divendres, 13 de desembre de 2013

CARXOFES PRIMERENQUES




CARXOFES, ACABADES DE AGAFAR PEL PAGES.



MANDONGUILLES AMB PÈSOLS, CARXOFES i PATATES

RECEPTA

INGREDIENTS
4 RACIONS

2 BOTIFARRES DE PORC DE CAL TRUCH
MIG GOTET DE VERMUT
1 OU
PA RALLADO DE CASA
FARINA
3 PATATES TALLADES AL LLARG
UN GRAPAT DE PÈSOLS
8 CARXOFES
2 TOMÀQUETS DE PENJAR TALLATS PER LA MEITAT
1 PEBROT VERD
1 CEBA TENDRA
2 ALLS

PICADA

AMETLLES TORRADES, PINYONS, ALL I JULIVERT

ELABORACIÓ

LA CARN DE LES BOTIFARRES BARREJAR-LA AMB   L'OU I EL PA RATLLAT.
FER BOLETES I ARREBOSSAR AMB  FARINA.
POSAR OLI EN UNA PAELLA I FREGIR LES MANDONGUILLES FINS QUE ESTIGUIN  DAURADES.
RETIRAR I REPOSAR UNS SEGONS SOBRE PAPER DE CELULOSA I RESERVAR
AL OLI D'FREGIR LES MANDONGUILLES, POSAR EL PEBROT PICADET, LA CEBA TALLADA FINA,  ELS ALLS SENCERS AMB UN TALL A LA MEITAT I ELS TOMÀQUETS
SOFREGIR TOT  I AFEGIR EL VERMUT.
COURE FINS EVAPORAR L'ALCOHOL
AFEGIR LES MANDONGUILLES I AFEGIR AIGUA FINS A COBRIR
COURE A FOC SUAU FINS QUE ESTIGUEN TENDRES

UNOS MINUTS ABANS DE SERVIR, AFEGIR LA PICADA REMENAR I COURE UNS MINUTS. 


CONSELL

QUEDEN MOLT TENDRES SI ÉS CUINAN 15 MINUTS A L'OLLA RAPIDA.

SI EL SUQUET ES  MOLT LIQUID TORRAR UNA MICA DE FARINA I S'ESPESSARÀ I LI DARA UN TO DAURADET 



EMPLATAT

CARXOFES, ACABADES DE COLLIR  PEL PAGES.


TEMPORADA DE CARXOFES

EL SR. FLORIACH DE CAN POTELL JA TE CARXOFES MONT TENDRES I MOLT BONES!





1 comentari: