dimarts, 15 d’abril del 2014

JA FA 1 ANY....




PRIMER ANY DEL BLOG
CUINAR-PINTAR

(8.910 ENTRADES FINS AL DIA D'AVUI)


AL FEBRER VA FER UN ANY QUE EM VAIG INICIAR  AL MEU BLOG DE CUINA, VOLIA CUINAR UN PASTÍS PER CELEBRAR
 I
 COINCIDINT QUE AVUI EM VISITA LA  DOLORS SANTAANA DE THERMOMIX, LA CARME I LA SUSANA,  NO PODIA TRIAR MILLOR DIA, LA DOLORS, ÉS UNA BONA PRESENTADORA I COM NO UNA BONA AMIGA,
 VA PER TU DOLORS
 DESITJO  QUE T'AGRADI EL PASTÍS


PASTÍS "EMPERADRIU EUGENIA"
REGAL PER LA DOLORS SANTAANA

RECEPTA


ingredients

200 g de nous pelades i picades
3 ous
3 cullerades de farina
150 g de xocolata negra
150 g de mantega
150 g de sucre moreno




estris



motlle rodó o quadrat de silicona



elaboració

Posar el forn a escalfar 180 º
Trossejar la xocolata i fondre amb la mantega al bany Maria.
Afegeix el sucre, barrejar bé i retirar del foc.
Bat els ous fins que comencin a escumar i incorpora a la barreja amb delicadesa juntament amb les nous i la farina tamisada.
Temps de cocció aproximat de 20 a 25 minuts, segons forn.

I...

FET !


VARIANT 


AVUI EN LLOC DE NOUS, HE PICAT A TROSSOS GRANS  (DIFERENTS MIDES)  A MORTER UNA VARIETAT DE FRUITS SECS:
 CACAUETS DORATS A LA MEL I SAL, MARCA EAGLE  DE "BIMBO"
 AMETLLES MARCONA SALADES
 I 
PINYONS.


opcional

Si s'utilitza un motlle quadrat gran, quedarà més fi i una mica cruixent.
Si en el moment de servir, s'escalfa sol tebi,  `deliciós´.
Es pot aromatitzar amb canyella, ( un pulsim), amb clau molt, un pulsim petit  (EL SEU AROMA DOMINA MOLT)  fin i tot tot una mica de WHISKY


SI VOLEU UN SABOR DE CONTRASTOS, ACOMPANYAR AMB MELMELADA DE LIMA




FLORS DE PASTISSETS
XOCOLATA AL WHISKY


RECEPTA

INGREDIENTS
12 UNITATS

2 OUS
1 GOTET PETIR DE LLET
1 GOT D'OLI PETIT
1 GOTET PETIT DE SUCRE
1 GOTET DE XOCOLATA EN POLS (VALOR)
1 GOTET DE FARINA
1 SOBRE DE LLEVAT (ROYAL)
1/2 GOTET DE WHISKY

PREPARACIÓ

ESCALFAR EL FORN
SEPARAR ELS ROVELLS DE LES CLARES
TOT SEGUIT
BARREGEM ELS DOS ROVELLS AMB EL SUCRE
LA LLET
L'OLI
LA XOCOLATA EN POLS
EL WHISKY
LA FARINA
I EL LLEVAT
HO REMENEM TOT INTENSAMENT
FINS QUE QUEDI MOLT FI
MONTAR LES CLARES A PUNT DE NEU I AFEGIM A LA BARREJA
POSEM LA PASTA RESULTANT AMB ELS MOTLLES DE FLORS
FORN 180 I 20 MINUTOS
QUAN LA PASTA ES SEPARI DELS MOTLLES
PUNXAR AMB EL "PALILLO"
SI SURT SEC
RETIRAR DEL FORN
DESENMOTLLAR
I POSAR SOBRE UNA REIXETA
FINS QUE REFREDIN


I...

FET !


QUE BO EL CAFETÓ



GRUPET
CUINAR-PINTAR
GRUPET-PINTAR
DOLORS SANTAANA I JO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada