dijous, 16 de gener de 2014

PLATS DE CULLERA, LLENTIES AMB COUS COUS





PLAT DE CULLERA

LLENTIES AMB CUSCÚS DE VERDURETES SALTEJADES

Ingredients
(4 persones )

600 gr . de llenties bullides
100 gr . de cuscús
120 gr d'aigua (cuscús)
1 all
1 carbassó gran
1/4 pebrot vermel
1 pebrot vert
3 pastanagues
1 ceba tendra
2 tomaques de penjar ratllats
3 talls de pernil.
1 rajolí vermut
aigua llenties
oli d'oliva verge extra
sal



Elaboració

Ratllar l'all , tallar a quadradets  la ceba tendra , les pastanagues el pebrot vermell , el pebrot verd i el carbassó . 
 col · locar oli en un cassó gran, afegir el pernil Ibèric la meitat de l'all i de totes les verduretes i el tomàquet , excepte el carbassó que  reservarà.
tirar un rajolí de vermut
remenar
 sofregir tot .
  afegir l'aigua amb les llenties , coure uns minuts i reservar .

En una paella , salteu l'altra meitat de les verdures i afegir també el carbassó .
 saltar tot , 
mentre col · locar en un vol el cuscús i l'aigua bullint ,
aboca sobre el cuscús .
 Tapeu-lo amb film de cuina i espera que el cuscús absorbeixi l'aigua . en uns minuts el cuscús estará a punt,
 barrejar amb cura el cuscús i les verduretes saltejades .

I....

FET!


Per emplatat

Serveix les llenties i acompanya-ho amb el cuscús amb verduretes .
Consell :
Perquè no li surti crosta al cuscús , el millor és mantenir tapat amb el film de cuina fins al moment d'utilitzar
Informació nutricional de la recepta : Cuscús , font d'energia saludable...


EMPLATAT

DECORAR EL PLAT AMB PEBRE ACABAT DE MOLDRE 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada