallem l'all negre en petits daus.
 Fem una poma a daus.

Col·loquem el caneló de carbassó al centre d'un plat rectangular.
 Decorem el plat  daus de poma àcida crua i la ceba saltada. 
Finalment, per damunt del caneló tirem unes gotetes d'oli d'oliva 
jo, he fet l'emplatat amb ruca 
i
 formatge de cabra)


I...

FET !





TALL QUE ES PELA DE VEDELLA
 FARCIT DE CEPS, RUSINYOLS, CEPS, FESTUCS, PINYONS
I
CARN PICADA
CAL TRUCH
D'ORRIOS
TALL QUE ES PELA DE VEDELLA
 RECEPTA

INGREDIENTS

2 TALLS QUE ES PELA
CARN PICADA DE CAL TRUCH
CEBA TENDRA
PASTANAGUES
CEPS, MOIXARNOS I RUSINYOLS
FESTUCS I PINYONS

COM ES FA 


AFEIXIR A LA  SAFATA L'OLI 
LA CEBA TENDRA PICADA (1 KILO)
PASTANAGUES 3
SAL I PEBRA 
UN RAIG DE VI RANCI  (1/2 GOTET)
I
ELS ROTLLOS DE VEDELLA FARCITS


COURA  AL  FORN A  160 GRAUS 1 HORA

 PASSAT L'HORA
AL DONAR-LI LA VOLTA ALS ROTLLOS 

COURA AL FORN 190 GRAUS 15 MINUTS MES 

RETIRAR DE LA SAFATA  ELS  ROTLLOS 
I
PASSAR-LOS A  ALTRA SAFATA, 
ESPERAR UNS MINUTS QUE ES REFREDI UNA MICA.
COL·LOCAR SOBRE ELS ROTLLOS UN PES PERQUÈ EL FARCIT QUEDI BEN PRES  A LA VEDELLA.

 PER LA SALSA DE CEBA TENDRA
I
 PASTANAGUES:

 TRITURAR TOT EL SUC  DE COCCIÓ , LA CEBA TENDRA  I LES PASTANAGUES AL THERMOMIX , 
TEXTURA SALSA, 
ESCALFAR EN EL MOMENT D'EMPLATAR

I...

FET !



DEL MERCAT A TAULA

ALBERGÍNIES PETITETES
 I
TENDRES


 ALBERGÍNIES FUMADES FETES A LA GRAELLA
AMB PIÑONS
OLIVES
DE
 L'ARAGÓ




EMPLATAT

 RECEPTA
original 
SERGI AROLA

(he modificat ingredients, no he posat cebollí 
i
les olives les he posat negres 
de L'Aragó)


INGREDIENTS

Per a les albergínies fumades:
1,5 kg d'albergínies
40 g d'oli d'oliva
1 manat de cebollí (opcional)
10 g de pinyons
10 g d'olives arbequines (jo d'Aragó)
200 cl de vinagre balsàmic
sal i pebra

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el vinagre balsàmic en un cassó
 i
 deixeu-lo reduir a foc suau fins que us quedi una textura de caramel.

Mentrestant, poseu una reixeta a sobre els fogons
 i 
escaliveu-hi les albergínies amb pell a foc ben viu. 
Quan estiguin ben cremades de fora, 
retireu-les del foc,
 talleu-les per la meitat,
 buideu-les amb una cullera,
 traieu-hi les llavors, 
poseu la carn en un plat
 i 
amaniu-la amb sal 
i
 un bon raig d'oli.

A continuació, poseu els pinyons en una safata 
deixeu-los torrar al forn.
 Quan estiguin ben torrats, piqueu-los amb un ganivet.

I
 ja per acabar, emplateu la carn de l'albergínia tallada a trossos, poseu-hi els pinyons
 i 
el cebollí picat a sobre, salseu-ho amb un fil de reducció de vinagre 
i
 guarniu-ho amb les olives negres de L'Aragó





I...

FET !






COPA
DE
LLUÇ, LLAGOSTINS, PIÑA
I
VERDURETES



RECEPTA

INGREDIENTS

LLUÇ BULLIT O CUIT AL FORN 
LLAGOSTINS  BULLITS O SALTATS AMB OLI
PINYA TALLADA
PEBROT VERD 
PEBROT VERMELL
CEBA TENDRA
VINAGRE DE POMA
OLI D'OLIVA
SAL
I
PEBRA
I
UNES GOTES DE LLIMONA

COM ES FA
TALLAR A TROSSETS TOTS ELS INGREDIENTS
I
BARREJAR 

I...

FET !


SOPA TÈBIA DE COGOMBRE


RECEPTA

INGREDIENTS 

- 2 cogombres.
- 1 ceba.
- Un grapat de julivert
- 1/2 litre de brou de pollastre, fet a casa
- Oli d'oliva verge extra.
- Sal

COM ES FA 

En una cassola tirem la ceba finament picada en una mica d'oli.
 Quan estigui transparent afegim el cogombre a rodanxes
 i
el cuinem durant uns deu minuts a foc mitjà.
 Afegim el brou, la sal
i
deixem coure uns vint minuts.
Retirem del foc
i
el reservem fins que estigui temperat.
Afegim el julivert picat
 i
 amb ajuda d'una batedora a màxima potència triturem tot bé.

Amb la Thermomix és més senzill perquè s'aconsegueix una textura finíssima.
 Aquesta recepta la he fet  des del principi amb aquest robot de cuina, seguint tot el procés
fins tot la ceba picada 

(sempre preescalfant l'oli un parell de minuts i sense el cubilet).

Un cop obtinguda la sopa la deixem refredar completament a la nevera. Jo la vaig fer ahir a la nit, reposada el gust millora, però avui l'he posat a taula tèbia
 i 
l'he trobat deliciosa

A l'hora de servir-la la adornem amb unes fulletes de julivert
i
unes gotes de AOVE. fer-ho millor amb l'ajuda d'una cullereta en lloc de fer-ho directament del cetrill




I...

FET !

comentari :

Una sopa freda magnífica per a l'estiu: 
refrescant,
 aromàtica, 
lleugera,
 sana,
 ràpida de fer,
 molt econòmica ia més ...... deliciosa !.








SUC
AMB LLIMONES, GINGEBRE 
MEL






RECEPTA

INGREDIENTS

2 LLIMONES
30 G DE GINGEBRE
2 CULLERADES SOPERES DE MEL
1 LITRE D'AIGUA


COM ES FA

POSAR AL GOT DE LA THERMOMIX
TOTS EL INGREDIENTS
TRITURAR VELOCITAT 7 UNS SEGONS
COLAR
I...

FET !



CARLES,  MARNE!

 GRÀCIES !

 PER LA BONA ESTONA  QUE HEM PASSAT AMB VOSALTRES

FINS AVIAT !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada