divendres, 15 de març de 2013

CREMA CATALANA





RECEPTA:  CREMA CATALANA PER A INTOLERANTS A LA LACTOSA


Ingredients

 per a 4 persones:
500 ml de llet de civada
1 canonet de canyella
la pela d’1 llimona (només la part groguenca)
4 rovells d’ou
100 g de sucre
20 g de midó de blat de moro


Preparació:

Poseu a bullir la llet amb el canonet de canyella i la pela de llimona. Quan arrenqui el bull, pareu el foc i deixeu-ho infusionar uns minuts perquè els sabors de la canyella i la pela de llimona es barregin.
Mentrestant, barregeu en un bol els rovells, el sucre i el midó fins que quedi una pasta ben fina, sense grumolls.
Torneu a arrencar el bull a la llet i, quan bulli, afegiu-la a poc a poc a la barreja de rovells, sucre i midó, abaixant el foc al mínim i sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta.
Quan s’hagi espesseït, passeu-ho per un colador per evitar que hi quedi algun grumoll i també per treure el canonet de canyella i la pela de llimona.
Poseu la crema en cassoletes de terrissa i deixeu-la refredar. A l'hora de servir-la, poseu-hi un grapat de sucre al damunt i cremeu-lo amb una pala de cremar.








1 comentari: