dimecres, 27 de març del 2013

ABRIL, 2013

Festa de la Cassola
28 de maigGolmés (Pla d'Urgell)


festa cassola


La cassola típica de Golmés
Carns i verdures amb els cargols com a convidats estrella són els ingredients que configuren un dels plats més arrelats a les comarques lleidatanes, la cassola.

A Golmés aquesta menja és motiu de festa i centenars de persones s’hi apleguen per tastar-hi les cassoles de tot aquell disposat a preparar-ne.

La festa de la cassola es fa cada any des del 1986, i se celebrarà l’últim diumenge d’abril a les 10 h, seguint la tradició. Serà un dia per gaudir de la cuina d¡aprofitament, la de la terra, la que cada cuiner prepara al seu gust.

Pavelló poliesportiu


Golmés (Pla d'Urgell) 973 60 15 01ajuntament@golmes.cat



Fira Dolça

Del 27 al 28 d'abrilArenys de Mar (Maresme)



fira dolça


Una fira dolça per a grans i petits
Olyina / Shutterstock
Què millor que passejar sota el sol d’abril entre pastissos, xocolata, brioixeria artesana, fruits secs i melmelades casolanes? Aquests són només alguns exemples de tot el que es podrà degustar a la Fira Dolça que Arenys de Mar ha organitzat els dies 27 i 28 d’abril.

Es tracta d’una fira dedicada a l’exposició i la venda de productes de rebosteria, pastisseria, llaminadures... així com els estris necessaris per elaborar-los. Un altre dels objectius és donar a conèixer les postres artesanes dels restaurants de la zona.

Al llarg de dos dies, Arenys de Mar oferirà un cap de setmana d’allò més dolç acompanyat de tallers d’elaboració de dolços, un concurs de pastissos, degustacions de postres artesanes i altres activitats tant per als més menuts com per als grans. Perquè... qui deia que les llaminadures són cosa de nens?





XVI Jornades Gastronòmiques del Plat
Del 14 de març al 30 d'abrilMataró (Maresme)


jornades gastronomiques plat mataró


Pèsols amb sípia i patates és el plat més típic d'aquestes jornades
Marco mayer / Shuttestock
Pèsols amb sípia i patates. Des del 14 de març fins al 30 d’abril, el Maresme torna a homenatjar el plat típic mataroní, un guisat mediterrani que té unes jornades pròpies. Enguany, se celebra la setzena edició.

El pèsol del Maresme té una fama que el precedeix, i al llarg d’un mes i mig més de 20 restaurants de la comarca oferiran aquest plat de temporada, entre altres propostes. Tot i que l’oferta serà àmplia, en aquestes jornades del mar i de l’hort organitzades pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, el punt comú de tots els plats tindrà forma de pèsol.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada