RECEPTA: CREMA CATALANA PER A INTOLERANTS A LA LACTOSA
Ingredients
per a 4 persones:
500 ml de llet de civada
1 canonet de canyella
la pela d’1 llimona (només la part groguenca)
4 rovells d’ou
100 g de sucre
20 g de midó de blat de moro
Preparació:
Poseu a bullir la llet amb el canonet de canyella i la pela
de llimona. Quan arrenqui el bull, pareu el foc i deixeu-ho infusionar uns
minuts perquè els sabors de la canyella i la pela de llimona es barregin.
Mentrestant, barregeu en un bol els rovells, el sucre i el
midó fins que quedi una pasta ben fina, sense grumolls.
Torneu a arrencar el bull a la llet i, quan bulli, afegiu-la
a poc a poc a la barreja de rovells, sucre i midó, abaixant el foc al mínim i
sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta.
Quan s’hagi espesseït, passeu-ho per un colador per evitar
que hi quedi algun grumoll i també per treure el canonet de canyella i la
pela de llimona.
Poseu la crema en cassoletes de terrissa i deixeu-la
refredar. A l'hora de servir-la, poseu-hi un grapat de sucre al damunt i
cremeu-lo amb una pala de cremar.
|
quina bona pinta!
ResponElimina