divendres, 18 d’abril de 2014

ANY RERE ANY TRADICIÓ ...EL ​​MEU PLAT DE QUARESMA



BONA PASCUA ! 


DIVENDRES SANT

EL MEU PLAT DE CUARESMA
2014

AVUI L'HE FET AIXÍ 

INGREDIENTS


6 TALLS DE BACALLÀ
4 TOMÀQUETS DE PENJAR
2 ALLS
1 CEBA TENDRA
FARINA
3 OUS BULLITS
2 OUS PER LA TRUITA
RAJOLÍ DE LLET
1/2 Kg DE CIGRONS SECS
SAL
PEBRA
OLI
AIGUA


ELABORACIÓ

FER UN SOFREGIT DE TOMÀQUETS DE PENJAR, CEBA TENDRA I
 2 ALLS
PASSAR PEL XINÈS I DIRECTE A LA CASSOLA
ENFARINAR ELS TROSSOS DE BACALLÀ I TOT SEGUIT ARREBOSSAR EN UNA BARREJA D'OU I FARINA
FREGIR I RESERVAR
BATRE 2 OUS, AFEGIR UN RAJOLÍ DE LLET I MITJA CULLERADA DE FARINA,
BATRE i FREGIR ENBOLICANT COM UNA TRUITA A LA FRANCESA, RESERVAR
POSAR TOTA  LA NIT ANTERIOR EN REMULL ELS CIGRONS AMB AIGUA FREDA I SAL
BULLIR AL VAPOR UNS 15 MINUTS
I RESERVAR

COURE 3 OUS, PELAR I RESERVAR

A UNA CASSOLA REPARTIR
EL BACALLÀ ARREBOSSAT
LA TRUITA
ELS CIGRONS
EL SOFREGIT
 COBRIR AMB AIGUA
POSAR AL FOC LA CASSOLA AMB TOTS ELS INGREDIENTS , SALPEBRAR I
FER XUP XUP UNS 10 MINUTS
QUAN QUEDIN  2 O 3 MINUTS COL · LOCAR ELS OUS TALLATS A LA MEITAT

I...

FET !





FENT XUP XUP  A LA CASSOLA




DETALL PLAT

EMPLATAT PRESENTACIÓ 

COL · LOCAR CIGRÓNS EL BACALLÀ, UN TALL DE TRUITA I ACOMPANYAR AMB CARXOFES I "REPÁPALOS EXTREMEÑOS" I OU DUR

RECEPTA

POSAR A THERMOMIX PA I TRITURAR
TENINT EN COMPTE QUE QUEDIN TROCETS DE DIFERENTS MIDES,
 AFEGIR 1 ALL, EL JULIVERT I UN OU CRU, 
TRITURAR DE NOU SUAUMENT. 
DE LA PASTA RESULTANT 
AMB AJUDA DE 2 CULLERES DE POSTRE FER PORCIONS 
I FREGIR 
EN OLI BEN CALENT,
QUEDEN  CRUIXENTS

I---

FET!

SERVEIXEN PER ACOMPANYAMENT I  A VEGADES TAMBÉ ES POSEN A LA CASSOLA I AMB EL  XUP XUP QUEDEN AMB UN TEXTURA MOLT AMOROSA 



ESTRIS






EMPLATAT











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada