dilluns, 13 de maig del 2013

MAYO, 2013

















XXIII Jornades gastronòmiques de l’Ostra del Delta
Del 4 al 19 de maig
L'Ampolla (Baix Ebre)

Ostres amb un toc de llimona
Yellowj / Shutterstock
L’ostra del delta és un dels productes del mar més reconeguts d’algunes de zones del Baix Ebre, com l’Ampolla. Per això, enguany se celebren de nou les jornades gastronòmiques de l’ostra, on del 4 al 19 de maig es retrà homenatge a aquests mol·luscs que tenen una fama més que merescuda.

XXIII Diada de l’Ostra
El diumenge 5 de maig se celebra la també 23a edició de la Diada de l’Ostra. Durant aquesta jornada, que comença a les 12.30 h al port, es degustaran fins a 2.500 kg d’ostra del delta mentre es gaudeix de música en viu. A més, durant la festa hi haurà una mostra en directe on es podrà visualitzar les diferents formes de cuinar l’ostra.

15 dies de jornades gastronòmiques
Paral·lelament a la Diada de l’Ostra, deu establiments oferiran, duran el temps que duren les jornades, un menú tancat on la protagonista, evidentment, serà l’ostra. Són menús ideats per mostrar la riquesa de la cuina del mar i de la zona. Per 28 euros, es podrà degustar plats com ara ostres amb vinagreta de cítrics, ostres del delta gratinades, arròs negre, arròs caldós amb llamàntol, ostres del delta amb gelatina de cava i escuma de llimona, tàrtar d’ostra en algues, entre moltes altres propostes.

Restaurants: Azara, Botavara, Can Piñana, Casa David, Casa Llambrich - Juani, Club Nàutic - Casa Montero, Del Mar - Flamingo, L'Ham, Pollastre i Sol - Llambrich

L'Ampolla (Baix Ebre)





·      Ostres amb un toc de llimona






Jornades gastronòmiques de la maduixa

De l'11 al 19 de maig
Lleida (Segrià)


Mentre la temporada de maduixes dura, s’ha d’aprofitar, tal com farà Lleida de l’11 al 19 de maig amb les jornades gastronòmiques dedicades a aquesta fruita. La maduixa de Lleida té una mida més petita que les convencionals, és delicada, vermella i dolça. I al llarg de vuit dies, 18 restaurants de la ciutat elaboraran més de 60 plats amb aquest producte de proximitat com a protagonista.

Els restaurants que s’han adherit a la iniciativa són Bonum, Cal Nenet, Can Miquel, Celleret del Segre, El Cau de Sant Llorenç, El Celler del Roser, El Mirador dels Camps Elisis, Ferreruela, Gastronomik 2.0, Hotel NH Pirineus, Hotel Zenit Lleida Restaurant Llavorsí, L'Àlzumar, La Huerta, Neoparc, Oasis, QR Cafè, Santbernart i Xalet Suís.


Lleida (Segrià)
902 25 00 50


Plats endolcits per la maduixa
Shutterstock


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada