dijous, 4 d’abril del 2013

8ª Festa de la Carxofa


8a Festa de la Carxofa
De l'1 al 14 d'abril
El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)

Carxofes amb pinyons i menta fresca
Marko Bradic / Shutterstock
Arriba l’abril i la carxofa clou la seva temporada. Per això el Prat de Llobregat li vol dir adéu amb la 8a Festa de la Carxofa, a través de tota mena d’actes que tenen aquesta hortalissa com a protagonista principal.

Menú de carxofa Prat
Des de l’1 fins al 14 d’abril, diversos restaurants de la zona oferiran un menú amb la carxofa Prat com a gran estrella. Els preus oscil·len entre els 17,50 i els 29 €, i es poden trobar plats com ara crema de carxofa amb botifarra i ou escumat, xips de carxofa amb foie semicuit, canelons de carxofa amb pernil i beixamel de piquillo, carxofes farcides de marisc amb salsa marinera o cors de carxofa amb formatge de cabra, per citar alguns exemples.

Cuina de mercat
El 5 d’abril a les 11 h hi haurà un ‘showcooking’ al mercat municipal, on s’elaboraran en directe plats amb la carxofa Prat.

Escarxofa & Jazz
El dia 7 d’abril estarà dedicat a la degustació de carxofes a ritme de jazz. El preu de l’esdeveniment és de 6 € i l’espectacle comença a les 12 h al pati de l’Artesà.

Festa de la Carxofa i dinar popular
És el punt culminant de la festa. A partir de les 12 h se celebrarà, al parc Fondo d’en Peixo, un dinar popular i diversos actes al voltant de la carxofa. El preu del menú serà de 8 € i inclou carxofes a la brasa, botifarra amb mongetes, pa, beguda, fruita i cafè.

A més de degustar aquest ingredient, els assistents que s’hi acostin amb els més menuts podran gaudir d’activitats infantils i comprar producte fresc i de proximitat. També se celebrarà un concurs de cuina per escollir les millors receptes elaborades amb carxofes i un ball de tarda; també es disposarà d’un punt d’informació ambiental de la zona del delta del Llobregat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada