dimecres, 15 de maig de 2013

figa d'Aiguaire i oli Les Garrigues


Figa d'Alguaire
La fruita morada de coll allargassat


Fruita de temporada que, a les rodalies d’aquest poble del Segrià, sol ser de la varietat coll de dama o coll de senyora, que es caracteritza pel coll allargassat, però ample, i pel color negre de la pell. La polpa té un sabor dolç, que n’ha afavorit la promoció com a fruita fresca. Quan no és massa madura, pot ser un complement de les carns blanques si, oberta, la passem per la planxa i en caramel·litzem la superfície. Madura, és deliciosa amb algun ingredient salat, com unes anxoves de l’Escala o uns encenalls de pernil.

Preu: 10 €/kg,
Temporades: Agost, Setembre






Figa d'Alguaire




Oli DOP Les Garrigues
Un oli elevat a la màxima categoria per la Unió Europea



Va ser el primer oli a estar emparat, l’any 1975, per una denominació d’origen que, un any més tard, la Unió Europea reconeixia i elevava a la màxima categoria. Obtingut d’olives arbequina (mínim, un 90%) i verdiell, i per procediments mecànics (altrament, no podria ser verge extra), es presenta en dues variants. La primerenca, de color verdós i més afruitada, i la tardana, de color més groc i sabor més dolç. D’acidesa pràcticament nul·la, es recomana consumir-lo en cru, en amanides i com a element cru d’altres preparats. I no tan sols per l’aroma afruitat, el cos dens i les notes de sabor. Sabem que, quan s’escalfa, l’oli creix i permet fer uns fregits perfectes, però la calor també el pot alterar.
                                                           Oli DOP Les Garrigues

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada