dimarts, 6 d’agost del 2013

ALIMENTACIÓ INFANTIL


50.000 infants tenen privacions alimentàries a Catalunya


El Síndic de Greuges adverteix que la situació pot empitjorar durant aquest agost si no es prenen mesures
Dimarts, 6 d'agost de 2013





Aliments rics en proteïnes


Les vacances han posat de manifest una situació que algunes entitats ja van posar sobre la taula abans que comencés la calor: que alguns infants de Catalunya podrien patir deficiències alimentàries en finalitzar el curs escolar. Sense escola, els hàbits a taula s’han esvaït per algunes famílies molt tocades per la crisi. I ara el Síndic de Greuges ha recollit en un informe una situació que revela que “50.000 infants tenen privacions alimentàries i 750 estan diagnosticats per l’Institut Català de la Salut (ICS) el mes juny del 2013 amb codis diagnòstics relacionats amb la pobresa i la desnutrició infantils”. "No es poden permetre carn o peix almenys una vegada cada dos dies, és a dir, no mengen proteïnes de manera regular".

Les entitats socials indiquen que no s’està vivint una “situació estructural de desnutrició infantil aguda o crònica per causes socioeconòmiques”, però consideren que la creixent precarització provoca “situacions de subnutrició i d’alimentació no adequada”. Per aquest motiu Rafel Ribó, Síndic de Greuges, ha demanat a les institucions que actuïn per garantir el dret dels infants a una alimentació correcta. 

Ribó ha recomanat als ens de govern 33 mesures que podrien contribuir a pal·liar aquesta situació. Es tracta d’un conjunt de recomanacions per contrarestar dèficits de les administracions en relació a “la cobertura dels ajuts de menjador escolar, amb criteris restrictius en l’atorgament”, a “la planificació i impacte de la distribució solidària d’aliments entre les famílies en situació de pobresa” o en “la detecció dels infants amb problemes de malnutrició infantil”, entre d’altres aspectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada