FOCACCIA ESPONJOSA
AMB OLIVES NEGRES I CEBA TENDRA
AMB FARCIT I SENSE |
RECEPTA
500 g de farina
400 g d'aigua
25 g de llevat fresc
Olives negres sense pinyol
1 ceba tendre
1 llauna de ventresca de tonyina en oli d'oliva
4 piparras en conserva
1 Tomàquet madur
1 bola de mozzarella fresca
1 cullerada de sal
Oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ
En primer lloc, en un bol , barregem la farina amb una culleradeta de sal , l'aigua i el llevat . Remenem bé fins aconseguir una massa homogènia .
Afegim la ceba picada en juliana i les olives trossejades . Deixem reposar fins que dobli el seu volum .
Llavors , bolquem la massa sobre una safata de forn untada amb oli . Deixem reposar mitja hora més .
Preescalfem el forn a una temperatura de 270oC .
Quan la massa hagi reposat de nou, la posem al forn a 270oC durant 5-10 minuts . Passat el temps , baixem la temperatura a 200oC i tornem a enfornar , aquest cop durant 15 minuts .
Un cop llesta la focaccia , la obrim per la meitat i L'omplim amb la ventresca , trossos de tomàquet ,
un pebrot picant adobat amb vinagre i mozzarella fresca .
EMPLATAT |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada