dissabte, 8 de març de 2014

CARPACCIO I PASTA, BONA COMBINACIÓ




CARPACCIO DE CARBASSÓ AMB FLORS DE CARXOFES,
 RODANXES DE CEBA TENDRA 
I ESCATAS DE PARMESÀ I CORIANDE.



RECEPTA

INGREDIENTS
1 RACIÓ

1 CARBASSÓ
2 CARXOFES PETITES ,
1 CEBA TENDRA
CORIANDRE

VINAGRETA

OLI D'OLIVA
SAL
PEBRE
SUC DE 1/2 LLIMONA
VINAGRE DE MODENA

ELABORACIÓ

ES PELA EL CARBASSÓ AMB UN PELADOR
TENINT CURA QUE QUEDI UNA MICA DE PELL AL CARBASSÓ , TINDRÀ DOS TONS DE VERD .
AMB EL MATEIX PELADOR ANAR FENT TIRES FINES , SENSE ARRIBAR AL CENTRE .
ES TALLA A RODANXES MOLT FINES LA CEBA TENDRA 
I ES MACERA EN VINAGRE BLANC I UNA MICA D'AIGUA .
ES DISPOSA EN EL FONS DEL PLAT LES TIRES DE CARBASSÓ,
 COL-LOCAR  FENT VOLUM . (SEGONS FOTO)
ES NETEGEN LES CARXOFES DE TOTES LES FULLES  , QUAN COMENCIN A  SORTIR VERD CLAR , BULLIR UNS MINUTS EN AIGUA AMB SAL I UNES GOTES DE LLIMONA , HAN DE QUEDAR AL DENTE .
ESCATAR PARMESÀ .
LES RODANXES DE CEBA TENDRA QUE HAN ESTAT MACERANT, S'ESCORREN  EN 
I SE'LS PASSA UNA MICA D'AIGUA FREDA PER SUAVITZAR EL VINAGRE ,
 ESCÓRRER I RESERVAR .

EN UN POT DE VIDRE AMB TAPA HERMÈTICA SE LI POSA L'OLI , EL SUC , EL VINAGRE DE MÒDENA , LA SAL I PEBRE .
ES  REMENA  ENÈRGICAMENT I RESERVAR

EMPLATAT

SOBRE EL FONS DE CARBASSÓ DISTRIBUIR LES CARXOFES I OBRIR DELICADAMENT EN FORMA DE FLOR .
ES REGA TOT AMB LA VINAGRETA, 
AFEGIR LES RODANXES DE CEBES I EL PARMESÀ .
UN RAIG D'OLI
I UNS FULLS DE CORIANDRE
A L'HORA DE CONSUMIR  REGAR AMB UN RAIG D'OLI


CONSELL 

S'HA DE FER 30 MINUTS ABANS DE SER CONSUMIDA ,
AIXÍ LA VINAGRETA ES BARREJA AMB LES VERDURES.

I. ..

FET

EMPLATAT

DETALL PARMESÀ

DETALL
 FLOR DE CARXOFA

DETALL

TALLARINES AMB "MIGAS" I TOMÀQUETS DE PENJAR DESHIDRATATS

EMPLATAT PASTA
RECEPTA  A PRIMERS PLATS




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada