dilluns, 19 d’agost del 2013

SONIA FINS AVIAT !


SOPAR PER LA SONIA QUE MARXA A VENEÇUELA



A LA LLUM DE LES ESPELMES




SONIA -" QUESILLO" VENEÇUELA

RECEPTA

"QUESILLO"


ingredients

- 4 Ous
- 1 Llauna de Llet Condensada
- 1 mesura de llet de vaca (mesura en la mateixa llauna de la llet condensada)
- 1 culleradeta de vainilla
- 1 rajolí de rom o whisky (OPCIONAL)
- 1 mesura sucre per acaramelar el motlle  (mesura en la mateixa llauna de la llet condensada)

Preparació

Fer servir un motlle de metall amb tapa, directament en aquest motlle preparar un caramel amb un grapat de sucre, quan agafi color daurat apartar del foc i moure el motlle perquè el caramel es distribueixi parell pels costats i el fons del mateix. A part a la batidora, batre els ous, després afegir les llets i les aromes. Abocar sobre el motlle caramel · litzat, tapar i portar a bany maria per 30 minuts comptats a partir que arrenqui el bull. Després portar a la nevera fins que refredi per complet. Desemmotlleu i servir.

Consells

El caramel ha de quedar color daurat, no deixar cremar, perquè en desemmotllar tingui una aparença brillant i no adquireixi sabor amarg. i ....

FET!






ROSA  - TARTA DE POMA

CLAUDIA - TARTA DE XOCOLATA I ANOUS




CHOUX DE FORMATGE

MARIA - CHOUX DE FORMATGE, PRESENTACIÓ A TAULA



RECEPTA


CHOUX DE FORMATGE  GRUYÈRE


ingredients

130 gr. de llet desnatada, 140 gr. de mantega, ½ culleradeta de sal, 140 gr. de farina de rebosteria, 5 ous, 130 gr. de formatge Gruyère o manxec suau, pebre al gust.


Estris

Thermomix

Elaboració

Posa el forn a escalfar a 200 ° C, sense aire, perquè adquireixi la temperatura necessària mentre prepares la massa. Ratlla el formatge grollerament i reserva'l.
Aboca la llet al got del Thermomix. Afegeix la mantega a trossos (no cal que estigui tova) i la sal. Programa 5 minuts a 90 ° C i velocitat 1.
Pesa la farina i afegeix de cop. A continuació, programa 20 segons a velocitat 4 per escaldar la farina i barrejar bé. Obre el got i deixa que es temperi la barreja 5 minuts.

Casca els ous i posa'ls tots en un bol. Posa la màquina en marxa a velocitat 4 i, amb el tap tret, s'ha de anar afegint els ous a poc a poc des del bol. Deixa que s'incorpori bé cada ou abans d'afegir el següent. tancar a la màquina quan estiguin tots ben incorporats.
Afegeix el formatge  i torna a connectar la velocitat 4, sense temps, fins que vegis que està tot ben barrejat. Trasllada la barreja a una màniga pastissera amb boqueta rodona o arrissada. Prepara una safata amb paper de forn i forma piles d'uns 4-5 cm de diàmetre, separats entre si.
Quan el forn estigui calent, col · locar a la safata, a la part baixa del forn, i enforna 20-25 minuts, fins que hagin pujat i estiguin daurats.  Fes tantes fornades com sigui necessari. I....

FET !



FOTO DE GRUPET MÉS L'IVYS


FOTO DE GRUPET MÉS LA CLAUDIA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada