dilluns, 26 d’agost del 2013

PAGESOS DE MATARO


EL MARESME
KM 0
PAGESOS DE MATARO




PALEKUA






OKRA







KUCHA






ALBERGINIA DE PAKISTAN

SÍNDRIA JAPONESA

CURIÓS, LA SÍNDRIA ÉS DE COLOR GROC



















EL MARESME
KM 0
PAGESOS DE MATARO



Camí de les Cinc Sènies, 41
Mataró 08304 Mataró


RECOMANO



OBERTA LA BOTIGA PRUNAFRESC


botiga al carrer Sant Pere de Mataró.

 Concretament al número 15,
prop de la cantonada amb el carrer Hospital i el Camí Ral.

www.prunafresc.com



lliurament a domicili


661 576 123
MARC

dimarts, 20 d’agost del 2013

ORIOL BALAGUER



"LA COCINA DE LOS POSTRES"
ORIOL BALAGUER




 Vaig visitar la pastisseria i vaig adquirir les trufes gelades que  les vaig poder gaudir en un dinar familiar i són espectaculars.



LLIBRE


TÍTOL

LA COCINA DE LOS POSTRES


 Oriol Balaguer s' explica  amb una gran disciplina i dedicació i  es nota que  sent passió a l'obrador.



RECOMANO

dilluns, 19 d’agost del 2013

SONIA FINS AVIAT !


SOPAR PER LA SONIA QUE MARXA A VENEÇUELA



A LA LLUM DE LES ESPELMES




SONIA -" QUESILLO" VENEÇUELA

RECEPTA

"QUESILLO"


ingredients

- 4 Ous
- 1 Llauna de Llet Condensada
- 1 mesura de llet de vaca (mesura en la mateixa llauna de la llet condensada)
- 1 culleradeta de vainilla
- 1 rajolí de rom o whisky (OPCIONAL)
- 1 mesura sucre per acaramelar el motlle  (mesura en la mateixa llauna de la llet condensada)

Preparació

Fer servir un motlle de metall amb tapa, directament en aquest motlle preparar un caramel amb un grapat de sucre, quan agafi color daurat apartar del foc i moure el motlle perquè el caramel es distribueixi parell pels costats i el fons del mateix. A part a la batidora, batre els ous, després afegir les llets i les aromes. Abocar sobre el motlle caramel · litzat, tapar i portar a bany maria per 30 minuts comptats a partir que arrenqui el bull. Després portar a la nevera fins que refredi per complet. Desemmotlleu i servir.

Consells

El caramel ha de quedar color daurat, no deixar cremar, perquè en desemmotllar tingui una aparença brillant i no adquireixi sabor amarg. i ....

FET!






ROSA  - TARTA DE POMA

CLAUDIA - TARTA DE XOCOLATA I ANOUS




CHOUX DE FORMATGE

MARIA - CHOUX DE FORMATGE, PRESENTACIÓ A TAULA



RECEPTA


CHOUX DE FORMATGE  GRUYÈRE


ingredients

130 gr. de llet desnatada, 140 gr. de mantega, ½ culleradeta de sal, 140 gr. de farina de rebosteria, 5 ous, 130 gr. de formatge Gruyère o manxec suau, pebre al gust.


Estris

Thermomix

Elaboració

Posa el forn a escalfar a 200 ° C, sense aire, perquè adquireixi la temperatura necessària mentre prepares la massa. Ratlla el formatge grollerament i reserva'l.
Aboca la llet al got del Thermomix. Afegeix la mantega a trossos (no cal que estigui tova) i la sal. Programa 5 minuts a 90 ° C i velocitat 1.
Pesa la farina i afegeix de cop. A continuació, programa 20 segons a velocitat 4 per escaldar la farina i barrejar bé. Obre el got i deixa que es temperi la barreja 5 minuts.

Casca els ous i posa'ls tots en un bol. Posa la màquina en marxa a velocitat 4 i, amb el tap tret, s'ha de anar afegint els ous a poc a poc des del bol. Deixa que s'incorpori bé cada ou abans d'afegir el següent. tancar a la màquina quan estiguin tots ben incorporats.
Afegeix el formatge  i torna a connectar la velocitat 4, sense temps, fins que vegis que està tot ben barrejat. Trasllada la barreja a una màniga pastissera amb boqueta rodona o arrissada. Prepara una safata amb paper de forn i forma piles d'uns 4-5 cm de diàmetre, separats entre si.
Quan el forn estigui calent, col · locar a la safata, a la part baixa del forn, i enforna 20-25 minuts, fins que hagin pujat i estiguin daurats.  Fes tantes fornades com sigui necessari. I....

FET !



FOTO DE GRUPET MÉS L'IVYS


FOTO DE GRUPET MÉS LA CLAUDIA


diumenge, 18 d’agost del 2013

SA, RÀPID I BO

RECEPTA


XIPIRONS SALTEJATS

INGREDIENTS

250 G DE XIPIRONS FRESCOS
100 G D'ARRÒS BULLIT
ALL
SAL I PEBRE
OLI D'OLIVA 04 º

ELABORACIÓ

SALTEJAR ELS XIPIRONS AMB UNA CULLERADA D'OLI, FINS QUE DEIXI ANAR  L'AIGUA I ES COLA.
ESCALFAR EN UNA PAELLA UNA MICA D'OLI I TIRAR ELS XIPIRONS ESCORREGUTS  AMB UNES LÀMINES D'ALL I L'ARRÒS BULLIT, SALPEBRAR I. .....

FET!


---------------------------------------


RECEPTA


AMANIDA DE BACALLÀ A LA MEVA MANERA




EMPLATAT


INGREDIENTS

250 G. BACALLÀ SALAT
PEBROT A DAUS PETITS
CEBA A LA JULIANA
2 PATATAS TALLADES A QUADRADETS BULLIDES
SAL
PEBRE
OLI D'OLIVA
GOTES DE VINAGRE
4 TOMÀQUETS GRANS RATLLATS
OLIVES D'ARAGÓ NEGRES
OU BULLIT, (NOMÉS LA CLARA)

ELABORACIÓ

TENIR EL BACALLÀ PRÈVIAMENT DESSALAT I TALLAR  A TROSSOS.
COL · LOCAR EN UN VOL AMB ELS PEBROTS, LA CEBA, LES PATATES BULLIDES, ELS TOMÀQUETS RATLLATS I LES OLIVES D'ARAGÓ.
AFEGIR LA SAL, PEBRE, l'OLI D'OLIVA, LES GOTES DE VINAGRE, LA CLARA D'OU BULLIDA I LES OLIVES D'ARAGÓ.
BARREJAR SUAUMENT I. ...

FET!



AMANIDA DE BACALLÀ A LA MEVA MANERA

dijous, 15 d’agost del 2013

LLANÇÀ, 2013

LLANÇÀ m'ha robat el cor


El mural marítim fusiona l'art amb la infraestructura portuària suavitzant així l'impacte visual del dic. L'artista ha utilitzat els colors blanc i negre per dibuixar peixos de totes les formes i mides per defensar així el món i el sector pesquer. "Aquesta peça és el treball culminant de la meva exposició, 'L'art de la teranyina', que he anat exposant durant vuit anys a onze museus de diversos països", ha ressaltat Bros.


"ONADA DEL LLEVANT"



TEMPORAL DE LLEVANT



BANC DE PEIX



OBRA PICTÒRICA MÉS GRAN DEL MÓN AL MIG DEL MAR
www.carlesbros.com

El dic exterior del port de Llançà es va construir l'any 2011 amb un cost de 4 milions d'euros (MEUR) a càrrec de Ports de la Generalitat. Aquest mur, evita que l'onatge depassi les instal·lacions portuàries i permet que els temporals no afectin a les activitats pesqueres i nàutiques del municipi. La infraestructura està formada per quatre calaixos de formigó que tenen una longitud de 116 metres i de 3.168 metres quadrats. Tota una superfície que ara s'ha convertit en un petit banc de peixos.


BOTIGA, CARLES BROS
BOTIGA CARLES BROS
CARLES BROS











LLANÇÀ M'HA ROBAT EL COR









ART, CARLES BROS


A LA VISITA A LLANÇÀ S'HA FET UNA BONA BARREJA, ARRÒS A LA CASSOLA AMB RAP DE "CAN NARRA",  GAUDIR DEL PAISATGE QUE ÉS UNA MERAVELLA I VEURE SOBRE EL MAR L'OBRA ESPECTACULAR DE CARLES BROS.  TOT AIXÒ AMANIT AMB TOCS DE COMPARTIR EN FAMÍLIA !

 GRÀCIES A TOTS!



diumenge, 11 d’agost del 2013

RECOMANO RECEPTARI

El gastrònom ALFONSO DIAZ
 el seu llibre de receptes "Els sabors blaus de les Ries".

Millor llibre de receptes de peix castellà gallec, 2012






ARRÒS
POP AMB NÈCORES, ESCOPINYES I GAMBES