diumenge, 5 de maig de 2013

RECEPTES RECUPERADES I PLATS DE CULLERA






ELS ROSCOS DE LA MEVA COSINA ENCARNI



RECEPTA DE LA MEVA TIETA ROSALINA
"LA MADRINA"








CIGRONS, BACALLÀ I ESPINACS
RÀPID I BO
PLATS DE CULLERA

INGREDIENTS
500g cigrons bullits
200 g de bacallà a daus
200 g d'espinacs bullits
oli
1 all
2 tomàquets
sal
pebre

ELABORACIÓ


es col · loca l'oli a l'olla ràpida i es sofregeix l'all uns segons, immediatament se li afegeixen els tomàquets ratllats, la sal i el pebre, es sofregeix.
se li afegeixen els cigró bullits, els espinacs bullits i el bacallà.

es programa 3 minuts després de pujar les 2 anelles 
i ...




FET!
EMPLATAT






PLATS DE CULLERA

INGREDIENTS

300 g de llenties
100 g ceba
1 grans d'all
50 g de pebrot verd
50 g de pebrot vermell
70 g oli d'oliva verge extra
3 rodanxes de xoriço ibèric
1 culleradeta de pebre vermell
1 fulla de llorer
1 culleradeta de comí (opcional)
500 g d'aigua, sal
100 g arròs



ESTRIS

THERMOMIX


ELABORACIÓ

  posi en el vas de la thermomix la ceba, l'all, el pebrot verd i el pebrot vermell.
trossegi programant 4 segons, velocitat 4, amb l'espatula, baixi les restes de verdures de la tapa i de l'interior del vas cap al fons del vas.
afegiu l'oli i programar 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1
afegiu el xoriço i programi 2 minuts, 100 º, gir a l'esquerra, velocitat 1, en ​​els últims minuts, afegir el pebre vermell pel broc.
afegiu les llenties bullides i escorregudes, el llorer, el comí, l'aigua, la sal i l'arròs bullit prèviament i programeu 5 minuts 100 º a l'esquerra, velocitat cullera,
se serveix molt calent. I.....


FET !
LLENTIES AMB ARRÒS




SARDINES ESCABETXADES RECEPTA RECUPERADA DE LA `IAIA ANTONIA´
SARDINES ESCABETXADES

ingredients


sal
2/3 parts d'oli
1/3 part vinagre de xerès
6 boletes pebre blanc sense moldre
6 boletes pebre negre sense moldre
1 manat de farigola
2 fulles de llorer
3 claus
1 ceba tendra
6 sardines mida gran

elaboració

En una paella amb oli ben calent, fregir les sardines per les dues cares, retirar i reservar en una safata.
L'oli de fregir les sardines afegir vinagre i tots els ingredients, excepte la ceba i els claus, deixar infusionar al foc uns minuts, perquè s'unifiquin tots els sabors.
La ceba tendra es talla a rodanxes fines i es col · loca sobre les sardines, i ara si, se li afegeix els claus.
Com a toc final, se li afegeix l'escabetx que hem preparat, ben calent, sobre les sardines i la ceba tendra, deixar reposar unes hores abans de servir i ....

FET!


EMPLATAT

RECORDO A LA MEVA MARE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada