dijous, 12 de febrer de 2015

SOPAR DIJOUS GRAS AMB FAMÍLIA, TRADICIÓ



ANIT, SOPAR DE DIJOUS GRAS

TRADICIÓ QUE VE DELS AVIS

UN ASSORTIMENT DE TRUITES VARIADES

DE TRUITA DE CARXOFES
DE TRUITA DE PATATAS I CEBA TENDRA
DE TRUITA DE XAMPINYONS
DE TRUITA D'ALBERGÍNIES 
DE TRUITA BOTIFARRA NEGRA I CEBA TENDRA







BOTIFARRA D'OU, BOTIFARRA NEGRA, BOTIFARRA BLANCA, BOTIFARRA DE PEROL 
AMANIDA
DE CANONGES
TOMÀQUETS CHERRY I FORMATGE "FETA" A DADETS 
AMB VINAGRETA


 I
 EN  JORDI I LA MARTA HAN PORTAT  UNA BOTIFARRA DE "truita de patata" ESTAVA BONISSIMA 


la meva llimonada feta a casa








TORRE DE TRUITES 




EMPLATAT




DETALL





POSTRES
COCA DE LLARDONS
I
PASTISSETS DE NATA I CREMA




I NO POR FALTAR EL TROC DE XOCOLATA




DETALL
COCA DE LLARDONS


TRADICIÓ

Tradicionalment el dijous gras o dijous llarder és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes,[1][2] tot i que actualment en nombroses poblacions la festa s'ha ampliat en el nombre de dies de celebració. És tradició prendre la botifarra d'ou en aquest dia a més d'altres de semblants com la blanca o la negra. També és costum prendre truita de botifarra. A l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la coca de llardons.[3]
El dijous de les comares és el dijous anterior al dijous llarder i dos dijous anteriors al dijous gras és el dijous dels compares. Actualment es llancen ous, a vegades confrontant actes vandàlics, introduint així l'arribada de carnaval.
El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, Jarder o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del país. Aquest dia és costum celebrar àpats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen els ous amb la carn




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada