diumenge, 19 de gener de 2014

VA DE CARXOFES


CARXOFES FARCIDES A LA NAVARRA
EMPLATAT PER 1 RACIÓ



Ingredients 
3 racions 

8 carxofes petitones 
100 g pernil ibèric tallat a trossets 
2 alls 
1/2 gotet de vi blanc 
aigua de bullir les carxofes
1 cullerada de farina 
oli 
julivert 
sal 


Elaboració 


El primer que fem és netejar molt bé les carxofes 
i posar-les en remull amb aigua i julivert (perque no es posin negres). 
Els traiem les tiges perquè puguem recolzar-les, però les reservem. 
 posem a coure les carxofes amb aigua i sal, fins que estiguin al dente. 
Saltegem les tiges picadetes  i un all laminat en una paella amb oli, 
  afegim la farina i fem coure uns minuts la farina amb les tiges 
   mullem amb el vi blanc i una mica del brou de cocció de les carxofes. Deixem reduir uns 4 o 5 minuts. 
  Salpebrem i reservem. 

En una altra paella fem un saltat amb 1 all ratllat i el pernil ibèric picat. 
  omplim amb el saltat de pernil i all les carxofes. 
i Les incorporem a la salsa que teníem reservada,  fer  xup xup uns 6 minuts a foc mitjà. 
posar la salsa per damunt de les carxofes  que s'introdueixin dins i es barregi amb el farciment
servir calentetes

Comentari

Queden amoroses i el contrast de la dolçor de les carxofes amb el gust del pernil ibèric,
 és plaer al paladar. 

I...

FET!

2 comentaris:

  1. Hola Maria, bon any!!! quina super recepte, la faré!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. MARIA, SEGUR QUE T'AGRADA, LA RECEPTA ES EXQUISIDA, BON ANY!

      Elimina