diumenge, 9 de març de 2014

INICI DE LA QUARESMA, BUNYOLS DE VENT I FARCITS DE CREMA

DETALL


INGREDIENTS

crema pastissera
170 g farina de rebosteria
0,5 culleradeta llevat químic
250 g aigua
50 g mantega
50 g mantega de porc
1 pessic sal
1 culleradeta sucre
4 ous , , grans
oli d'oliva verge extra , ( per fregir )
sucre glas

ESTRIS
THERMOMIX



ELABORACIÓ


Amb el got net posi l'aigua, la mantega , el llard , la sal i el sucre . 

PROGRAMAR 4 MINUTS, 100ª VELOCITAT 2 

Afegiu la farina amb el llevat de cop i

PROGRAMAR 15 SEGONS, VELOCITAT 4

 Deixeu refredar lleugerament , baixant el got de la màquina i llevant-li la tapa .
Col loqueu de nou el got a la màquina . Casque els ous en un bol i batre lleugerament .

PROGRAMAR VELOCITAT 4  

 i vagi afegint poc a poc pel bocal . Deixeu reposar la massa durant 10 minuts .
En una paella amb abundant oli ( no gaire calenta ) i , amb l'ajuda de dues culleretes , vagi tirant porcions de massa de la mida d'una cirera .
 Mantingueu uns minuts amb la paella apartada del foc perquè s'inflin i després torni a posar la paella a foc mitjà fins que estiguin daurats .
Traieu a una font sobre paper absorbent i deixeu refredar . 
Repetiu l'operació fins a acabar amb tota la massa .
Ompli els bunyols injectant crema pastissera , nata muntada o una altra crema al seu gust .
 Empolvoreu amb sucre glas .

I...


FET!


FARCITS DE CREMA

DETALL







CREMA PASTELERA








INGREDIENTS

100 g sucre
500 g llet sencera
50 g maizena
3 ous
1 culleradeta sucre sabor vainilla,

ESTRIS



ELABORACIÓ


 Poseu tots els ingredients al vas i 

PROGRAMAR 7 MINUTS, TEMPERATURA 90ª, VELOCITAT 4 

Traieu a un recipient i cobreixi amb film transparent enganxat a la crema o aboqui en una màniga pastissera (perquè no es faci crosta a la superfície). Deixeu refredar i reservi a la nevera durant 1 hora com a mínim abans d'utilitzar.

I...

FET!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada