dimarts, 3 de desembre de 2013

  CLASSE DE CUINA THERMOMIX, ESPECIAL NADAL

PETITES DELÍCIES,



RECEPTES GUIADES PER: DOLORS SANTAANA


CONTACTE  Dolors Santaana
 659 792 797




INGREDIENTS


BARRA DE PA D'ALL I JULIVERT

RECEPTA

INGREDIENTS

2 BARRES DE PA
3 ALLS
1 BON MANAT DE JULIVERT FRESC
20 G D'OLI D'OLIVA VERGE EXTRA

PREPARACIÓ

POSI ELS ALLS PELATS I EL JULIVERT I

 TRITUREU A VELOCITAT 5, 

FINS QUE DEIXI DE FER SOROLL,

APROXIMADAMENT 15 SEGONS

BAIXAR LES RESTES AMB LA ESPÀTULA I AFEGIR L'OLI I REPETEIXI L'OPERACIÓ

TALLAR LES BARRES DE PA AL LLARG PEL CENTRE I DESPRÉS EN RODANXES  Al AMPLE, SENSE ACABAR DE FER EL TALL

REPARTIR LA PICADA D'ALL I JULIVERT I INTRODUEIXI PER TOTS ELS TALLS DEL PA. EMBOLICAR AMB PAPER VEGETAL PRÈVIAMENT AMARAT EN AIGUA I ESCORREGUT
ENFORNAR BEN TANCAT AMB EL PAPER MULLAT 20 MINUTS A 180 º

EL PA QUEDARÀ CRUIXENT.

I...



FET !





OMPLINT MOTLLES DE "MINI QUICHE"
RECEPTA


INGREDIENTS
40 PORCIONS

130 G DE FORMATGE GRULLERE
400 G DE LLET SENCERA
100 G NATA PER MUNTAR
40 G DE FARINA DE REBOSTERIA
30 G DE MANTEGA
10 G D'OLI D'OLIVA VERGE
SAL I PEBRE 1/2 CULLERADETA
4 OUS GRANS
300 G DE SALMÓ FUMAT TROSSEJAT PETIT

ESTRIS

THERMOMOIX I MOTLLES DE SILICONA

ELABORACIÓ

RATLLEU EL FORMATGE

10 SEGONS VELOCITAT DEL 5 AL 10,

I RESERVI
INTRODUEIXI TOTS ELS INGREDIENTS MENYS ELS OUS I EL SALMÓ

PROGRAMAR 8 MINUTS 100 º VELOCITAT 4

POSI  ELS OUS, EL FORMATGE RATLLAT I EL SALMON I

BARREGI 10 SEGONS VELOCITAT 2

REPARTIR EN ELS MOTLLES DE SILICONA I ENFORNAR

DE 10 A 15 MINUTS A 180 º APROXIMADAMENT SENGONS FORN

OPCIONS

ES POT FER NEUTRE O SIGUI ÉS A DIR SENSE AFEGIR EL SALMON I HA DARRERA HORA DIVIDIR EN DIVERSOS BOLS  CANVIANT ELS SABORS EXEMPLE: SALMÓ O ANXOVES O BACON FREGIT


I ...



FET!

Es pot servir calent o fred







CHERRY AMB MANTEGA D'ANXOVES

RECEPTA


MANTEGA DE ANXOVES

INGREDIENTS

200 G DE MANTEGA O MARGARINA
2 LLAUNES DE ANXOVES ESCORREGUDES
TOMÀQUETS CHERRY

ELABORACIÓ

TALLAR ELS TOMÀQUETS PER LA MEITAT I BUIDAR AMB UNA CULLERETA
POSI AL GOT LES ANXOVES I

TROSSEJAR 10 SEGONS VELOCITAT 5

AFEGIR LA MARGARINA I

BARREJAR A VELOCITAT 4 

FINS INCORPORAR BÉ LES ANXOVES
POSI LA MANTEGA D'ANXOVES EN UNA MÀNIGA PASTTISSERA  AMB UN FILTRE ARRISSAT
DISTRIBUIR LA MANTEGA D'ANXOVES DINS DELS TOMÀQUETS CHERRY
DECORAR AMB UNA BRANQUETA DE CORIANDRE O CIBULET

I...

FET !





RECEPTA  


VOLOVANT DE GAMBES

INGREDIENTS

300 G DE GAMBES CRUES SENCERES
500 G DE LLET
25 G DE maicena
20 G D'OLI OLIVA VERGE EXTRA
250 G DE PALETS DE CRANCS
SAL I PEBRE
40 VOLOVANTS


ESTRIS

THERMOMIX


PREPARACIÓ

POSI ELS PALETS DE CRANC AL VAS I

TROSEGUI 10 SEGONS VELOCITAT 5

 i RESERVAR
PELAR LES GAMBES I POSAR LES  CLOSQUES  I ELS CAPS DINS DEL VAS. RESERVI LES GAMBES PELADES
AFEGIR LES CLOSQUES I   20 G DE OLI,

SOFREGEIXI 2 MINUTS VAROMA  VELOCITAT 1

AFEGIR LA LLET I

 COGUI 5 MINUTS 100 º VELOCITAT 1.

TROSSEGI 10 SEGONS VELOCITAT 4.

POSI ELS COSSOS DE LES GAMBES SOBRE LA TAPA PERQUÈ LA CALOR DEL VAS  LES COGUI A LA PAR.
POSI LA CISTELLA DINS D'UN VOL I ABOQUI LA LLET AMB SABOR A GAMBES
RENTAR EL  VAS I POSI LA LLET COLADA, LA MAIZENA, LA SAL I PEBRE I

PROGRAMAR 5 MINUTS 100 º VELOCITAT 4

AFEGIR ELS PALETS DE CRANC  TROSSEJATS  I

BAREGI 15 SEGONS VELOCITAT 3

DECORAR AMB UNA RODANXA  DE LES GAMBES CUITES

I...

FET !

CARPACCIO DE CARBASSONS


RECEPTA

SALSA CAPACCIO DE CARBASSONS

INGREDIENTES


3 TOMÀQUETS (PELATS) VERMELLS I DURS
OLI D'OLIVA VERGE
SUC D'UN LLIMONA
BRANQUETES D'ANET
SAL I PEBRE
30 G DE PARMESÀ

ESTRIS

THERMOMIX


ELABORACIO

POSI TOTS ELS INGREDIENTS MENYS EL FORMATGE PARMESÀ A VAS DE THERMOMIX I

BARREJAR A VELOCITAT 4

ES RECULL AMB UN PINXO LLARG I ES POSA LA SALSA PER SOBRE, DECORAR AMB PARMESÀ

COCCIÓ CARBASSONS


COL · LOCAR ELS CARBASSONS AL RECIPIENT VAROMA
OMPLIR AMB 1/2 D'AIGUA
SAN
UNS 28 MINUTS



POLLASTRE FARÇIT DE ROQUEFORT Y SALSA DE CODONYAT



RECEPTA

INGREDIENTS

1 SAFATA DE PITS DE POLLASTRE FILETEJADES
150 G DE FORMATGE ROQUEFORT

ESTRIS 

THERMOMIX


ELABORACIÓ

SALPEBRAR ELS PITS DE POLLASTRE, LES AIXAFEM I OMPLIM  AMB EL FORMATGE ROQUEFORT I LES ENROTLLEM EN PAPER FILM FORÇA PREMSAT  PERQUÈ ENS QUEDIN CUITES AMB LA FORMA D'UN RULO (COM SI ENROLLASEIS UN CARAMEL) INTRODUÏM AL CISTELL  TOTES LES PECHUGUES  VERTICALMENT.

POSEM 1/2 LITRE D'AIGUA AL GOT, INTRODUÏM ELCISTELL I

PROGRAMAR 30 MINUTS TEMPERATURA VAROMA VELOCITAT 1

UN COP FINALITZATS ELS 30 MINUTS. BUIDAR L'AIGUA DEL VAS THERMOMIX
ES TALLARAN EN FRED A RODANXES DE LES PECHUGUES
I REGAR AMB LA SALSA DE CODONYAT




SALSA DE CODONYAT

INGREDIENTS

 350 CEBES
50 G DE MANTEGA
50 G OLI
200 G NATA PER MUNTAR
200 G DE CODONYAT "SANTA TERESA"
150 G DE XAMPINYONS

ESTRIS

THERMOMIX


ELABORACIÓ

RENTEU BÉ ELS XAMPINYONS, POSAR SUC DE LLIMONA PERQUÈ NO S'ENFOSQUEIXIN I RESERVAR
POSI AL GOT THERMOMIX LA CEBA LA MANTEGA I EL OLI

I PROGRAMAR 6 SEGONS VELOCITAT 3 1/2.

A CONTINUACIÓ

PROGRAMAR 15 MINUTOS, TEMPERATURA VAROMA Y VELOCITAT 1

POSI  LA NATA I EL CODONY

 I TRITUREU A VELOCITAT MÀXIMA 25 SEGONS

FINALMENT INCORPORI ELS XAMPINYONS, SALPEBRAR

PROGRAMAR 10 MINUTS 100 º VELOCITAT 1

I....


FET

COCTEL DE CAFÉ I POMA


INGREDIENTS


500 G SUC DE POMA
1 POMA
500 G DE LICOR DE CAFÈ
50 G CARAMEL LÍQUID
200 G DE GLAÇONS DE GEL

ESTRIS

THERMOMIX

ELABORACIÓ

POSI TOTS ELS INGREDIENTS DINS DEL VAS

I TRITUREU 30 SEGONS VELOCITAT DE 5 A 7

DECORAR UNA COPA DE MARTINI AMB SEMICERCLES DE CARAMEL LÍQUID I UNA RODANXA DE POMA VERMELLA




CREMA FRIA AL PESTO



INGREDIENTS
6 PERSONES

50 G DE FORMATGE PARMESÀ RATLLAT
1 ALL
30 G DE PINYONS PER A LA DECORACIÓ FINAL
40 G DE FULLES D' ALFÀBREGA, RESERVAR  6 PER A LA DECORACIÓ FINAL
1 POT DE LLET CONDENSADA IDEAL DE NESTLÉ DE 410 G
50 G D'OLI D'OLIVA VERGE EXTRA
SAL AMB MODERACIÓ
1 L D'AIGUA APROXIMADAMENT


ESTRIS

THERMOMIX


ELABORACIÓ

RATLLEU EL FORMATGE PREMENT EL BOTÓ TURBO 5 VEGADES I DESPRÉS

PROGRAMAR VELOCITAT 10, 

FINS QUE QUEDAR  PERFECTAMENT RATLLAT.
POSSAR  L' ALL, ELS PINYONS I L'ALFÀBREGA I TORNEU A REPETIR L'OPERACION.
INCORPORAR LA LLET IDEAL

I TRITUREU DURANT 1 MINUT A VELOCITAT 10,

COL · LOQUI LA RESTA D'INGREDIENTS

I PROGRAMAR 1 MINUT VELOCITAT 10

COL · LOCAR LA CREMA A LA NEVERA FINS QUE ESTIGUI  FREDA.
 DECORAR AMB UN FULL DE ALFÀBREGA I PINYONS

I...

FET !




DOLORS SANTAANA

DEGUSTACIÓ

DEGUSTACIÓ

DEGUSTACIÓ 
PASTÍS DE FORMATGE AMB PERNIL DOLÇ DESEMMOTLLAT  
DECORANT PASTÍS DE FORMATGE I PERNIL DOLÇ "CONTESSA"

EMPLATAT

COL · LABORADORES DE LA DOLORS, PREPARANT LA DEGUSTACIÓ
UVA ARREBOSSASADA DE GALETA

LA DOLORS SANTAANA I JO




  Dolors Santaana
    659 792 797


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada