divendres, 12 d’abril del 2013

FIRES, ABRIL 2013


Jornades gastronòmiques de l’escamarlà
Del 5 al 28 d'abril
Sant Carles de la Ràpita (Montsià)

Escamarlans i altres productes del mar
Giovanni Cancemi / Shutterstock
Sant Carles de la Ràpita té una gastronomia en què destaquen, per exemple, els productes del mar i l’arròs. Per aquest motiu, aquest any han organitzat les primeres jornades gastronòmiques dedicades a l’escamarlà. 

Del 5 al 28 d’abril, aquest crustaci serà l’absolut protagonista. Els restaurants que participen en la iniciativa són Can Batiste, Llansola, Juanito Platja, Bon Marsic, l’Alberg, Ventall Freddy, Casa Ramon Marinés i Varadero. En tots ells s’oferirà una gran diversitat de plats, però hi ha propostes molt saboroses fetes amb escamarlans.

Preu: A consultar
Més informació: Turisme la Ràpita


Sant Carles de la Ràpita (Montsià)
977 74 46 24





Firabril 2013
Del 13 al 14 d'abril
El Perelló (Baix Ebre)

La mel és un dels productes protagonistes de la fira
Valentyn Volkov / Shutterstock
Torna al Perelló la fira de la mel i l’oli, dos productes típics de la zona elaborats artesanalment. És un esdeveniment que data de l’any 1882 i enguany encara rep milers de visitants de tot arreu per degustar les bondats gastronòmiques que els perellonencs oferiran al llarg del cap de setmana del 13 al 14 d’abril.

El dissabte estarà dedicat a l’oli, que és de la DO Baix Ebre – Montsià. Pel que fa a la mel, el Perelló és un poble pioner en la producció d’aquest aliment a Catalunya i el diumenge es veurà per què; el diumenge, la mel serà la protagonista.

Tot i que la fira gira al voltant de la mel i de l’oli, amb els anys s’ha aprofitat l’esdeveniment per promocionar la gastronomia del Baix Ebre en general. A Firabril es podrà gaudir de degustacions populars de productes com els bunyols amb mel i la botifarrada amb olimelada.

A part de difondre aquests productes típics locals a través dels expositors i les parades distribuïts entre els dos pavellons firals, també hi haurà xerrades tècniques i difusió d’informació relacionada amb l’oli i l’apicultura.

Actes més destacats de la fira
- El concurs de la mel: hi participen apicultors d’arreu d’Espanya. Hi ha quatre categories de participació: mel de taronger, de romaní, de mil flors i d’alta muntanya. Es tria la millor i s’atorguen tres premis per categoria. A més, la mel més destacada serà premiada amb l’Abella d’or.
- ‘El seu pes en mel’: entre els assistents que comprin mel durant la fira es farà un sorteig que consisteix a lliurar una quantitat de mel equivalent al pes del guanyador.
- L’olivera d’oli: se sorteja entre els compradors d’oli de la fira una quantitat d’oli equivalent al consum anual d’una família; en total, 100 litres d’oli d’oliva.


 Pavelló firal


El Perelló (Baix Ebre)
977 491 021











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada