divendres, 31 de gener del 2014

COQUES INDIVIDUALS D'OLI THERMOMIX

PISSALADIÈRE




COCA D'OLI SENSE LLEVAT


COMENTARI


ES POT CUINAR EN UNA PEÇA GRAN I TALLAR RECTANGLES
 O BÉ TALLAR A LA MESURA QUE VULGUI. 
JO HE TALLAT RECTANGLES DE 12 X 24 I HE TALLAT UN COP CUITA
 EN TRES PARTS, 
LA FOTO CORRESPON A UNA PART DE 8 X 12 MESURA INDIVIDUAL.




COQUES INDIVIDUALS, BASE DE CEBA TENDRA 
TOMÀQUET FREGIT CASOLÀ I OLIVES VERDES I ANXOVA





ESTRIS

THERMOMIX




RECEPTA




INGREDIENTS

MASSA

250 G FARINA
50 G D'OLI
1 OU
40 G D'AIGUA

FARCIT

1 CEBA TENDRA GRAN
2 CALÇOTS
1 ALL
OLI D'OLIVA
1 CULLERADETA DE SAL
1 CULLERADA DE TÀPERES
6 OLIVES NEGRES Ó VERDS SENSE OS
HORÉGANO
PEBRE ACABAT DE MOLDRE
FILETS D'ANXOVES
TOMÀQUET FREGIT CASOLÀ AMB TOMÀQUETS DE PENJAR

ELABORACIÓ

POSI AL GOT LA FARINA , L'OLI , L'OU I L'AIGUA

PROGRAMAR  20 SEGONS VELOCITAT 4

AMB LA ESPÀTULA , BAIXAR ELS INGREDIENTS CAP AL FONS DEL VAS

PASTAR 30 SEGONS  VELOCITAT 6

RETIRI LA MASSA DEL VAS, 
EMBOLIQUI  EN PAPER FILM I DEIXI REPOSAR 30 MINUTS

MENTRESTANT PREPARA FARCIT
POSI LA CEBA I EL ALL AL GOT

TROSSEJAR 4 SEGONS VELOCITAT 4

AFEGEIX L'OLI I LA SAL

SOFREGEIXI  10 MINUTS TEMPERATURA VAROMA VELOCITAT 1

ABOQUI LES CEBES AL CISTELL COLADOR PERQUÈ S'ESCORRIN  I RESERVAR

PREESCALFAR  FORN 180 º

ESTENGUI LA MASSA SOBRE PAPER D'ENFORNAR
 HA DE QUEDAR POC GROUX
COBREIXI LA MASSA AMB LA CEBA RESERVADA
DISTRIBUEIXI PER SOBRE EL FARCIT AL GUST

I ENFORNAR  180 º 30-35 MINUTS

RETIRI DEL FORN I COL · LOCAR LES ANXOVES

I...
FET




COMENTARI


ES POT DECORAR COM ES VULGUI,
 O
ES POT SEGUIR LA RECEPTA FIL PARRANDA

dijous, 30 de gener del 2014

TRUITA DE VERDURETES,



QUINA TRUITA !!!

A TAULA

EMPLATAT

DETALL


TRUITA DE VERDURETES

INGREDIENTS


1 CEBA TENDRA MITJANA
1 ALL PETIT
4 RODANXES DE PEBROT VERT
3 PASTANAGUES
2 PATATES MITJANES
6 XAMPINYOS FILETEJATS
1 CARBASSÓ
OLI
SAL
RAIG DE LLET
RAIG CERVESA SENSE ALCOHOL


RECEPTA
POSAR OLI A LA PAELLA 
SALTEJAR LA CEBA TENDRE  I EL ALL, AFEGIR EL PEBROT VERD, LA PASTANAGA I LES PATATES.
QUAN ESTIGUI  TOT FET, AFEGIR ELS CARBASSONS
I ELS XAMPINYONS (FILETEJATS I SALTATS PRÈVIAMENT). 

COLAR L'EXCÉS D'OLI 
BATRE ELS OUS I AFEGIR UN RAJOLÍ DE LLET I UN RAIG  DE CERVESA SENSE ALCOHOL 

BARREJAR TOT I POSAR A LA PAELLA , 
BARREJAR MENTRE QUALLI I (NO DEL TOT) APLANAR  I DAURAR LES DUES CARAS
FER AMANIDA VERDA, TOMÀQUETS I CEBA 

I. .. 

FET


EL TRUC

AFEGIR  LA  LLET I CERVESA  ALS OUS,  M'HO VA ENSENYAR 

EN  MANEL I LA NURI.

POSTRES DE LA MEVA AMIGA MARTA B.


 LA MEVA AMIGA MARTA B.
HO HA FET !



PASTES


PRESENTACIÓ A TAULA
ÉS LA MATEIXA RECEPTA DELS ROSCOS





PASTISSETS DE TORTOSA 

RECEPTA

ingredients

Per al farciment
1 Kilo de moniato ( o carabassa )
500 grams de sucre
Per a la massa
200 grams d'Oli
100 grams d'anís
50 grams de moscatell
450 grams de farina

Per forn
1 ou batut
sucre


 Estris


THERMOMIX




preparació

farciment :
POSAR al got el moniato pelat i Partit en Trossos , 
trossejar 4 segons veloc. 4  .
  Afegir el sucre ( s' omple el got del Thermomix ) . 
Programar 30 minuts, Temperatura 100 , velocidad cullera   .
   quan hagi acabat triturar  
velocitat 5-10 i posar en un recipient i refredar .

massa :
posar al got l'oli , de l'anís , el moscatell
 i barrejar uns segons velocitat  6  . 
Afegir la farina
 i programar  10 Segons velocitat 6 . 
després 
Programar 1 minut a velocitat   espiga .

Estirar la massa i fer  les crestes amb el farcit de carbassa . Pintar d'ou i escampar de sucre . 
Coure al forn a 200 graus  Fins que les veieu dauradetes .

NOTA :
El moniato es pot substituir per carbassa  


DOLÇ DE CARBASSA

PASTISSETS DE TORTOSA
PRESENTACIÓ A TAULA






ROSQUILLES

PRESENTACIÓ A TAULA



RECEPTA

INGREDIENTS

30 Tros / s
Per a la Massa

200 g de sucre
La pell de 1/2 llimona
150 g d'oli de gira-sol
3 ous
500 g de farina de blat
1 Sobre de llevat
1 pessic de sal
grapat d'ametlla mòlta
grpadet  d'anís mòlt
oli per fregir



ESTRIS

THERMOMIX





PREPARACIÓ
Dels roscos

Posar al Got , el sucre ,
 Programar 30seg . veloc. 5-7-9 progressivament .
 Afegir la pell de la llimona ,
Programar 20seg . i velocitat 5-7-9
 incorporar l'ametlla mòlta i l'anís mòlt
i Programar 20seg . veloc. 8 .
Afegir l'oli , el  ous i el pessic de sal ,
barrejar 10seg . veloc.6 .
 incorporar la meitat de la farina i el llevat ,
barrejar 10seg . veloc.6 ,
 Afegir la resta de la farina
 i barrejar 20seg . veloc. 8 .
La massa us Quedarà una mica  dura  , És normal , no us preocupeu . Després
 programar 1 m . veloc. espiga .
treure del got i comença a fer  els roscos ,
  formant unes boles i enfonsant el centre per fer el forat del centre ,

Fregir en abundant oli , les duesn cares  , a foc  no  massa fort
  per què no se us cremin ,
Treure , posar sobre paper absorbent i empolvoreu amb sucre per  sobre 

diumenge, 26 de gener del 2014

ANYS I ANYS, PER MOLT ANYS !!!!




UN BON APAT  


EN JAN HA ESTAT A TAULA

LA TAULA
LA CADIRA D'EN JAN

DETALL PASTÍS DE DUES XOCOLATES

PRESENTACIÓ
DETALL

EMPLATAT


TARTALETES D'ESPINACS

PASTA BRICK FARCIDA DE FORMATGE DE CABRA I CODONY
I  DECORANT, VINAGRE BALSÀMIC

TORRADETES, PATÉ

MESCLUM AMB PERNIL, TOMÀQUETS CHERRY I
 DADETS DE FORMATGE I PIPES.


L'AMFITRIÓ COMENTA L'AMANIDA

"PIQUILLOS" FACITS DE BACALLÀ



PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE BACALLÀ 
 RECEPTA DE LA MEVA AMIGA DOLORS DE LLEIDA

posar l'oli de la cassola fer un sofregit de ceba, all i tomàquet (de les  conserves fetes per la Dolors) i afegir el bacallà esqueixat amb 1 mica crema de llet, ja tenim el farcit 
omplir els piquillos. 
fer una salsa només de tomàquet i col · locar a els piquillos, fer xup xup uns minuts

I....

FET !



CAPÓ AMB TÒFONES  

EMPLATAT-TÒFONES I PRUNES


EMPLATAT-TÒFONES




RECEPTA

INGREDIENTS

POLLASTRE O CAPÓ DE 1.800 APROXIMADAMENT
TÒFONES 250 A 300 G APROXIMADAMENT
LLARD
OLI
UNA COPA DE VI RANCI
SAL


ELABORACIÓ

POSAR AL FOC LA CASSOLA AMB UNA MICA DE LLARD I OLI
SALAR I SOFREGIU-HI EL POLLASTRE
UN COP ROSSOS, ESCORREU UNA MICA DE GREIX I AFEGIU-HI EL VI RANCI
DEIXANT-LO REDUIR
TOT SEGUIT AFEGIU-HI EL SUC DE ROSTIT I LES TÒFONES SENSERES
TAPEU LA CASSOLA I DEIXEU-HO COURE LENTAMENT

EL PLAT POT PORTAR ALGUN ACOMPANYAMENT IMAGINATIU
JO HE AFEGIT UNES PRUNES AL VI RANCI


I....

FET !


FELICITATS FILL !


CAFETÓ



diumenge, 19 de gener del 2014

VA DE CARXOFES


CARXOFES FARCIDES A LA NAVARRA
EMPLATAT PER 1 RACIÓ



Ingredients 
3 racions 

8 carxofes petitones 
100 g pernil ibèric tallat a trossets 
2 alls 
1/2 gotet de vi blanc 
aigua de bullir les carxofes
1 cullerada de farina 
oli 
julivert 
sal 


Elaboració 


El primer que fem és netejar molt bé les carxofes 
i posar-les en remull amb aigua i julivert (perque no es posin negres). 
Els traiem les tiges perquè puguem recolzar-les, però les reservem. 
 posem a coure les carxofes amb aigua i sal, fins que estiguin al dente. 
Saltegem les tiges picadetes  i un all laminat en una paella amb oli, 
  afegim la farina i fem coure uns minuts la farina amb les tiges 
   mullem amb el vi blanc i una mica del brou de cocció de les carxofes. Deixem reduir uns 4 o 5 minuts. 
  Salpebrem i reservem. 

En una altra paella fem un saltat amb 1 all ratllat i el pernil ibèric picat. 
  omplim amb el saltat de pernil i all les carxofes. 
i Les incorporem a la salsa que teníem reservada,  fer  xup xup uns 6 minuts a foc mitjà. 
posar la salsa per damunt de les carxofes  que s'introdueixin dins i es barregi amb el farciment
servir calentetes

Comentari

Queden amoroses i el contrast de la dolçor de les carxofes amb el gust del pernil ibèric,
 és plaer al paladar. 

I...

FET!

dissabte, 18 de gener del 2014

AMICS DE LLEIDA , DINAR AMB IL · LUSIÓ





AMICS DE LLEIDA, GRÀCIES

L'altre dia VAIG REBRE UNA TRUCADA, l'Albert de lleida  em  va dir: VENIM  DISABTE A PASSAR UNA ESTONA AMB VOLSALTRES.
I que no m'havia de preocupar de res, ells, cuinaven per a mi, tot un luxe, quina sorpresa, quin gest més bonic, gaudir de la seva companyia, menjar amb il · lusió.

 m'han emocionat!




PATÉS





COQUES DE RECAPTA

RECEPTA 

Diluir l'aigua tèbia, l'oli i la sal juntament amb el llevat 
Anar afegint farina i pastar. 
Escampar farina al taulell
 i pastar la massa de nou, 
afegint més faria fins que  rellisqui de les Mans.
estira i donar forma a la massa
col · locar sobre les coques la ceba i el carbassó fregit  i bacó en una 
i escalivada i botifarra a l' altra. 
col · locar al forn i mirar uns 10 minuts, segons forn 
AL SORTIR DEL FORN UN RAIG D'OLI PER SOBRE


I...

FET




PASTA DE FULL SALADA



COQUES DE RECAPTA
SEBA I CARBASSÒ I ESCALIVADA I BUTIFARRA 



TAULA A PUNT

RAP AMB COÏSSES
RECEPTA


RAP AMB CLOÏSSES 

Elaboració 

Sofregir 2 cebes grans, col · locar 1 o 2 cullerades de farina, cava i aigua de vapor de les cloïsses. xup xup uns minuts i la salsa ja està feta.
afegir les cloïsses

  Enfarinar i fregir el rap a rodanxes i posar-lo a la cassola, xup xup  uns minuts


i .... 


FET!

CASSOLA DE PIQUILLOS AMB BACALLA



PEBROTS DEL PIQUILLO FARCITS DE BACALLÀ

posar l'oli de la cassola fer un sofregit de ceba, all i tomàquet (de les  conserves fetes per la Dolors) i afegir el bacallà esqueixat amb 1 mica crema de llet, ja tenim el farcit 
omplir els piquillos. 
fer una salsa només de tomàquet i col · locar a els piquillos, fer xup xup uns minuts

I. .. 

FET!




A TAULA



UN REGAL, SA I BO

FRUITA DE LLEIDA

POMES "PINK LADY" I "GOLDEN"
I
 PERES "CONFERENCE"
I
 CARGOLS DE LA TERRA FERMA
I
 MEL DE ROMANI D'AGER









NOMÉS FALTA DIR: ¡ MIL GRÀCIES AMICS ! 
FINS AVIAT...

divendres, 17 de gener del 2014

THERMOMIX, 0% INTERÈS

PER CONTACTAR
DOLORS SANTAANA


CONTACTE  Dolors Santaana
 659 792 797








Fins al 10 febrer 2014 

-------------------------------------------------- ----------- 
Promoció no acumulable a altres en curs 
-------------------------------------------------- -----------

dijous, 16 de gener del 2014

PLATS DE CULLERA, LLENTIES AMB COUS COUS





PLAT DE CULLERA

LLENTIES AMB CUSCÚS DE VERDURETES SALTEJADES

Ingredients
(4 persones )

600 gr . de llenties bullides
100 gr . de cuscús
120 gr d'aigua (cuscús)
1 all
1 carbassó gran
1/4 pebrot vermel
1 pebrot vert
3 pastanagues
1 ceba tendra
2 tomaques de penjar ratllats
3 talls de pernil.
1 rajolí vermut
aigua llenties
oli d'oliva verge extra
sal



Elaboració

Ratllar l'all , tallar a quadradets  la ceba tendra , les pastanagues el pebrot vermell , el pebrot verd i el carbassó . 
 col · locar oli en un cassó gran, afegir el pernil Ibèric la meitat de l'all i de totes les verduretes i el tomàquet , excepte el carbassó que  reservarà.
tirar un rajolí de vermut
remenar
 sofregir tot .
  afegir l'aigua amb les llenties , coure uns minuts i reservar .

En una paella , salteu l'altra meitat de les verdures i afegir també el carbassó .
 saltar tot , 
mentre col · locar en un vol el cuscús i l'aigua bullint ,
aboca sobre el cuscús .
 Tapeu-lo amb film de cuina i espera que el cuscús absorbeixi l'aigua . en uns minuts el cuscús estará a punt,
 barrejar amb cura el cuscús i les verduretes saltejades .

I....

FET!


Per emplatat

Serveix les llenties i acompanya-ho amb el cuscús amb verduretes .
Consell :
Perquè no li surti crosta al cuscús , el millor és mantenir tapat amb el film de cuina fins al moment d'utilitzar
Informació nutricional de la recepta : Cuscús , font d'energia saludable...


EMPLATAT

DECORAR EL PLAT AMB PEBRE ACABAT DE MOLDRE 


diumenge, 12 de gener del 2014

INAUGURACIÓ, COL-LECTIVA 15X15 SOBRE PAPER




Divendres passat es va inaugurar la col · lectiva
 "15x15 sobre paper"
 a la sala d'exposicions de la presó.
 de totes les obres presentades aquí teniu les que més m'han agradat i he gaudit observant 

TOT UN ÈXIT 




En un embolcall de núvol gris, floreixen les roses ....


 DURAN

ca.wikipedia.org/wiki/Marta_Duran_Quintana



Elegància

PERECOLL

ca.wikipedia.org/wiki/Pere_Coll



Estil, sempre ell

JORDI SANTAMARIA

info@jsantamaria.cat



Dedicació

ANTONI LLUIS





Llum i poesia

LITA PALOMERA

ca.litapalomera.com






Tècnica i bon gust

M.MARCH
www.esmaltsmarch.com





COLAGE
records trencats

DETALL DEL MEU TREBALL

JO

SENYOR