divendres, 21 de febrer del 2014

RECEPTES DE "FOCACCIA"

RECEPTA DE FOCACCIA AMB CEBES TENDRES

DETALL

DETALL


INGREDIENTS: 

Per a la massa 

• 100 g. de llet 

• 100 g. d'aigua 

• 50 g. d'oli 

• 1 culleradeta de sal 

• 30 g. de llevat premsat 

• 400 g. de farina integral 

farciment 

• 100 g. d'oli 

• 200 g. de cebes tendres

• 50 g. d'aigua 

• 1 culleradeta de sal gruixuda 


ESTRIS

THERMOMIX 


 

PREPARACIÓ: 

Aboqui els líquids i la sal al vas i 

programem 1 minut, 40 º, velocitat 2.

 Afegiu el llevat i la farina, 

barregi uns segons a velocitat 6 

i programi 1 minut a velocitat espiga. 

Deixeu reposar la massa en una bossa de plàstic fins que creixi una mica.

 A continuació posi  en una safata de forn ben greixada amb oli. Reservi. 

Preescalfeu el forn.

 Poseu en el got tots els ingredients del farcit i 

trossegi 3 segons en velocitat 4.

 Aboqui el preparat sobre la massa i premeu amb el rovell dels dits per tota la superfície. Empolvoreu amb pebre acabat de moldre i deixeu que dobli el seu volum. posar al forn  a 220 º durant 25 o 30 minuts.


I...

FET ! 


- - - - - - - - -


RECETA DE FOCACCIA

A LA MEDITERRÀNIA


DETALL AMPLIAT

DETALL

DETALL

Ingredients 

400 g farina 

260 g aigua 

25 g llevat fresc 

100 g oli d'oliva verge extra 

10 g de sal marina 

10 g Sal maldon 

1 carbassó 


1 ceba 


200 g tomàquets cherry 


10 olivas negres sense os 


farigola




Estris

thermomix


Preparació 

260 g. d'aigua al vas i 50 g. d'oli
 programi 1 min./37 º / vel 3. 
Introduïu el llevat i 
barreja 20 seg./vel6 sense temperatura. 
Incorpori la farina i la sal 
barregi 30 seg/vel6. 
Pastar 1min  espiga 
deixi reposar 10mim. al vas tancat i torni a
 pastar 1 min espiga 
 a la vegada afegeixi pel bocal l'oli a poc a poc. La massa ha de quedar tova. 
estiri  la massa sobre la safata del forn untada o molt enfarinada  . 
  Deixeu reposar 30 min.
 perquè agafi cos. Mentrestant, 
Preescalfeu el forn a 180 º, 
abans de posar-la al forn poseu la ceba, el carbassó, els tomàquets cherry, les olives negres (tot en làmines fines) el romaní i la sal maldon. 
coure de 30 a 40 min. (depèn del forn). La focaccia ha de quedar toveta.


I...

FET !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada