dimecres, 10 d’abril del 2013

PRIMERS PLATS

  MIL FULLS DE ALBERGÍNIES AMB BOTIFARRA D'Òrrius


ingredients

2 albergínies
2 botifarres crues d'Òrrius
2 tomàquets de penjar
1 ceba tendra
1 all
salsa beixamel
formatge ratllat
sal
oli


elaboració

Es talla la albergínia a rodanxes no molt gruixudes
Es col · loquen al Varoma de Thermomix (si es té, si no es té es couen al vapor)
Sofregir la ceba, l'all i els tomàquets, afegir la carn de les botifarres i reservar
en un motlle rodó o quadrat es col · loca en un plat especial forn
es van alternant capes d'albergínies i carn fins omplir el motlle
Traiem el motlle i col · locarem la salsa beixamel per sobre, el formatge ratllat i gratinar, es porta a la taula al mateix plat, i ....

FET!


PLAT ESPECIAL FORN, GRATINAR I A TAULA

MACARRONS AMB FORMATGE EMMENTAL  I CUADRATS DE PARMESÀ 
       PLAT ESPECIAL FORN, GRATINAR I A TAULA  



     POMA FARCIDA DE BOTIFARRA D' Orrius I FETGE GRAS

INGREDIENTS PER 4 PERSONES
4 pomes Golden de bona grandària.
200 grams de carn picada `butifarra D’Òrrius´
1 ceba tendra
Una llesca de pa dur.
Llet.
Sal i pebre negre.
4 rodanxes de fetge gras

PER A LA SALSA D'ACOMPANYAMENT
2 tomàquets madurs grans.
2 cebes mitjanes tendres.
Polpa sobrant de les pomes
Oli d'Oliva Verge.
Pimentón de la Vera.
Sal.

PREPARACIÓ
buidem les pomes. Reservem part de la polpa. Trossegem el pa, i ho posem en remull amb la llet.
Posem la carn en un bol i la salpebrem ( tenir en compte que la botifarra ja té sal i pebre). Li afegim la ceba tendre que haurem picat finament, els trossos de poma del buidatge i la molla de pa. Ho barregem tot bé, i emplenem les pomes.
D'altra banda, per a la salsa, trossegem els tomàquets i les cebes. Salpebrem al gust, li afegim el pimentón i un bon raig d'oli i Sofregir.
En una safata de forn col·locar les pomes farcides Les fiquem en el forn prèviament escalfat a 200º C durant uns 20 minutos, aproximadament. Anar vigilant.

Emplatat
En un plat especial forn, col·locar de fons la salsa, col·locar la poma i la rodanxa de fetge gras, gratinar uns minuts i servir immediatament i...


FET !
PLAT ESPECIAL FORN, GRATINAR I A TAULA


      CANALONS D'ESPINACS
PLAT ESPECIAL FORN, GRATINAR I A TAULA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada