BONA PASCUA !
DIVENDRES SANT
EL MEU PLAT DE CUARESMA
2014
AVUI L'HE FET AIXÍ
INGREDIENTS
6 TALLS DE BACALLÀ
4 TOMÀQUETS DE PENJAR
2 ALLS
1 CEBA TENDRA
FARINA
3 OUS BULLITS
2 OUS PER LA TRUITA
RAJOLÍ DE LLET
1/2 Kg DE CIGRONS SECS
SAL
PEBRA
OLI
AIGUA
ELABORACIÓ
FER UN SOFREGIT DE TOMÀQUETS DE PENJAR, CEBA TENDRA I
2 ALLS
PASSAR PEL XINÈS I DIRECTE A LA CASSOLA
ENFARINAR ELS TROSSOS DE BACALLÀ I TOT SEGUIT ARREBOSSAR EN
UNA BARREJA D'OU I FARINA
FREGIR I RESERVAR
BATRE 2 OUS, AFEGIR UN RAJOLÍ DE LLET I MITJA CULLERADA DE
FARINA,
BATRE i FREGIR ENBOLICANT COM UNA TRUITA A LA FRANCESA,
RESERVAR
POSAR TOTA LA NIT ANTERIOR EN REMULL ELS CIGRONS AMB AIGUA FREDA I SAL
BULLIR AL VAPOR UNS 15 MINUTS
I RESERVAR
COURE 3 OUS, PELAR I RESERVAR
A UNA CASSOLA REPARTIR
EL BACALLÀ ARREBOSSAT
LA TRUITA
ELS CIGRONS
EL SOFREGIT
COBRIR AMB AIGUA
POSAR AL FOC LA CASSOLA AMB TOTS ELS INGREDIENTS , SALPEBRAR I
FER XUP XUP UNS 10 MINUTS
QUAN QUEDIN 2 O 3 MINUTS COL · LOCAR ELS OUS TALLATS A LA MEITAT
I...
FET !
FENT XUP XUP A LA CASSOLA
DETALL PLAT |
EMPLATAT PRESENTACIÓ
COL · LOCAR CIGRÓNS EL BACALLÀ, UN TALL DE TRUITA I ACOMPANYAR AMB CARXOFES I "REPÁPALOS EXTREMEÑOS" I OU DUR
RECEPTA
POSAR A THERMOMIX PA I TRITURAR
TENINT EN COMPTE QUE QUEDIN TROCETS DE DIFERENTS MIDES,
AFEGIR 1 ALL, EL JULIVERT I UN OU CRU,
TRITURAR DE NOU SUAUMENT.
DE LA PASTA RESULTANT
AMB AJUDA DE 2 CULLERES DE POSTRE FER PORCIONS
I FREGIR
EN OLI BEN CALENT,
QUEDEN CRUIXENTS
I---
FET!
SERVEIXEN PER ACOMPANYAMENT I A VEGADES TAMBÉ ES POSEN A LA CASSOLA I AMB EL XUP XUP QUEDEN AMB UN TEXTURA MOLT AMOROSA
ESTRIS
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada