divendres, 27 de desembre del 2013

SANT ESTEVE A CASA





SANT ESTEVE, 2013
AMB LA FAMILIA



MENÚ SANT ESTEVE
DINAR I SOPAR



ENTRANS VARIATS




TERRINA AL ARMAGNAC
RECEPTA

INGREDIENTS

2 FILETS D'ÀNEC FILETEJATS (4 FILETS)
2 CUIXES D'ÀNEC
1 BOTIFARRA CRUA
3 OUS
1 GOT DE NATA LÍQUIDA
1/2 GOTET D' ARMAGNAC
SAL
PEBRE

ELABORACIÓ

PREESCALFAR  FORN 160º
TRITURAR LES CUIXES D'ÀNEC I LA CARN DE LA BOTIFARRA,
AFEGIR ELS OUS, SALPEBRAR I AFEGIR EL LICOR, I LA NATA, BARREJAR TOT.
EN UN MOTLLE DE TERRINA, COL · LOCAR UNA CAPA  DE FARCIT DE LA BUTIFARRA I LES CUIXES D'ÀNEC A CONTINUACIÓ 2 PECES DE PIT D'ÀNEC FILETEJADA.
REPETIR L'OPERACION I ACABAR AMB LA BARREJA DE FARCIT .
PRESIONAR BÉ I COURE AL BANY MARIA AL FORN 2 HORES
 REFREDAR EM LA NEVERA 10 HORES.

 SALSA DE GARNATXA

AMB UN CASSÓ AMB OLI SOFREGIR LA CEBA PICOLADA QUAN ESTIGUI ROSA, TIREU ELS XAMPINYONS, DONAR UNES VOLTETES I AFEGIR 1 CULLERETA DE MAICENA, TOT SEGUIT TIREU
UN RAJOLÍ DE GARNATXA
COURE 2 O 3 MINUTS PERQUÈ L'ALCOHOL S'EVAPORI I COL-LOCAR  SOBRE LA TERRINA.

CONSELL 
MILLOR TALLAR EN FRED, ES SERVEIX FRED O CALENT

I. ..

FET !




ENCENALLS DE PERNIL IBÈRIC I PARMESÀ


MICUIT DE FOIE D'ÀNEC











A TAULA

FOIE GRAS D'ÀNEC , PAIS BASC


RECEPTA

INGREDIENTS 

FOIE GRAS CRU I SENSE VENES
AIGUA
SAL

PER A LA VINAGRETA

OLI OLIVA VERGE
VINAGRE DE JEREZ
FARIGOLA
LLORER
PEBRE EN GRA

ELABORACIÓ


POSAR UNA OLLA AL FOC AMB ABUNDANT AIGUA I SAL.
QUAN BULLI AFEGIR EL FETGE I BULLIR 20 MINUTS.
FINALITZAT EL TEMPS, COLAR EL FOIE I DEIXAR REFREDAR EL JUST PER MANIPULAR.
COL · LOCAR PAPER FILM SOBRE EL TAULELL I COL · LOCAR LA MEITAT DEL FOIE QUE S'HA TALLAT AL LLARG, ENROTLLAR AMB EL FILM I DONEU-LI VOLTES ALS EXTREMS DEL  FILM, COM SI EMBULIQUÉS UN CARAMEL, EL RESULTAT:  UN CILINDRE, COL · LOCAR A LA  NEVERA FINS UNS 15 MINUTS
ABANS DE EMPLATAR PER SERVIR.
EN UN CASSÓ, COL · LOCAR EL OLI, EL VINAGRE I LES HERVES, DEXEU-HO INFUSIONAR AL FOC UNS MINUTS, RESERVAR.
PER EMPLATAR  TALLAR A RODANXES EL FOIE, DECORAR AMB LES HERVES I RUIXAR AMB LA VINAGRETA SOBRE EL FOIE,
 ES SERVEIX AMB TORRADETES  DE PA FETES A CASA.

I...

FET !




MINI QUICHE AMB XAMPINYONS

LA RECEPTA LA TROBAREU A L'ENTRADA DE: RECOMANATS "PETITES DELICIES"
VARIANT, EN LLOC DE SALMÓ ELS HI FET AMB XAMPINYONS 


VOL-AU-VENT DE GAMBETES I CRANC

LA RECEPTA LA TROBAREU A L'ENTRADA DE: RECOMANATS "PETITES DELICIES"


OUS FACITS AMB PERNIL IBÈRIC
FETS PER LA "TIETA TERESA"

PRIMER

CANALONS DE "LA TIETA TERESA"


EMPLATAT 




SEGON

ÀNEC AMB MOIXERNONS I REGAT AMB VI RANCI

"JO"

CUIXA D'ÀNEC

RECEPTA


INGREDIENTS

ÀNEC
OLI
LLARD
TOMÀQUETS MADURS DE MENJAR
2 ALLS
CANSALADA VIADA
VI RANCI 1 GOTET
BROU
1 GRAPAT DE FARINA
MOIXERNONS SECS

PICADA
ALLS
AMETLLES
AVELLANES
PA TORRAT
VI RANCI


ELABORACIÓ

POSEU UNA CASSOLA AL FOC AMB MEITAT D'OLI I MEITAD DE LLARD
SOFREGIU-HI ELLS TALLS D'ÀNEC.
QUAN ESTIGUIN ROSSOS TRAIEU-LOS DEL FOC
SI HI HA MASSA GREIX, EN TREIEU.
A CONTINUACIÓ HI POSEU ELS BOCINS DE CANSALADA VIADA I LA CEBA PICOLADA
AL CAP D'UN MOMENT HI POSEU 2 GRANS D'ALLS TRINXATS,
FONEU-HI UNS QUANS TOMBS,
I QUAN LA CEBA SIGUI ROSSA, AFEGIU-HI EL TOMÀQUET, PELAT I RATLLAT.
HA CONTINUACIÓ HI TIREU ELS MOIXERNONS, QUE HAUREU TINGUT EN REMULL.
DESPRÉS D'UNS MINUTS HI AFEGIU L'ÀNEC.
TIREU-HI 1/2 GOTET DE VI  RANCI I DEIXEU REDUIR,
TOT SEGUIT HI FEU ROSSEJAR UNA MICA DE FARINA I HO MULLEU AMB BROU O AIGUA.
POSEU-HI LA SAL I DEIXEU-HO COURE FINS QUE ESTIGUI TENDRE
TENIN CURA D'ANAR ESCUMANT LA SALSA I TRAIENT-NE EL GREIX DEL DAMUNT.
FEU LA PICADA AMB ALL, AMETLLES, AVELLANES, PA TORRAT, DEIXATEU-LA AMB EL VI RESTANT.
TIREU-LA A LA CASSOLA, PROVEU SI ESTÀ BÉ DE SAL.

I...

FET !

POSTRES




TORRONS, NEULES ....
DE LA PANERA



PARAR TAULA 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada